Makt til å kneble

Vaksne menn som kallar 14-åringar for ludder er moglegvis taparar, men dei har makt.

NETTHAT: Svenske medie- og kulturpersonlegdomar blir netthetsa på det grovaste. I dokumentaren «Män som näthatar kvinnor» les dei opp utrdag frå den grove sjikanen de ihar motteket. FOTO: SVT

 

Sist veke skreiv ei 16 år gammal jente eit engasjert og strekt kritisk innlegg på ungdomsdebattsida BTbatt om strippeklubben Dreams. Då innlegget blei lagt på nett, visste vi kva som kom til å skje. Ei rekkje menn, og etter kvart også kvinner, gjekk amok i vulgaritetar.

«Dra forhuden av horekuken din ludder mens du dytter den voldtatte ræva di over det støgge tryne ditt!!! YOU RETARDED LOOSER!», skreiv ein lesar i ei oppfølgjarsak. Kommentaren blei sletta raskt, men Janne Nerheim, leiar for BTbatt, måtte følgje nøye med og rapportere undervegs til moderatorane om upassande kommentarar.

Eg har lese gjennom alt som er fjerna, og har sjeldan sett så mange ekle ord på ein plass – i ein debatt der ei modig 16-åring har sagt kva ho meiner.

 

Den same veka skreiv 14 år gamle Ane på ungdomsdebattsida til Aftenposten, Si;D, om sexpress. I kommentarfeltet under innlegget finn ein mellom annan den godt vaksne Facebook-profilen John A.S. Lindseth.

«Om du er i denne unge aldersgruppen bør du ta deg et par øl og få noen til å stikke hånden i trusa di, så går det seg til! Om du er eldre er det nok for sent!», skriv han, og hevdar jentene i debatten berre er snerpete fordi dei ikkje er med i den kule gjengen.

Lindseth, som elles har fleire kjende profilar mellom venene sine –  får hands up frå ein annan debattant: «Godt sagt, John».

 

Neste veke skal eg snakke for elevar i den vidaregåande skulen om debattkultur blant vaksne. Eg har alt byrja å skamme meg på vegner av alle oss som hevdar å vere vaksne: Korleis skal ein oppdra jenter – og gutar – til å tru på ein meiningsfull debatt når vaksne oppfører seg dårlegare enn apekattar? Kva førebilete er det dei unge gutane får?

Og: Korleis skal unge engasjerte jenter som 16-åringen på BTbatt og 14 år gamle Ane bli oppmuntra til å halde fram med å argumentere for kva dei meiner?

Eg veit ikkje om eg har svar. Diverre.

 

I går sendte SVTs «Uppdrag granskning» programmet «Män som näthatar kvinnor». Fleire kjende svenske medieprofilar las opp meldingar dei har fått etter å ha skrive eller vore på TV: Dei er horer, får dei vite. Dei bør valdtakast, drepast, barna bør skadast, dei er illeluktande fitter, etc. Oppsiktsvekkjande og motbydeleg – likevel merkjer eg at eg ikkje let meg sjokkere: Vi veit jo at det er slik.

Også i Noreg har vi hatt fleire rundar med debattar om hets av kvinner som står fram i allmenta. BT har skrive om kvinner som har fått ekle brev i posten etter å ha vore kjelder i saker vi har hatt på trykk. Vi har oppmoda alle til å melde breva til politiet.

Då eg skreiv artikkelen «Skamtalen» sommaren 2011, om hets av kvinner i media, fekk eg ei rekkje e-postar frå folk som kjende seg att, men også kommentarar frå kollegaer som meinte kvinner helst  ikkje bør skrive om slikt: Ein hamnar i offerfella, og der skal ein ikkje vere.

Den skitne flaumen av ord ein står i fare for å drukne i, gjer at ein modererer seg

Mest inntrykk i det svenske programmet gjer difor 21-åringen som reagerte på at kleskjeden H&M trykte rap-artisten Tupac, ein mann dømt for sexovergrep, på T-skjortene sine. Ho stilte spørsmålet på kleskjedens Facebook-side: Ville H&M ha trykt bilete av Hagamannen, kjent svensk valdtektsmann?

Det jenta ville var å skape ein seriøs debatt. I staden vendte debatten seg mot henne. I løpet av det første døgnet rann det inn fleire tusen kommentarar på Facebooksida til H&M. Denne jenta skulle også drepast, valdtakast, pissast på, etc. Det var då ein av debattantane la ut adressa hennar at ho blei redd. «Det er jo vaksne menneske», seier ho – og byrjar å gråte på skjermen.

 

Klart ho blir redd.  Då TV-teamet oppsøkjer enkelte av mennene – ja, dei skriv under fullt namn – seier dei at det ikkje var slik meint, i alle fall ikkje bokstaveleg, men at når ho dissar Tupac, så har ho berre godt av å bli dissa attende.

Ein av dei som meiner ho fortener å bli valdteken, ein ung mann, står fram med fullt namn på TV. Hans forklaring på at han har skrive dette, det er slik ein snakkar på Facebook, det er jo berre ord.

 

Dersom det er slik ein forklarer det som skjer i hovudet til menn som klikkar på kvinner, så har ord fullstendig mist meining

Det verste — det alvorlegaste — er dette: Samstundes som ord mister meining, er det stor sjanse for at 21-åringen i Sverige eller 14-åringen kjem til å tenkje seg ekstra nøye om neste gong dei skal meine noko offentleg. I alle fall risikerer ein at det er enkelte tema dei ikkje vil meine noko om, for kvifor skal ein friviljug bli utsett for sjikane?

 Den som sjikanerer må ansvarleggjeras

 

Mot slutten av «Män som näthatar kvinnor» får dei svenske medieprofilane spørsmål kva dei slibrige og sjikanøse meldingane har gjort med dei. Ei etter ei står dei fram med tvil. Fleire seier det eg sjølv har tenkt mange gonger: Tanken på den skitne flaumen av ord ein står i fare for å drukne i, gjer at ein modererer seg. Om ein skriv om enkelte tema, kvinnerelaterte tema, til dømes, eller om innvandring og rasisme, er det som å trykkje på ein knapp. Ein hær sit klar med alt oppdemma sinne for å ta deg.

«Det er eit demokratisk problem», seier ei av SVTs eigne programleiarar.

For den som alt har ein talarstol, er det ein enkel frase å sende ut, men kva gjer vi så?

Eg veit ikkje om eg har eit anna svar enn at den som sjikanerer må ansvarleggjerast. Det er til dømes difor eg vel å namngi ein debattant i dag: Ungdommane må få vite at dei fleste vaksne ikkje syns at slikt er greitt.

 

 

Tags: , , ,

Kommentarer

238 Svar til “Makt til å kneble”

 1. Ole Mikalsen 6. februar 2013 på 22:32 #

  Det er ikkje lett å debattere i det heile i desse kommentarfelta. Ekstra synd er det at ikkje eingong dei unge får sleppa fri.

  • Svein 7. februar 2013 på 01:09 #

   Hvis du leser litt opp- og nedover på debatten her, kan du få bekrftet din påstand.
   Her er det deltakere med fullt navn, andres navn, falskt navn, uten navn osv.
   Anonyme roper på moderator, fullt navn likeså, falskt navn sprtetter rundt og briefer med sine kunnskaper, ny med fullt navn angriper og ingen får viljen sin.
   Hilde Sandvik får bekreftet til fulle sine mistanker/påstander om lavmål og personangrep.
   I denne debatten er det nesten et hovedpoeng at moderator ikke griper inn.

 2. Jan Wilhelm Werner 6. februar 2013 på 22:35 #

  Viktig innspill, Hilde Sandvik, men hvorfor lar BT folk skrive under tullenavn? Selv om dere har moderatorer, er det mye tull som slipper gjennom. Vi trenger ikke å flytte doveggene inn i avisspaltene, selv om det er på nettet.

  • Jan WilheIm Werner 6. februar 2013 på 23:05 #

   Ja, for det er umulig å bruke falskt navn på internett.

   Jeg er en klovn som burde beskyttes mot seg selv.

   • Jan Wilhelm Werner 6. februar 2013 på 23:12 #

    Og hvor var moderator her? Og til deg som viste at du klarte å lage en falsk profil med klovnekommetaren over her: Du klarer sikkert å skjule IP-adressen din også? Hvorfor klarer andre nettaviser å unngå problemet? Se klipp fra f.eks. VG ;
    «Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på VG Nett. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.
    Vennlig hilsen»

    • Jan WilheIm Werner 6. februar 2013 på 23:15 #

     https://www.torproject.org/

     http://www.hidemyass.com/

     http://proxy.org/cgi_proxies.shtml

     Har du et par hundre (om ikke tusen) IP adresser du kan benytte..

     (Choose one of 3,583 working proxies:
     (Out of 44,970 total proxy servers))

     • Jan Wilhelm Werner 6. februar 2013 på 23:18 #

      Mener du at du tilfører debatten noe positivt?

     • Jan WilheIm Werner 6. februar 2013 på 23:25 #

      Jeg viser deg at det er lite vits i å kreve fullt navn på internett, med mindre du vil benytte BankID eller lignende for å være sikker på hvem folk er.

      Om noe er det tryggere for folk å benytte falske navn, slik at mentalt ubalanserte folk ikke kan lage et reelt helvete for folk pga sine meninger.

      Om du kan tenke ut en bedre metode for å vise deg hvorfor å bruke fullt navn er en dårlig idè er det bare å kjøre på.

     • Jan Wilhelm Werner 6. februar 2013 på 23:47 #

      Nå bidrar du jo litt til debatten. Da kan du jo legge inn noe med ditt virkelige navn?
      Jeg skjønner poengene dine, men konsekvensen av din anbefaling om å bruke falsk navn er jo at alle debatter drukner i drit. Jeg velger å tro at silingen man får slik f.eks. VG skriver, holder 90% av driten vekke. Ellers får vi kapitulere og skrive leserbrev på gammel måte 😉

     • Jan WilheIm Werner 6. februar 2013 på 23:53 #

      Er jo like lett å lage falsk profil på Facebook ( som man bruker til å logge inn på VG kommentarer med) som å lage en profil som heter «nissemann2039» på Disqus.com :)

     • Åge Brorstad 7. februar 2013 på 00:01 #

      Helt enig!

      Disse infantile «menn» som sikkert bare er ungdommer på 12-17 som synes at slik ordlyd er tøft vil forsvinne om man kun kan delta med noen lunde sikker fult navn identitet.

      De som er så datakyndige at de kan opprette falsk profiler gidder sikkert ikke bry seg med det uten at de er kriminelle, eller så har de forhåpentlig vis vettuge bidrag å komme med.

     • Jan WilheIm Werner 7. februar 2013 på 00:07 #

      Vil si de fleste av datakyndige jeg kjenner har flere profiler eller «alias» på de fleste nettsteder. Spesielt der de kommer med meninger som kan gjøre andre sint eller irritert.

      De fleste med eller under / høyskole/ universitetsutdanning i nettverks eller andre IT-fag. De forstår hvor mye jævelskap vanlige folk kan foreta seg, med navn som eneste informasjon.

     • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 01:12 #

      jeg tror ikke jeg kjenner så mange IT-folk som driver med dette. Du danner et feil bilde av bransjen. Hva med kjente politikere eller journalister som hver dag skriver om sine meninger og i sitt fulle navn? Det er risikabelt men ytringsfriheten kan vi ikke gi slipp på. Det er ikke så farlig å bruke sitt navn som du fremstiller det som.

     • Jan WiIIheIm Wemer 7. februar 2013 på 01:18 #

      Politikere har livvakter, kritiske journalister og andre samfunnsdebattanter /kritikere
      av forskjellige grupperinger lever på hemmelige adresser. Senest igår ble en journalist forsøkt drept i danmark etter å ha kritisert feil gruppe mennesker.

     • Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 03:54 #

      DisQus må vel være den dårligste og mest usammenhengende forumløsningen jeg noen gang har lagt mine nerdeøyne på.

     • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 01:07 #

      Det var en voksen kvinne fra Ottar-miljøet som kom med de infantile og obskøne innleggene. Til info!

     • Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 03:47 #

      Datakyndig? Krever ikke akkurat mad 1337 skillz for å opprette en epostadresse under falsk navn og deretter en Facebook-konto med samme (eller et helt annet) navn.

      Brukeren med falskt navn forsøkte å illustrere et poeng. Jeg forstår at ikke alle likte metoden, men poenget hans holder seg: Fullt navn på nettet er per i dag en frivillig sak. Personlig synes jeg det er helt greit og skriver under mitt ekte navn, når en avis krever dette.

     • Per-øivin berg andersen 7. februar 2013 på 00:11 #

      Hvilke poeng har han egentlig? Dette er tøv.

     • Per-øivin berg andersen 6. februar 2013 på 23:57 #

      Dette er rett og slett latterlig. Skandaløs oppførsel. Jeg er sjokkert over at du gjør dette i det hele tatt og mener du burde vært anmeldt for identitetstyveri. Det er nesten det du sitter og gjør. Forøvrig vil jeg si at tor ikke er trygt. Det er open source og ditt mellomledd kan være modifisert. Enkelt å hacke vilkårlige brukere av tor. Det samme gjelder ved bruk av en proxy, du aner ikke hvem som står bak og hva de gjør med dataene de kan snappe opp på ruten.

      Jeg håper slikt begynner å straffe seg.

     • Themediabull 7. februar 2013 på 00:17 #

      Forstår du ikke at han forsøker å vise et poeng snarere enn å stjele identiteten til Jan Wilhelm Werner?

     • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 00:28 #

      Det er uakseptabel oppførsel i mine øyne. Han kunne heller skrevet sitt poeng med fullt navn og i tekst, og nå logget inn, sånn som jeg ikke gjorde i farten på min iPad isted.

      Jeg understreker igjen: Hverken TOR eller en åpen proxy (ikke de betalte heller for den saks skyld) kan man garantere for sikkerheten rundt. Mange brukere av dette risikerer å kompromittere sitt eget system.

     • Jan WilheIm Werner 7. februar 2013 på 00:36 #

      Du synes ikke å bruke fullt navn er rimelig verdiløst om folk kan fremstå som hvem de vil uavhengig om navn på profilen heter Jonas Heisenberg eller Nissekone22?

      For at det å bruke fullt navn skal ha noe verdi, må det være en mekanisme som forsikrer oss om at det er riktig person bak riktig navn.

     • Jan WilheIm Werner 7. februar 2013 på 00:20 #

      Jeg har ikke gjort noe ulovlig, jeg har ikke sagt jeg er noensomhelst, jeg valgte et brukernavn som er nesten identisk med en annen for å bevise et poeng om at det er latterlig enkelt å lage falske profiler. Som kommer rimelig klart fram i hva jeg skriver.

     • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 00:35 #

      I følge Datatilsynet er alle situasjoner hvor en person, uten samtykke fra rette vedkommende, enten:

      helt eller delvis er i stand til utføre en eller annen form for uønsket transaksjon i annen persons navn,
      skaffer seg tilgang til ressurser tilhørende andre,
      urettmessig tilegner seg rettigheter som tilhører andre

      Ser at du har opprettet en twitterprofil i hans navn, vil si dette i hvert er sterkt provoserende. Håper du sletter denne eller endrer navnet på profilen.

     • Jan WilheIm Werner 7. februar 2013 på 00:40 #

      Har ingen planer om å bruke den twitterprofilen. Eneste grunn til at jeg laget den, var at jeg fikk feilmelding da jeg laget Disqus konto med mellomrom i profilnavnet.

      Så du mener jeg har brutt loven ved å opprette en twitterprofil med nesten likt navn som en annen person?

     • Jan W. Werner 7. februar 2013 på 01:26 #

      Siden når blei det ulovlig å ha samme navn som andre?

   • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 01:03 #

    det forstår jeg at du prøvde på. Men du gjør noe hensynsløst, og jeg tror egentlig jeg ville kalle det identitetstyveri.

    Fint at du tok bort den verste delen av kommentaren da i din edit :)

    • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 01:08 #

     Fælt så dramatisk du er, Andersen.

     • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 01:14 #

      Ja jeg syns ikke det var på sin plass nei :)

     • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 10:20 #

      En fullstendig ulogisk setning, Andersen.

     • vinjear 7. februar 2013 på 17:35 #

      Da har dere jo noe til felles!!!

    • Jan WiIIheIm Wemer 7. februar 2013 på 01:09 #

     Så du mener at folk oppriktig trodde jeg var denne personen?

     Det mener, helt seriøst, at det ikke var helt åpenbart at det var snakk om to forskjellige personer?

     Kan også minne på at jeg brukte forskjellige bokstaver i forhold til navnet til OP, jeg har gjort det enda mer åpenbart nå.

     • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 01:20 #

      Selvølgelig mener jeg ikke det – ingen som tror du er den du nesten har kalt profilen din i denne tråden. Men jeg vil si igjen og igjen: det er provoserende og jeg tror ikke så veldig mange liker det du gjør. Ulovlig? Tja, jeg er ikke jurist. Selv om det er for å få frem et (tvilsomt) poeng så syns jeg ikke det er særlig fint. Klovn kalte du ham også.

     • Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 03:35 #

      Å skyte på budbringeren på grunn av gode intensjoner kan fremstå som moralsk rett, helt til den egentlige trusselen river ned huset. Fyren har jo helt rett, å opprette falske profiler på nettet kan hvem som helst klare. De som virkelig vet å utnytte dette vil jo selvsagt ikke flashe det opp i ansiktet ditt på denne måten, så spørsmålet er vel om du vil vite om det eller leve i trua…

   • KafirFar 7. februar 2013 på 02:18 #

    Ekte Jan =0
    Falsk Jan =1

  • Vidar Daatland 7. februar 2013 på 00:27 #

   Det er lite som tyder på at anonymitet medfører dårlig kvalitet. Tvert imot viser mye forskning det motsatte.

   Er bare å tenke seg pressens samfunnsansvar og det å bringe frem samfunnsviktig informasjon som ellers aldri ville blitt kjent. Svar så:

   Hvordan skal en skaphomofil klare å fortelle om livet som skaphomofil hvis navn kreves?

   Det finnes tusenvis av eksempler på viktige tema hvor anonymitet gir grunnlag for kvalitetsinnhold. I tillegg slipper vi skuespillet (de som signerer med navn har mer fokus på å fremme seg selv enn å være ærlig – ref forskning). Derav uttrykket «give a man a mask and he will tell you the truth». Og sannheten er jo den pressen jakter på 😉

   Merk også at verstingeksempel i denne artikkel er skrevet av en som oppgir fullt navn. I tråd med annen forskning, søppel kommer ofte fra dem som oppgir navn :)

   • Hildegunn Urdahl 7. februar 2013 på 00:45 #

    Er stor forskjell på ‘skaphomofile’ og de som bare vil slenge dritt. Ja det er ganger når anonymitet er positivt – men stort sett så blir det misbrukt – og til det grader også. Kanskje en burde sørge for at alt som er anonymt/alternativt navn +++ må sjekkes av moderator før det postes? (evt at spesi ord fører til at det kommer under det samme?)… Da ville en hatt begge deler og likevel kunne sørge for at en debatt holdes seriøs og ikke blir ren sjikane.

   • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 00:52 #

    Interessant. Jeg er på ditt institutt, men kommer fra broderfaget Info. Vit. Jeg føler kanskje noen arenaer trenger mer beskyttelse fra slik hets som Hilde Sandvik beskriver over. Jeg har selv skrevet anonyme ytringer på nettet og til og med i papiravis. Men det er forskjell på de ytringene jeg har gjort (som har vært anonymisert grunnet sensitive opplysninger) og å hetse folk. Mange av kommentarene i H&M-saken var anonyme.

    Jeg skulle gjerne lest mer om det du refererer til og det er interessant om du stiller med litt kilder. Interessant tema, men mange av påstandene dine er jeg usikker på. Blant annet dette med skuespillet. Eller uttrykket du viser til. «søppel kommer ofte fra dem som oppgir navn». Hva menes med ofte? Og hvem sier egentlig dette innen akademia?

    • KafirFar 7. februar 2013 på 02:24 #

     Hvem skal avgjøre hvilke tema som evt er akseptable å ytre seg anonymt i, synes du? Regner med at faget «info» har gitt deg 100% verfiserte svar ettersom du er kjapt ute med krav om linker, kilder og hvilke personer som sier hva innen akademia.

     • Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 03:28 #

      Om jeg forstår herr Daatland rett, mener han at folk bør få skrive anonymt uansett emne.

     • Vidar Daatland 7. februar 2013 på 23:46 #

      Korrekt. God moderering vil sikre kvalitet, navn er i det store og hele uinteressant.

      Tenkt bare hvor mye enklere det er å komme med personangrep eller trusler om du vet hvem du diskuterer med? Man «tvinges» til å fokusere på sak fremfor ethos.

      Men igjen, det kreves mer av moderering. Ikke alle har resurser til det, som er forståelig. Jeg respekterer fullt ut de som sier de krever navn av hensyn til resurser. De som krever navn fordi de hevder kvaliteten blir bedre vil jeg si bommer – spesielt om noe av målet med debatten er å få frem samfunnsviktig informasjon som ellers aldri ville blitt kjent.

      Det hører også med til historien at en god del i kulissene i pressen gjerne vil vite mest mulig om de som diskuterer for lettere å selge annonser (kontekstuelle annonser). Det har altså lite med kvalitet eller ei, men handler om penger (helst skulle de hatt kredittkortet ditt…) :)

    • Vidar Daatland 7. februar 2013 på 23:42 #

     Jeg jobber med en master om temaet (men har tatt pause for å hjelpe unge fotballspillere i å få et trygt og godt miljø). Men jeg kan godt oversende oversikt over mye av relevant forskning som er gjort på området :)

   • vinjear 7. februar 2013 på 21:04 #

    Anonymitet bør kun gjelde for kvinner. Menn sine utspill burde kun bli publisert ved fult navn. Dette fordi menn er problemet i debattene od da er det mest riktige at det går ut over dem.

   • Kjartan Andersen 7. februar 2013 på 21:13 #

    Stiller meg meget skeptisk til påstanden om at anonymitet sikrer kvalitet i debatt på internett. Tror man blander kvalitet med noe annet. Det er åpenbart at mange ikke kan diskutere tema de har stor kompetanse på fordi de ikke kan risikere å bli identifisert blant kolleger, sjefer, eller lignende. Dette skader åpenbart en debatt. Men når temaet i artikkelen er netthetsing så er det like åpenbart at anonymitet åpner for mye hetsing. Dette finnes det MYE forskning på. Både anonymitet på nett og ikke minst anonymitet i form av gruppe-tenkning.

    • Vidar Daatland 7. februar 2013 på 23:40 #

     Anonymitet sikrer at samfunnsviktig informasjon kommer ut. Skriver man under blir det også mer et skuespill, grunnet psykologiske faktorer.

     Eksempler jeg har erfart hvor anonymitet har medført samfunnsviktig informasjon som om ut:

     – Overlevende fra Utøya som kan delta i diskusjon om sin erfaring, uten at de behøver å gå ut med eget navn (påkjenning)
     – Hvorfor og hvordan mennesker skulker unna førstegangstjeneste
     – Utfordringene skaphomofile føler med livet som skaphomofil
     – Ansatte som opplever mobbing på arebdisplass som kan be om råd og diskutere det.
     – Kreftsyke mennesker som kan diskutere sykdommen uten å havne i google-søk eller en database som kreftsyk resten av livet.
     – Pedofil som fortalte om livet som pedofil (høres skremmende ut, men les her: http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1228620 )
     – Unge som opplever depresjon og selvmordstanker som finner støtte og hjelp fra andre.

     Denne saken her er et annet eksempel. Det er nettdebatten som her har sørget for at vi vet hvilke tanker og handlinger noen menn her gjør.

     Hets fjernes ikke ved å fjerne anonymitet, dette er påvist gjennom både forskning og erfaring. Hets fjernes gjennom god moderering, fra de med kompetanse om nettdebattens egenart.

     Søppel kan man slette, gode bidrag som aldri kommer grunnet krav om anonymitet kan ikke trylles frem. :)

  • eilicec 7. februar 2013 på 13:31 #

   Du liker innspillet, men skjønner det ikke. Ikke alle har det privilegiet å kunne signere med ikke-tullenavn. Å være dame på nett er fremdeles et problem.

   Å kunne velge brukernavn selv er en mulighet til å slippe å få tekstmeldinger på natta, slippe lange kjipe meldinger på FB, eller trakassering (på andre måter utenom akkurat det nettforumet man er aktiv på. )

   Foreslår du lager deg en tulle-navnkonto, og begynner å skrive ting under dame-navn. Delta som før. Se hva som skjer.

  • Peeren 7. februar 2013 på 17:23 #

   det er jo litt interessant spørsmål å stille, ihvertfall hvis du faktisk har lest og tenkt over artikkelen. det kommer jo tydelig frem at disse menneskene som er blitt utsatt for sjikaneringen ikke lenger ønsker å uttrykke seg under sitt fulle navn i offentligheten av frykt for sjikanering, hvis de da skal oppgi alt de mener under fullt navn så vegrer de seg fra å kommentere. Hvis de beholder sin annonymitet vil de ikke bli utsatt for sjikanering og kan snakke rett fra leveren. dermed kan faktisk annonymitet være en mulig løsning, ikke problemet.

   • vinjear 7. februar 2013 på 21:00 #

    Tja kanskje ikke så dumt… Menn burde vise sitt fulle navn mens kvinner burde vise sin anonymitet.

  • disq_jp 7. februar 2013 på 20:14 #

   Hva mener du BT vil oppnå ved å kreve fullt navn i kommentarspalten?

   Krav om fullt navn får nok noen til å holde seg i skinnet, men er langt fra nok til å holde kommentarspaltene «rene». Det er mange som poster seksualisert hets under fullt navn i dag – se Sandviks sitat fra en viss John A.S. Lindseth.

   Og det er ikke all hetsen som kommer i kommentarspaltene. Kvinner som stikker hodet fram risikerer også for eksempel sms-er og direkte henvendelser på Facebook. Da hjelper det ikke om BT krever fullt navn i egne spalter. Da er tvert i mot pseudonym et verktøy for kvinner (og andre) som ønsker å kunne kommentere uten å få innboksen fylt opp av hets.

   • vinjear 7. februar 2013 på 20:57 #

    Jeg ler hver gang menn føler seg forsmådde av kvinner og yngre jenter.

 3. eilicec 6. februar 2013 på 22:53 #

  Håper du forteller at selv om enkelte ikke mener det så veldig hardt, at de bare bruker ord, resonerer ordene i andres hode. Ikke bare de ordene er ment å ramme, men de som mener ordene. På det viset er det medvirkende til overfall, angrep, massiv trakassering.

  Det er ikke noe som heter «på internet».

  • vinjear 7. februar 2013 på 00:25 #

   Jeg tror ikke menn forstår begrepet «å oppføre seg bra». De er en gjeng med tilbakestående encellede amøber som klynker seg sammen i bur og teer seg som skitne bavianer, på barnehagenivå..
   Jeg tror aldri de noensinne kan klare å bli likeverdig kvinnen. De har gravd sin egen grav om og om igjen, alt for langt for de å klatre opp til bakken igjen…

   • Are-Harald Brenne 7. februar 2013 på 00:48 #

    Tipper dette innlegget kommer fra samme person som stod bak mange av obskønitetene i gårsdagens debatt.

   • Per-Ø. Berg Andersen 7. februar 2013 på 01:33 #

    du driver å hetser litt selv også da. Er du særlig mye bedre da?

   • KafirFar 7. februar 2013 på 02:40 #

    Bør ikke du gå litt stillere i dørene, spesielt med tanke på temaet for diskusjonen?
    Du underbygger forresten bare min påstand i et lengre innlegg lenger opp i tråden.

    • vinjear 7. februar 2013 på 17:24 #

     … Og hvem gidder å lese dine innlegg????? Lange innlegg er kjedelige, Zzzzzz…..de hopper jeg galant over…

   • Nattvake 7. februar 2013 på 13:02 #

    Kom igjen…
    Håper virkelig du mener dette sarkastisk, for dersom du er en kvinne som med slike utsagn mener å fronte en kvinnesak, så er dette helt mot sin hensikt.
    Noen menn er slik du beskriver. Det er også noen kvinner. Heldigvis er disse menneskene unntak heller enn regelen. Likeverd og likestilling er et viktig prosjekt som føres på to fronter: den mannlige og kvinnelige. Målet er stort sett det samme. På samme måte som det er ønskelig at de unntaksvise ufine menn modererer sin seksualiserte og nedlatende tone ovenfor kvinnelige debattanter, er det ønskelig at du ikke drar alle menn ned i samme møkka. Vis deg bedre enn det!

    hilsen en kvinne som ønsker respekt begge veier

    • eilicec 7. februar 2013 på 13:21 #

     Vinjar/vinjear er et vanlig mannsnavn. Nå er det ikke krevd det navnet folk har i folkeregisteret for å diskutere her, men det er helt rimelig å tro at vinjear, er mann.

     Han er ikke den eneste mannen som blir oppgitt over mengden elendig oppførsel og idioti som kmmer rasende ut av fingrene/munnen på sine brødre. For de som oppfører seg vises ikke så godt, de sier jo ikke så mye.

     • Nattvake 7. februar 2013 på 14:56 #

      Jeg ser det ikke som en umulighet at vedkommende er en mann, men jeg synes ikke at budskapet tilfører debatten meningsfull subsans. Selv vegrer jeg meg bestandig for å lese kommentartråder på internett, for stort sett sitter jeg igjen med en stor dose oppgitthet og følelse av avmakt på vegne av menneskeheten.

      I denne debatten, på den andre siden finner jeg at den aller største delen av kommentarene er av fornuftig karakter. Jeg deler ikke alle meninger, men jeg synes måten de er formulerte på i svært stor grad har vært rimelig og god. Mange menn som oppfører seg HAR vist seg, og derfor synes jeg at kommentaren til Vinjaer ikke bringer noe godt med seg. Det enenste den gjør, er å kaste brensel på bålet til de (som tolker avsenderen som kvinne) som har et bilde av feminister som forbitrede mannehatere. Som menn flest ikke ønsker å bli representert av en vulger og sint minoritet, ønsker jeg som forkjemper av likestilling ikke å bli representert av et syn som gjør menn til djevelen. Ingen er tjent med en slik retorikk.

     • vinjear 7. februar 2013 på 17:55 #

      Det er vel ingen som hater menn mer enn de prostituerte…
      Feminister og kvinnebevegelsen blir jo bare barnematen i forhold til de som virkelig hater menn.
      Det har vært uttallige intervjuer med kvinnelige prostituerte som gir klare signaler om all den forakten de føler for menn…
      Så da vil det jo si at menn liker kvinner som forakter menn!

     • Nattvake 7. februar 2013 på 15:03 #

      (jeg vil bare legge til at jeg er enig i det du skriver)

    • ksfw 7. februar 2013 på 15:03 #

     Enig med Nattvake.Jeg er ikke på facebook og kommer aldri til å delta der.Er samfunns -og politisk engasjert,og følger derfor med på endel innlegg og debatter som foregår rundt om.Har ikke lest de fæle utsagnene,men det er jo helt utrolig at noen kan få seg til å komme med slike ytringer.Men å begrense ytringsfriheten… hvor ender vi da?Synes allerede at det er mye en må passe seg for å ytre her i landet før en blir betegnet som det ene og andre.Det jeg heller kunne ønske vi starter er en debatt om er all forvitring av verdier og normer i samfunnet,mangel på vanlig folkeskikk.Og alt dette behovet for eksponering.Ref ,realityseriene,bloggene rundt om.Vi skal inn i alles private svære,vi skal snart ikke tenke selv.Sexlivet skal også gå etter en viss oppskrift,noe man blir «minnet» på gjennon aviser og ukeblader hele tiden.Så tilslutt,selv om jeg er kvinne selv;jeg synes det er alt for mye fokus på likestilling i favør av kvinner(skjønner ikke at det er oppnådd for lengst),og mye hets mot menn.En verdidebatt kunne kanskje få frem endel forklaringer både på det ene og andre.Hvorfor skal den være vanskelig?

    • vinjear 7. februar 2013 på 17:30 #

     Disse mennene er desverre ikke noen unntak, de går igjen og igjen i debatt etter debatt… De normale mennene med normale og respektable kommentarer er desverre unntaket og mange ganger helt fraværende..

     • Nattvake 7. februar 2013 på 18:16 #

      Det at noen roper høyest på nettdebatter gjør ikke at de representerer en majoritet av menn. Mitt inntrykk er at flertallet tier fordi det er meget frustrerende å diskutere på nett med disse menneskene. Hvorfor diskutere med noen som ikke åpner for meningsmotstand? Det er for eksempel sjeldent at jeg engasjerer meg i innvandringsdebatt, selv om jeg har meninger om det. Det er fordi de som dominerer debattene som regel er fulle av hat og frykt, og er uvillige til å lytte til motargument da det viktigste for disse menneskene later til å være å få utløp for sinne, ikke delta i en seriøs debatt.Jeg tror likevel ikke at disse menneskene er representative for majoriteten av nordmenn. På samme måte tror jeg at de sinte mennene Sandvik med rette retter fokus mot ikke representerer det store flertallet av menn. De menn jeg omgåes i det daglige, det være seg venner, kolleger eller familie behandler meg med den samme respekten jeg møter dem med, og jeg føler ikke at de har problem med meg som meningsbærer eller mitt kjønn som gruppe. Jeg har dog hatt ubehagelige epsioder i møte med menn, da stort sett på kveldstid (noe som har vært langt fra hyggelig) og på Internett. Det er selvsagt ikke greit, og er noe som ikke burde forekomme. Det er likefullt slik at de negative erfaringene jeg har hatt med menn er så få at jeg husker hver enkelt episode. Det i seg selv sier meg at dette ikke er normen, men unntak som hver enkelt må stå inne for.

     • vinjear 7. februar 2013 på 19:07 #

      Det kan godt være at de normale mennene holder seg unna slike debatter, da de kanskje føler det er meningsløst å innvolvere seg. Men når det er FLERE 10 talls debattanter inne med samme type intelligens( den lavere typen) og flere av disse har opptil 30-40 likes da føles det som at alle menn er like lavpannede amøber. Feilen er at normale menn ikke tørr å motsi disse apene, slik at amøbene herjer og regjerer inne på disse sidene som om de er kongen på haugen. De slår seg på brystet som aper gjør og lager apebrøl i kor med sine medsammensvorne i lavpanna-klubben. TRAGISK at ikke normale menn setter disse encellede amøbene på plass og lager en felles mal for hvordan menn bør og skal oppføre seg i sosiale medier. Disse lavpanna apene eier ingen selvinnsikt og grenser for hva de kan tillate seg å spy ut av usakligheter.
      Desverre er det dette som viser seg å være malen for hva menn står for, inne på debattsidene, derav denne debatten.

   • eilicec 7. februar 2013 på 13:15 #

    Det går jeg ikke med på. det er ingen undskyldning som er «jammen er jo mann, KAN jo ikke oppfære seg». Menn, både enkeltindivider og som gruppe kan oppføre seg, men ikke alle VIL. Og det syns jeg ikke de skal slippe unna med.

    Men dette er ikke en diskusjon og kamp damer skal ta. Dette er noe med mennesker av alle kjønn må gjøre noe med, og kanskje aller mest menn. For når en idiot får stå umotsagt av andre menn så er det så lett å tro at de andre er enige. Det er jo ikke nødvendigvis, de bare vet ikke hva de skal si, eller tør ikke si noe.

    • vinjear 7. februar 2013 på 17:23 #

     Det du skriver her er så sant så sant…
     Er enig i alt du skriver her! :)

  • vinjear 8. februar 2013 på 02:00 #

   HELT ENIG MED DEG DER!!!

