Lyden av byen uke 33: Bergensk besøk i Oslo

Notater fra en bergensk konsertuke (nå også på besøk i Oslo): Under årets Øyafestival, arrangert i Middelalderparken i Oslo, var det flere ulike konserthøydepunkt. Uten å virke i overkant patriotisk, så var det virkelig deilig både å høre og se bandene fra Bergen som spilte i år. Konsertene til Sondre Lerche, Young Dreams, A-Laget og Lars Vaular imponerte – og alle artistene viste  en ekstrem glede over å være på scenen. Det at musikkmiljøet i Bergen er tett, ble også forsterket av det på alle nevnte konserter var minimum én gjesteartist fra et av de andre tre bandene på scenen. Duetten ”Øynene lukket” ble for eksempel spilt både da Sondre Lerche åpnet Øyafestivalen på onsdagen, men også da Lars Vaular spilte sin konsert sent neste kveld.

Øyafestivalen tar heller ikke slutt når konsertene i Middelalderparken er over, noe et fullsatt Parkteateret kunne merke fredag kveld da Fagernes Yacht Klubb gikk på scenen. Fagernes Yacht Klubb er et konglomerat av bergensmusikere som med pur spilleglede covrer den mykeste rock og de deiligste rytmiske toner til publikums begeistring. Håkon Njøten, fra HNDS, stråler på scenen med en flasken Cava i den ene hånden og mikrofonen i den andre. Den likegyldige holdningen som på visse konserter kan være fremtredende både blant publikum og på scenen, så man ikke til et sekund, da alt publikum ønsket, var å synge høyest mulig med på ”All Night Long”, og alt bandet ønsket var å spille den for dem. Gjesteartist Sondre Lerches tydelige glede over å kunne covre Steely Dan med fullt band var også verdt billetten alene.

Skal vi driste oss til å bevege oss ut av Bergen, var oppdagelsen av britiske Jessie Ware definitivt et av mine høydepunkter fra Øyafestivalen. På herlig vis henter hun elementer fra 90-tallets R&B og den britiske klubbscenen, samtidig som hun også tilfører musikken særpreg.

Tilbake i Bergen. Og endelig har konsertlivet her kommet seg ut av de late sommerdagene. Fra førstkommende torsdag til lørdag arrangerer Perfect Sounds Forever tre konsertkvelder på rad, og det lover absolutt godt. Torsdag spiller kanadiske Junior Boys sin første klubbkonsert i Bergen, nærmere bestem på Kvarteret, med Burning Good Little som oppvarmer. Dagen etter kommer Cass McCombs, som kan komme til å bringe høsten inn til Hulen og Bergen med musikken sin. Lørdag kan pulsen bringes opp igjen med Stockhaus, danske Rangleklods og NGUZUNGUZU. Endelig er vi i gang igjen, Bergen!


Kommentarer