Problemer i Pennsylvania

Barack Obama vant den såkalte svingstaten Pennsylvania i 2008, men ligger ikke veldig godt an for 2012, ifølge nettstedet Real Clear Politics. I en fersk undersøkelse sier bare 41 prosent av de spurte i Pennsylvania at Obama fortjener nye fire år som president. 52 prosent av velgerne i «hjørnesteinsstaten» vil sende en ny person til Det hvite hus.

Slik det amerikanske presidentvalget er bygget opp, er det det som formelt kalles «electoral college» (valgmannskollegiet) som avgjør hvem som blir president. Dette er en form for indirekte valg, der valgmennene gir statens stemmer til den kandidaten som får flest av folkets stemmer på valgdagen. Statene har ulikt antall stemmer, alt etter folketallet i staten. California har 55 stemmer, mens Delaware bare har tre. For å vinne valget må man få minst 270 valgmannstemmer, av totalt 538. Med 20 valgmannstemmer er Pennsylvania en viktig stat å vinne.

Obama vant flere stater i valget i 2008 som tidligere har svingt mellom å støtte republikanske og demokratiske presidentkandidater. Republikanerne kommer garantert til sette mye inn på å utfordre Obama i store, viktige svingstater som Florida, Ohio og Virginia.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar