Kjapp og Stoltz av det

Når du har blodsmak i munnen, da vet du at du lever.

Foto: Marita Aarekol

Alle sier Stoltzen er et helvete. Jeg elsker den bakken. Men å gå mot de proffe fyrstikkmenneskene som nesten går opp nakne var liksom ikke planen.

Det begynte sånn: I fjor ble jeg klokket inn på 12.57 og var sikker på at jeg aldri kom til å perse igjen noen gang. Jeg var rent misunnelig på meg selv, ettersom jeg aldri kom til å oppleve noe lignende. Da jeg skulle melde meg på Stoltzekleiven Opp i vår kom beskjeden om at jeg hadde rett til å gå i seedet gruppe, fordi jeg løp under 13 minutter.

Først ble jeg irritert. Jeg liker å gå meg ferdig fredag ettermiddag for å slippe nervene halve helgen. Men kanskje ble dette eneste gangen i livet. Så hvorfor ikke nyte det? Eller i alle fall prøve det?

Dermed sto jeg på startstreken med superdamene under lørdagens Stoltzekleiven Opp. De som løper i singlet, ikke langarmet ulltrøye som meg. Jeg prøvde å smile til en av dem. «Har du vært med i seedet gruppe mange ganger før», prøvde jeg meg jeg. Tilbake fikk jeg kun et «Ja».

Dermed kom nervene over meg for fullt. Og når jeg er nervøs snakker jeg som en foss. Jeg begynte å bable til arrangøren om at jeg aldri skulle løpe med de proffe igjen. Like før vi ble klokket ut sa jeg like godt til alle muskeldamene at neste år, da skal jeg løpe med vanlige folk, ikke dere!

Det var da en av dem sa: «Ja, men vi er vanlige! Vi drikker vin og alt mulig!» Jeg må si det roet meg ned. Vi lo litt. Og så pep det og jeg måtte prestere. Løypen lå tom og ensom der oppe. Slik er det å gå i seedet. De normale er blåst bort i en times tid. Jeg ble tatt igjen av to fyrstikkdamer ganske med en gang. Men jeg har vært i Stoltzen før. Jeg vet hvor jeg skal holde igjen og hvor jeg skal gi på. På et visst tidspunkt der oppe pleier jeg å slutte og tenke.

Og så satt jeg der med den vakre lappen i hånden: 12.17. 12,17? Fy fader. Ny pers. Smil og svette, men ikke tårer altså. Jeg er ikke så bløt.

Og siden jeg er så lykkelig over dette nå, så kan jeg si hvorfor jeg elsker Stoltzen, klippen i livet mitt. Jeg vet at alle elsker å hate denne bakken. Men tenk på dette:

Stoltzen er slik jeg vil at livet skal være, slik jeg egentlig vil leve. Jeg satser alt og gir så mye at jeg kjenner blodsmaken i munnen. Kanskje går det, kanskje ikke. Deri ligger kicket og spenningen. Og som regel oppdager jeg at jeg er god for mer enn jeg trodde. Stoltzen er en real kar: Du vet hva du har i vente og han gir seg mens leken er god.

Å sitte på toppen og hive etter luft er lykke. Jeg tuller ikke. Jeg synes det. For da føler jeg at jeg lever. Det føles bare ikke slik når du står på startstreken og nervene har herjet i kroppen i flere dager.

Og til dere muskeldamer i seedet gruppe: Vi sees til neste år. Og hvem vet. Kanskje perser jeg igjen.

Kommentarer

63 Svar til “Kjapp og Stoltz av det”

 1. anna_k_588 31. august 2011 på 05:41 #

  Lekkert! Ja, jeg har på en måte malt «tapet» en gang. Det var ikke det som var intensjonen, men slik ble det altså. Veggen var en av flere på et grupperom tilhørende en SFO jeg jobbet på for noen år siden. Det ble kjøpt inn maling for å male noen av veggene. De hadde vært blå, men var flekkete, hullete og stygge. Da vi hadde malt det som skulle males hadde vi litt maling igjen, og en vegg med noen få stygge merker. Vi hadde ikke nok maling til hele veggen, så vi tapet opp en stripe. Ble veldig godt fornøyd med designet.

 2. Anonym 1. september 2011 på 06:17 #

  Knallflott! Likte godt dette, og at det kom opp fordi det ikke var nok maling i tillegg. Kreativitet skapt av behov/shortage.

 3. Kristin 25. september 2011 på 13:12 #

  Helt enig! Og gratulerer med fantastisk bra tid! :)

 4. Stine V. Hansen 18. januar 2012 på 10:38 #

  Bra skrive! Godt noken seie ifrå! Fortsett sånn! :)

 5. Robin K 18. januar 2012 på 18:02 #

  Herlig Adrian!

 6. erlings 18. januar 2012 på 21:15 #

  Godt å se at noen tar til vettet. Denne saken er blåst utover alle proporsjoner. Det var en dårlig vits, men hva så? Verden er full av dårlige vitser uten at skaper ett bølgesvulp engang.

 7. Khjell 19. januar 2012 på 10:30 #

  Hva er galt i å fleipe om at vi har forskjellig hudfarge. Min klassekamerat som er Tamil gjør det stadig vekk. Han prøvde å forklare en butikkansatt at vi var tvillinger, men en av oss hadde fått for lite sol i oppveksten. De som ikke tåler at vi fleiper med hudfarge har alvorlige komplekser.

 8. Inishsofia 19. januar 2012 på 11:29 #

  Kjempebra skrevet!

 9. Jest 21. januar 2012 på 10:48 #

  Din venninne er heldig som har deg.Håper alle unge leser dette, du gjorde det eneste rette..Mange opplever lignende episoder.Så er det om å gjøre å holde drikken sin under oppsyn hele tiden..

 10. Therese 21. januar 2012 på 10:49 #

  Godt høre alt gikk bra til slutt :-)
  Vaktene på utesteder har i alle år vært små konger på byn. ( spesielt de som ikke har så mange års erfaring)
  Når Kvelden er over og kranene er stengt, vet de at mulighetene for kontroll er minimale. Problemet er at om de får dårlig rykte, kommer det ny 18 åringer til,som tror dette ikke skjer dem. Dessverre – derfor overlever useriøse aktører i markedet :-(

  • Hoppegeir 21. januar 2012 på 11:37 #

   Var dette ikke vakten sitt ansvar?
   Håper at det kunne blitt sak av dette og at alle vaktene i Bergen ble pålagt mer ansvar hvis ikke de har det allerede.
   Hilsen en litt sint mor

 11. Sturle 21. januar 2012 på 11:09 #

  All denne elendigheten hadde vi sluppet i et nasjonalsosialistisk samfunn.

  • Brunt 21. januar 2012 på 23:41 #

   Så dersom Hitler og de ande nasjonalsosialistene hadde vunnet gjennom så hadde ingen blitt dopet på byn? Brilliant…

 12. Kitty 21. januar 2012 på 11:26 #

  For en fryktelig opplevelse. Hurra for deg som sto på for å ta vare på venninnen din! Sånn skal det gjøres. Vise ansvar, holde ut, finne hjelp. Så bra at du skriver om dette slik at andre blir advart. Vaktene på dette utestedet burde få seg en solid reprimande. Kanskje du kunne sende en kopi av innlegget ditt til utestedets eier?

 13. AndersT 21. januar 2012 på 11:37 #

  Det neste som bør skje er at de tar kontakt med Politiet og klager på utestedet, vaktene har ansvar for det som skjer med gjestene.

 14. Arterik 21. januar 2012 på 11:37 #

  Kjempeflott at du ar våken og støttet din venninne. Men ; Hvorfor skriver du ikke navnet på dette stedet, slik at folk kan holde seg unna? Da blir de kanskje nødt til å ansette vakter med hjerne?

  • Mpffffffftttt. 21. januar 2012 på 13:16 #

   Vakter med hjerne…da heter det vel ikke vakter lengre – da kommer de jo opp på stadie med apene da! Vakter med hjerne…den var jaggu god!!!!

 15. Jørgen 21. januar 2012 på 11:51 #

  Til alle dørvakter som leser dette.

  Til ettertanke. Vedkommende som har puttet dop i drikken til denne jenten har mest sannsynlig hatt en hensikt med det. Enten det er å rane jenten, eller i verste fall noe enda verre. Du som vakt ville vært indirekte ansvarlig dersom denne jenten hadde blitt voldtatt på dass. Det fordi du sperret ute hun som ville hjelpe venninnen sin. En god ting å ha på samvittigheten?

  Selv har jeg hatt hårreisende opplevelser med vaktene på byen, men kan ikke sammenlignes med denne episoden. Klokka var halv tolv og jeg hadde nettopp ankommet utestedet. I forkant hadde jeg inntatt 3 øl og var helt våken og klar for noen timer på byen. Jeg hang fra meg jakken i garderoben med lommebok og mobil i lommen. Kort og kontanter hadde jeg på meg, men sertifikat og annet lå igjen i lommeboken i jakkelommen. Jeg gikk ut for å ta meg en røyk. Da jeg skulle inn igjen fikk jeg beskjed om at jeg var for full. Jeg sa at jeg kun hadde hatt 3 øl, og slett ikke var full. Jeg ba vakten om å følge meg inn slik at jeg fikk hentet jakke og lommebok. Det var helt uaktuelt. Jeg sa til vakten at jeg ville ringe politiet om ikke han slapp meg inn. Da tok vakten tak i meg, slengte meg i bakken og trykket kneet sitt ned i ryggraden min. Jeg gjorde ingen motstand. Vakten fortsatte å trykke meg ned i bakken og «skrubbet» meg mot bakken. Det hele endte med skrubbsår i ansiktet og ødelagt bukse. Dagen etter gikk jeg til politistasjonen for å anmelde vakten. Politiet fortalte meg at det kunne jeg glemme, da vaktene hadde full tillit og det var åpenbart at jeg hadde slått vakten først.

  Etter dette mistet jeg all tillit til både vakter og politiet. Jeg har aldri gått ut på byen siden.

  • lexie 21. januar 2012 på 12:14 #

   det er nesten sånn da at man blir fristet til å ta loven i egne hender. for en jævlig opplevelse da. og da tenker jeg ikke på smertene men på å kjenne på en urrettferdighet som det du opplevde

  • gjest 21. januar 2012 på 12:35 #

   Vær grei nå da. Ikke tillegg dørvaktene i Bergen så mye ansvar. Disse idiotene som datt ut i barneskolen når brøkregningen begynte, og siden har gått å kvernet på å finne svaret på dette. Disse boletrynene som står der å brisker seg og tror de er noe, De har makt ja, når de står der i døren og nekter deg og slipper inn folk som er dritings fordi det er kjente. Men noe annet enn makt i den døren har de ikke. Så vet dere det drittunger !

  • Christian 21. januar 2012 på 12:35 #

   Huff for en situasjon. Har selv jobbet i utelivsbransjen og uten at jeg skal ta alle vakter under samme kam, så er flesteparten av vaktene store trente menn, med liten eller ingen utdannelse og et kraftig temperament. Merkelig at politiet gir disse full støtte. Vet selv at det finnes masse «snusk» blant vakter som de slipper unna med pga politiets forvridde syn på vakter.

  • Ljskd 21. januar 2012 på 13:12 #

   Engelen ?

   • El-Tanga 21. januar 2012 på 18:01 #

    Engelen er vel strengt tatt 20 års grense? Heter vel Bryggen NightClub nå.

   • El-Tanga 21. januar 2012 på 18:03 #

    Jeg tipper Exodus.

  • Ooooohiiiii. 21. januar 2012 på 13:19 #

   Hallo…tror ikke en dørvakt kan lese, hvor i all VERDEN har du DET fra???? Da hadde de nok blitt forfremmet til jobben med å tråkke potetskrellet ned i bøtten…den jobben som en ape har i dag. :)

  • Lordtema 24. januar 2012 på 17:57 #

   Nå er det jo sånn at alle som blir lagt i bakken av vaktene på utesteder hevder de ALDRI gjorde noe, HELT uprovosert angrep vaktene dem liksom , og joda det har forekommet , og det er enkelte vakter som er totalt drittsekker og av og til overreagere de nok, men det virker som folk helt kaster 2 sider av saken prinsippet på sjøen med en gang det kommer slike innlegg som stiller vaktene på byn i et negativt lys.

   Jeg har selv vært vitne til mangt en episode med dørvakter da jeg går ofte ut og drikker lite, selv har jeg aldri hatt problemer med vaktene pga jeg oppfører meg og ikke drikke meg rølpe full, det er kanskje noe å tenke over.

   Mange vakter kan nok virke veldig svart / hvitt når det gjelder om en er full eller ikke og det har med at det skal ikke mer enn en full person i lokalet før et sted risikerer å miste sjenkebevilgningen og masse masse penger i samme slengen så da hiver man (desverre) ut en som ikke er full nok enn å vente til en bir altfor full.

   En sak har som sagt alltid 2 sider og det tror jeg er tilfelle her og , uten at jeg på noen måte beskylder deg for å lyge.

   • gjest 25. januar 2012 på 17:53 #

    Har opplevd mange ganger hvor vaktene leggr folk i bakken helt uten grunn – kun for å vise makt.. noe som er helt latterlig. det er alltid to sider av en sak, men når en jente griner og sier venninnen er dopet, da bør det ringe en bjelle hos vaktene.

 16. Erling Larsen 21. januar 2012 på 12:09 #

  Huff… Bra du tok vare på venninnen din.. Jeg ble utsatt for noe snusk selv en gang.. På 18 års utested. «Exxxxx» Var fin i formen, og plutselig uten å ha intatt noe på en halvtime +++ Helt kake… Små pupiller og helt vekke. :S Skremmende… Setter aldri fra meg alkohol uten tilsyn nå…

  • Anonym 21. januar 2012 på 12:56 #

   På exodus altså? Si ting som de er.

  • Ro 21. januar 2012 på 14:01 #

   Kanskje vaktene på EXODUS burde fått seg et nytt kurs ? For ny jobb får de ikke…

 17. Vera 21. januar 2012 på 12:09 #

  En fantastisk ting du gjorde, forstår fortvilelsen når vaktene ikke vil hjelpe. Og skam over vakt yrket, som dessverre er en maktposisjon som misbrukes alt for ofte. De må lære seg å utvise skjønn og tolke situasjoner.

 18. lexie 21. januar 2012 på 12:19 #

  det er ikke bare 18-åringer som kan få problemer. det kan alle få. bergen er en storby og man må ta sine forholdsregler og passe på drikken sin hele tiden.og de som drikker mye burdet roe ned på konsumet. det er fort gjort å miste kontrollen og da er du et lett bytte.

 19. Ezz Laget 21. januar 2012 på 12:52 #

  Nei dei vaktene er ofte kriminelle, rus/steroide belastede tilbakestående idioter, for alt ein veit kan jo de være med på sånt. Ikkje så veldig usannsynlig, med tanke på at de gjerne har et vel så stort rullblad som de fleste andre vanlige folk på et utested.

 20. Anonym 21. januar 2012 på 12:55 #

  Bergens beste 18årssted? Var det på Kvartere dette skjedde eller?? Eller har dere en eller annen illusjon om at Exodus (HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA) er byens beste 18årssted?

  • Lena 21. januar 2012 på 13:08 #

   Idiot! Er virkelig det poenget her?

 21. Anonym 21. januar 2012 på 12:58 #

  Vaktene på Bergens utesteder er der ene og alene for å ivareta innehaverens ØKONOMISKE interesser. Det er enkelte utesteder som skiller seg ut med forståelsesfulle vakter, men disse er i mindretall. Resten anser gjestene sine som en belastning..

 22. Rebil 21. januar 2012 på 13:05 #

  Fantastisk bra jobbet. Men jeg håper du/dere ikke lar deg skremme av dette. Det finnes mange flotte plasser å besøke som passer dere bedre.

 23. Bergenlive3 21. januar 2012 på 13:05 #

  Fy så grusomt!! Glad det gikk bra! Men du burde meldt ifra til politiet, og ihvertfall til utestedet. LAGT UT NAVN på utestedet så dette ble slått hardt ned på! Sånn veske-opplevelse hadde jeg også en gang, skulle ut å ta meg noen trekk, og fikk ikke komme inn igjen når jeg var ferdig fordi de mente jeg var for full, de ville hverken følge meg inn ELLER hente vesken for meg da jeg forklarte hva som var mitt. Det endte opp med at jeg rekte på byn uten penger og mobil i mange timer. En ting jeg har opplevd mange ganger, er at de er hyggeligere mot jentene, dt skal mye mer til for at en jente «er for full» enn en gutt for å si det SÅNN! Mangegangerfaring det!

 24. Jan Johansen 21. januar 2012 på 14:10 #

  Hva het dette utestedet?

 25. Olenilskey 21. januar 2012 på 14:14 #

  typisk vaktene på dusen. Noen av de er totalt idioter. Men skal sies at par av dem er flinke. Kanskje det har noe med at dusen har egne vakter å ikke bruker vaktservice. Vaktservice har et mye større press på seg for å gjøre en god jobb da vaktservice har de fleste utestedene i Bergen og Oslo.

 26. En mor.. 21. januar 2012 på 14:22 #

  Bokstavelig talt er det helt sykt at slike ting skjer, og ikke mindre sykt er det at dørvakter opptrer på en slik måte. Hadde de vært ansvarsfulle, så hadde de fått ut jenten, sjekket ut om hun hadde det ok, og sørget for å koble henne med noen som kunne ta vare på henne, få henne hjem. Dørvakter må forstå at de har et ansvar!!

 27. Bn 21. januar 2012 på 14:22 #

  Du er helten som var KUL og ventet på henne, men skal vaktene få en vekker bør du også nevne navnet på utestedet så eier kan lage rutiner når lignende skjer.

 28. Nathalie-hansen 21. januar 2012 på 14:27 #

  Jeg synes det er kjempe bra du/dere skriver om dette til media. Har selv opplevd ubrukelige dørvakter som bare vill stå der på «pynt» og skal være så tøff i døren. Mange av dørvaktene skulle man tro, de selv trodde de var med i en action film å de må spille så tøffe i blikket! Synd å høre hva som skjedde med venninen din.

 29. Anonym 21. januar 2012 på 14:29 #

  Alle historier har flere sider.

 30. Bjørn 21. januar 2012 på 14:38 #

  Er jo bare tragisk at det finnes folk som har sunket så lavt at de utsetter andre for slikt. Vaktene på utesteder kan aldri ha 100% kontroll på alt og alle. Men det er jo enormt med folk inne på endel av disse plassene og litt færre folk og litt mere aktive vakter kanskje kunne hjulpet. Ellers må man jo bare passe på hverandre, og kanskje drikke på flaske som man passer på og ikke setter fra seg er enklere å kontrollere. Hva med å ta med en kork til flasken? Kanskje noe for disse plassene at man har noe slik løsning, de som produserer drikken kan jo finne på noen løsninger helt sikkert. Ellers vil nå jeg egentlig oppfordre folk til å drikke så lite som mulig, alkohol er nå en gift for kroppen uansett. Og generelt kan jeg ikke si inntak av alkohol i div sammenhenger har gitt meg noe ekstra gleder her i livet, heller motsatt ja.

 31. Gjest1ene 21. januar 2012 på 14:48 #

  Trist historie, men det var flott at du opptrådte som du gjorde!:)

  Gi beskjed til politiet og kontor for skjenkesaker om hvilket sted dette skjedde på.

 32. Cato 21. januar 2012 på 14:50 #

  Nå skal ikke jeg ta noen form for parti i denne saken og mener selv at vaktene som ikke kunne følge jenten inn kanskje gjorde en heller dårlig vurdering av situasjonen. MEN jeg har selv jobbet som dørvakt i flere år på noen av de hippeste utestedene i Oslo vell og merke. Og antall ganger man har en person som står og forteller de tristeste historier KUN for og komme seg inn igjen til venner feks er ikke få. Har ikke tall på det engang.

  Men om dette hadde vært ett sted jeg jobbet og vi hadde mange vakter «ledige» slik som de fremstår av «denne siden av saken» (alltid to sider, MINST) så hadde jeg nok sendt en av mine kollegaer inn med jenten som gråt for og finne og sjekke venninden.

  MEN en ting jeg hadde gjort annerledes ivertfal var det at når venninden endelig kom seg ut gjennom døre og ble gjenforent med sin gråtende venninde vil jeg da evt. spurt om det er ønskelig og få lege bistand, For det er som Jørgen sier her. Som dørvakt har du ansvaret for at personer som forlater utestedet som har «skjenket» de til den tilstand de er når de forlater det har ansvaret for at de er oppegående nok til og komme seg trygt hjem!

  Men syns det blir feil og skjære alle vakter under ett. For kjenner selv MANGE vakter som er kjernekarer, og ikke alle som trener og er store er hiisge og maktsyke.

  Vil også nevne at jeg er mye ute på by’n her i Bergen og har ikke stått på noen vakter ennda jeg mener har gjort MEG noe ivertfall, og dårlige representanter finner man i alle yrker. Politiet, Ambulansen, Dørvakter, ja i stort sett alle yrker og samfunns klasser.

  Vil også nevne at vedkommende som fikk noe i drinken sin burde være glad hun har en venninde som risikerer en hel kveld med morro og andre venner selv etter og blitt skjelt ut av både venninde og vakter kun for og være sikker på at venninden har det bra og er trygg. Er desverre ikke alle som er så gode venninder eller som ser alvoret i ting og kan se de alvorlige følgende som kan komme av og ikke ha kontroll over seg selv i ett miljø med mange syke mennesker.

 33. Gjest... 21. januar 2012 på 14:51 #

  Venninen din er heldig som har deg, som ikke ga opp og gikk hjem.
  Helt horribelt at ikke eier av utestedet ikke har meg kontroll på sine ansatte. Det må jo eksistere en stillingsinnstruks, for dørvakter på lik linje med andre arbeidstaker. Den skal følges, om ikke kan det være grunnlag for advarsel eller i veste tilfelle må en si takk for seg og finne noe annet og gjør….
  Men de er vel bare ute etter å loppe ungdommen for penger og kaste dem ut, når vaktene finner det for godt.
  Anmeld eierene av stedet – de er ansvarlige for sine ansattes handlinger i arbeidstiden!
  Og utestede burde appsolutt ta denne episoden alvorlig – det har tross alt kommet dop innen for dørene. Mulig det burde være gjennomfort narkorazzia påstedet med et stort presse oppbud. Det er dårlig reklame det……

 34. Exodus 21. januar 2012 på 15:03 #

  er jo de derre vaktene på exodus. Voldelige, farlige og hjernedøde. Ingen av de burde fått stått der

 35. Frata70 21. januar 2012 på 15:04 #

  Prøv å forstå vaktene litt og, de er sikkert vant med unnskyldninger for å få slippe inn igjen. Så noe av skylden må de ha alle som har ropt ulv.
  Alle utesteder burde vært utstyrt med alkometer, så kanskje vi hadde sluppet alle disse turene rundt kvartalet? Har heller ALDRI opplevd å få sluppet inn igjen etter x antall slike kvartalturer

  • G McG 21. januar 2012 på 15:39 #

   Nei. Ikkje kom med ei slik unnskulding av vaktene sin oppførsel. Dersom jenta står og grin og ber om at ei eller fleire av vaktane skal følgja henne inn slik at ho kan få tak i venninna si som ho er oppriktig redd for, nyttar det ikkje å unnskulda seg med at vaktene er van med at folk prøver å koma seg inn på same måten. Det er -ikkje- noko problem for vaktene å følgja folk inn utan å sleppa dei av syne, slik at dei ikkje får sjansen til å «lura seg inn».

 36. Kjuagutten89 21. januar 2012 på 15:43 #

  Hadde utestedene vært pålagt å ha godkjente VEKTERE i døren, da med vekterkurs trinn 1, 2 og 3 samt ordensvakt og godkjent håndjern kurs vil jeg vedde lønningen min på at det ikke ville havnet slik. Det er alt for mange vakter som står med «midlertidig godkjent» ordensvaktbevis og har ingen som helst form for kursing. Det er en alvorlig jobb og utestedene burde som sagt vært pålagt med vektere. Jeg vet at de skal ha kurs i teorien, men i praksis så gjennomføres ikke dette. Jeg har sluttet å gå på byn på lørdager grunnet for mye folk og for lite trygghet.

 37. svartsyn 21. januar 2012 på 16:32 #

  Problemet er jo at dørvakter er tapere.. Dumme gorillaer som tror det er tøft og være en lavt betalt hore!

 38. Gjest 21. januar 2012 på 16:37 #

  Jeg stoler ikke på denne posten med mindre jeg ser et bilde fra legerapporten.. Hun har sikkert drukket for mye.. Hva betyr ulovlige stoffer? Legen ville ha opplyst om type stoff, eks. GHB, Rohypnol osv.. Noe skurrer..

  • Ggggjest 21. januar 2012 på 17:59 #

   Ja, for hun legger sikkert ved bilde av legerapport i en artikkel på nettet.*IRONI*

   • guest 21. januar 2012 på 22:29 #

    Herregud, hva er vitsen i å gå i angrepsmodus? Stoler h*n ikke på, stoler h*n ikke på. H*n har ikke tatt livet av noen, høfligere enn dere faktisk. Bedre tone, takk.

  • Ialise 21. januar 2012 på 21:58 #

   Det sier vel litt om dine holdninger ! Denne historien er sann, hvorfor i alle dager skulle denne jenten skrive om denne hendelsen ?????? det ble funnet stoffer ved kontroll dagen etterpå …innsender har valgt å være anonym og ikke gå inn på detaljer ….det må være lov!!!!! Målet med innlegget er nok å advare andre om å være på vakt !!!!

 39. Stian 21. januar 2012 på 16:50 #

  Vaktene på byn er maktsyke rævhøl hele gjengen, småkonger som blir kåt av litt makt.

 40. Harald 21. januar 2012 på 18:16 #

  Hun har sikkert dopet seg selv

 41. Demos Demoso 21. januar 2012 på 23:18 #

  Ulovlige substanser er verdens mest profitable næring. Og den er enorm. De kjøper politikere overalt, og da kjøper de selvsagt dørvakter så lett som bare det.

 42. HKJ 22. januar 2012 på 16:19 #

  Jeg syns det er merkelig nok at du ikke fikk hjelp fra vaktene. Jeg ble en gang følgt til baren for å betale inngangen med kort…

 43. Tom Gunnar Kallekleiv Bårtvedt 23. januar 2012 på 02:19 #

  Neste gang, får håpe at det ikkje skjer, men skulle det skje igjen, RING POLITIET mens du står utenfor og blir nektet adgang. Snakk rolig med dem og be dem sende en partrulje til utestedet. Forklar at det mest sannsynlig er snakk om noen inne på utestedet som i dette tilfellet har puttet dop i drinker. Hvis politiet nekter å komme på dette, er det en mediasak og da må det blåses stort opp i avisene.

  Folk skal kunne føle seg trygg når de er på byn og vakter og politi eksisterer nettopp av den grunn, så bruk de. Nekter vaktene deg å hjelpe venninen din som tydeligvis ikke lenger klarer å ta vare på seg selv, så kontakt de som har myndighet til å få vakten fjernet. Ring 112…

 44. Anonym 16. februar 2012 på 14:14 #

  Gjekk NED kleiven. Svært stoltz lenge, til krampen kom i beina. Men dei som gjekk opp var kanskje imponerte?