Stoltzen opp – og ned

Det er bare i Bergen at det er mulig: I det største alvor diskuteres igjen enveiskjøring – på en tursti.

Alt tyder på at det deler av den bergenske befolkning er i ferd med å få stramme rumper og ditto snurpemunn. Selvfølgelig kan ikke en løpsleder – denne gangen Owen Westergård fra Stoltzekleiven Opp – pålegge verken mosjonister, pensjonister, barn, konkurranseløpere, Sting eller Stoltenberg å gå en annen vei ned enn den de gikk opp til Sandvikspilen.

At det kan være mindre belastende både for kne og hofter å klatre ned ad annen vei, er gode argumenter for nettopp å gjøre det. Veien over til Fløyen er også å anbefale for dem som har tid. Å utsette dem som velger korteste vei ned for kjeft, knuffing eller til og med forbud, er mest eksotisk.

Westergård mener det er blir bare tull hvis folk skal gå den veien de vil. Å pålegge folk enveiskjøring, er mer tullete. Turstier er nå først og fremst en gang til for tur, ikke for rekordjegere.

Kommentarer