Ekte lidelse har et navn: Brann

Jeg er en svoren Brann-supporter. Og derfor er det på sin plass å få ut en frustrasjon jeg tror alle supportere og bergensere har kjent på så lenge Sportsklubben Brann har eksistert: Hva er det med Brann?

 

BRANN: Er det et troll i Bergen som påvirker enhver spiller som tar på seg en Brann-trøye?

 

Det som skulle vært en grei sak borte mot Hødd torsdag ble altså alt annet enn en grei sak. Ikke for det, som erfaren Brann-supporter er jeg jo fullstendig klar over at det kunne gå slik, og tok høyde for det. Men hvorfor er det nødvendig at det går slik?
Det er vel kun Brann som kan slå Rosenborg i en kamp for så å tape mot et Adecco-lag i neste kamp. Jeg vil innføre et nytt slagord om Brann: «Ekte lidelse har et navn: Brann» For det er nettopp det det er. Ekte lidelse. Intet mindre.

Jeg kunne snakket om gårsdagens kamp, hvordan Brann aldri blir farlige foran mål, og kun kommer til to-tre reelle målsjanser gjennom hele kampen. Hvordan Sævarsson gir vekk ballen til en motspiller langt oppe på motstanders banehalvdel, som igjen fører til at Hødd får satt spikeren i kisten med 3–1.
Sævarsson, som for øvrig aldri tør å drible, noe som gjør at han må avlevere pasninger i trengte posisjoner med påfølgende resultat. Jeg kunne snakket om Huseklepp som presterer altfor dårlig i forhold til sitt eget nivå og Ojo som ikke beveger seg og gjør seg spillbar. Hvordan laget generelt fremstår som for lite aggressivt og preget av stundens alvor, lite kreative og bevegelige.

Jeg kunne snakket om dette og mye mer – men, saken er at det er noe annet som er problemet: Alle Brann-supportere gjennom alle tider vil kunne bekrefte at Brann er laget som kan slå en serieleder og tape mot et bunnlag i neste kamp. Hvorfor må det være slik? Hva er det med fenomenet Brann som gjør at vi supportere alltid må ta høyde for et sviende tap mot et bunnlag selv om Brann skulle være inne i en god formkurve? Hvorfor kan vi Brann-supportere aldri få lov å senke skuldrene?

 

Hvorfor kan vi Brann-supportere aldri få lov å senke skuldrene?

 

Ser man på vår nemesis Rosenborgs statistikk for i år, så vil man oppdage at de kun har 2 tap men ikke flere seirer enn Brann. Brann har med sine 9 tap samme antall seirer som Rosenborg. Med andre ord er det en ting Brann mangler og alltid har manglet: stabilitet og jevne prestasjoner.
Brann er i tillegg blant de nest mest scorende lag i ligaen, med andre ord ville mindre mål inn bak gjort mirakler. Hva er det som gjør dette? Er det mentalt? Er det et troll i Bergen som påvirker enhver spiller som tar på seg en Brann-trøye? Jaja, en trøst er jo at Brann sikkert vil reise seg og slå serielederen i neste kamp! Jeg lar spørsmålet stå åpent for denne gang. Hva er det med Brann?

Kommentarer