Lyden av byen uke 39

Notater fra en bergensk konsertuke: Den første kvalifiseringen til Emergenza-festivalen fant sted forrige helg på Garage. Her fikk hele førti usignerte band prøve seg på scenen i løpet av fire kvelder. Et dommerpanel, og et publikum full av kompiser, sørget for at femten av disse bandene gikk videre til semifinalen som også avholdes på Garage, om tre uker, fra 18. til 20. oktober. I november vil ett bergensband være klart for norgesfinalen som går av stabelen i mars.

De mange DJ-ene som står bak musikkollektivet Nabovarsel snikstartet konseptet Klubbmisjonen forrige fredag på Café Opera. Fremover skal klubbkonseptet holdes hver fredag, og selv om det ikke var voldsomt godt besøkt denne første gangen, var det gjennomgående virkelig god musikk som ble spilt. Det utviklet seg nærmest til et stafettløp blant DJ-ene: de som satt ved de nærmeste bordene kjempet om å få komme frem og spille. Det lover godt for fredagskveldene fremover.

Med et enormt norsk flagg i hendene entret den danske rapperen Kidd scenen på Kosmo lørdag klokken halv to om natten. Ventingen til tross: publikum var helt med på notene, og Kidd leverte absolutt en energisk konsert. Han viste at dansk hiphop også kan fungere ypperlig i Bergen by. Mens han var her, spilte han inn låten «Døgneren» sammen med den bergenske rap-gruppen A-Laget, og stemningen på Kosmo da han spilte nevnte låt var mildt sagt ekstatisk.

I samarbeid med Hulen inviterte bookinggjengen Ira Ira på onsdag til konsert med det psykedeliske San Fransisco-bandet Sleepy Sun og bergensbandet Hvitmalt Gjerde, sistnevnte ble nylig booket til neste års Bylarm. Sleepy Sun sitt besøk var definitivt en gledelig opplevelse, ikke minst på grunn av bandets miks av ulike sjangre. I løpet av konserten beveget de seg gjennom lange partier med psykedelisk rock, for så å gå over i et mer folk-preget landskap. Dette skapte en dynamisk konsertopplevelse med flere virkelig gode øyeblikk.

I kveld våkner Landmark, som for øyeblikket egentlig er stengt for oppussing, til live igjen for én natt. Arrangementet Powernap har litt av hvert på menyen, og vi kan nevne i fleng: Den improvisasjonsbaserte gitarduoen Body/Head med Kim Gordon (fra Sonic Youth) og Bill Nace, Kristian Stockhaus med sitt sideprosjekt Prog Rock Me Amadeus, og Novelty Sounds som spiller plater. Det ligger med andre ord an til å bli en midlertidig oppvåkning av de sjeldne.

Kommentarer