Farvel til SV!

45 års medlemskap er over. Når SV skal kjempe for nytt rød-grønt flertall i september, blir det uten meg.

FERDIG: SV-veteran Svein Skotheim melder seg med denne teksten ut av SV. Hans stemme går videre til Miljøpartiet de grønne.

Ikke orker jeg fire nye år med Stoltenberg og Borten Moe og ikke orker jeg et SV i opposisjon som skal kjempe seg tilbake til regjeringskontorene og svikte på nytt. For min del har mange års innsats for å skape et parti bygd på solidaritet og fredsarbeid vært bortkastet.

Solidaritet i dag betyr å redusere utslipp av klimagasser slik at kommende generasjoner slipper et ragnarok på grunn av global oppvarming. Solidaritet i dag betyr å innføre samfunnslønn og makslønn som sikrer alle et anstendig liv og som kan bekjempe grådighetskulturen. Solidaritet er nemlig hva det alltid har vært for et parti på venstresiden: å være talerør for de aller svakeste, enten det gjelder våre barnebarns fremtid eller de papirløse og fattige. Og bare så det er sagt: Fredsarbeid er ikke å bombe for demokrati i Afghanistan eller for oljerettigheter i Libya. Det er heller ikke å gjøre Norge til en av verdens største våpeneksportører.

 

Solidaritet i dag betyr å redusere utslipp av klimagasser

 

Under Stoltenberg har vi fått både barnehagedekning og økt velstand og beholdt en lav arbeidsledighet. En ørliten utjevning har vi også fått, selv om jeg har en følelse av at det fryktede 2/3-samfunnet er kommet mye nærmere. I samme periode har vi imidlertid fått både verdens høyeste private gjeldsnivå – snart like stort som det såkalte Oljefondet – og en farlig kostnadsøkning basert på fossilindustrien. Med inntektene derfra betaler også regjeringen seg ut av de fleste problemer, og ønsker å fortsette med det. Uten å blunke lyses det ut 86 nye konsesjoner i Norskehavet og Barentshavet, en SV-minister åpner ny kullgruve på Svalbard og statseide Statoil deltar i de skitneste skifer- og oljesandprosjekter.

Sverige og Tyskland er blant de fremste i kampen mot CO2 og har redusert sine utslipp med nærmere 20 %. I begge land har De grønne vært viktige politiske pressgrupper i parlamentene og ved aksjoner. Her i Norge kan Miljøpartiet de grønne nå få sine første stortingsrepresentanter fra Oslo og Hordaland. Partiet vil da sette miljø og klima øverst på dagsordenen i enhver sammenheng, og dessuten være helt uavhengig av alle blokker i Stortinget. Det kan gi store muligheter til å presse et regjeringsalternativ i riktig retning når det gjelder klima. Min stemme går derfor til MDG, så lykke til SV, sats videre på fossiløkonomien, men det blir heldigvis uten meg.

Tags:

Kommentarer