Tribunefyllerør

Gjensynet med Branns Carl Erik Torp på storskjerm ble skjemmet av helt upassende tilrop fra en liten gjeng på motstandertribunen. Nå er det sikkert ingen som forventer seg rungende solidaritet fra den kanten, men grovheten i sangen mot en fotballspiller som bare for få dager siden var døden nær, må være noe nær lavmål på en norsk fotballkamp. Det hjelper ikke at representanter for supporterne i en av landets fremste fotballklubber bagatelliserer hendelsen ved å vise til at slike ting gjerne skjer i fylla.

På den måten bekrefter de samtidig at alkohol og fotball henger tett sammen, og at man får slippe inn på kamp selv med drøy promille i blodet. Norsk fotball har vært forskånet for den verste volden, men råskap kan lett utarte hvis fansen oppfatter det som legitimt å være full og brutal på tribunen. Noen må hjelpe dem. Det minste Brann og andre eliteserieklubber kan gjøre, er å skjerpe promillekontrollen i portene og håndheve nulltoleranse mot fyll på tribunen.

Tags: ,

Kommentarer