 4. Terjehammersland 6. februar 2013 på 22:56 #

  Fæle greier

 5. Mr. Gassgrill 6. februar 2013 på 23:00 #

  Meget bra innspill, Sandvik!

  Jeg har bare lyst på å gjøre leserne oppmerksom på flg.: Personen som skrev: «Dra forhuden av horekuken din ludder mens du dytter den voldtatte ræva di over det støgge tryne ditt!!! YOU RETARDED LOOSER!», skrev en hel røys med lignende innlegg til alle som prøvde å motdebattere 16-åringen. Ut fra argumentasjoen til dette forskrudde vesenet, så kunne man egentlig bare trekke én konklusjon: Personen tilhører OTTAR-miljøet! Kjønn? Uvisst, men mast sansynlig kvinne. Og voksen.

  • vinjear 6. februar 2013 på 23:54 #

   Kanskje du bør spørre deg selv om hvorfor det er slik, at menn er de verste debattantene, de med mest gørr i mellom ørene.. Tror du det dreier seg om mentalt tilbakeståenhet? eller bare manglende sosiale ferdigheter.. Man kommer ikke lavere ned på rangstigen enn når man som voksen mann sjikanerer kvinner og barn.. Slike menn, er sinnsforvirret og forskrudde vesener..

   Menn som ikke liker Ottar er av VÆRSTE SORT!!!!!! (Det ser man helt klart på alt møkka som kommer ut av dem!!!)

  • vinjear 7. februar 2013 på 00:31 #

   MENN ER DE VÆRSTE , DE MEST FORSKRUDDE VESENER…

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 00:43 #

    Moderator… Hvor er du?

  • HildeK 7. februar 2013 på 09:29 #

   Det var en rimelig spekulativ konklusjon, som du overhode ikke har belegg for.

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 10:20 #

    Det må du få lov til å mene, HildeK. Men for oss som fulgte diskusjonen tett, er det temmelig opplagt hvilken «leir» denne personen kommer fra.

    • vinjear 7. februar 2013 på 16:44 #

     Nå tror jeg du er helt på bærtur. Det var flere som fulgte den debatten tett og dine fantasi-utspill hører ikke hjemme her. Når har du tenkt å slutte å dumme deg ut med dine manglende ferdigheter???

    • vinjear 7. februar 2013 på 18:15 #

     …»leir»????……Hmmm…, konsentrasjonsleir?!

     • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 21:36 #

      Du har rett, jeg burde heller ha skrevet «reir». For det er jo et rottereir det er snakk om…

     • vinjear 8. februar 2013 på 01:58 #

      Jeg tipper at all møkka opprinnelig stammer fra kuknekreiret. Det er der all vemmelsen starter!

  • Sander Brown 15. februar 2013 på 13:37 #

   Da er det påvist svart på hvit: det er langt fra bare kvinner som hetses i nettdebattene. Dette er et innlegg som er etter all sannsynlighet skrevet av en kvinnelig debattant. Jeg vet ikke om hennes «leir»-tilhørighet, ei vil jeg spekulere om hun evt. er medlem av Ottar, men én ting er klar: personen mangler folkeskikk, grunnleggende retoriske evner, perspektiv, virkelighetsoppfatning og tilsynelatende en fungerende hjerne. Man fordømmer menn som kjøper sex gjennom å kalle dem for «horekuker», mens man samtidig fordømmer kvinner som prostituerer seg ved å bruke ordet «ludder». Har BT overhodet ingen søppelfilter, eller det ikke påkrevd lenger?

 6. Peders39 6. februar 2013 på 23:01 #

  Som voksen mann skammer jeg meg på vegne av den overnevnte Lindseth.
  Det verste er at fyren faktisk finnes og får støtte for disse pinlighetene.
  Noen burde blitt fratatt ytringsfriheten.

  • vinjear 7. februar 2013 på 00:09 #

   Ja voksne menn teer seg som aper i bur!!! De er de aller værste… Helt klart at det feiler de noe, helt god i hodet er de jo ikke.. Det viser de jo hele verden med sine hjernedøde debattinnlegg.

  • KafirFar 7. februar 2013 på 02:30 #

   At noen får støtte for ekstremt drittprat på nettet, behøver ikke bety annet enn at det er den samme personen som har flere kontoer og «snakker med seg selv». Dette er faktisk ikke uvanlig.

   • vinjear 7. februar 2013 på 17:33 #

    Men hvorfor er det ingen menn som tørr å motsi disse taperne av noen menn??!!!

 7. Pilpel adom 6. februar 2013 på 23:11 #

  Europa er på vei til å avdemokratiseres, knebles. Tror flere enn meg ser den farlige veien det bærer. Noen sterke politikere må ta grep!

  • Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 03:21 #

   edit

 8. Johnny_kaland82 6. februar 2013 på 23:29 #

  Hvor var moderator i tilfellet denne 16 åringen som skrev en masse løgn om dreams showbar,bare pga hu ikke likte stripping?
  Mye av påstandene hennes ble latterlig gjort i et nytt innlegg dagen etter på.Hvor det ble linket til flere artikler fra BT som bortimot motbeviste hver påstand denne jenta kom med…
  Hvor var moderator som skulle gått igjenom innlegget hennes og sørget for at det inneholdt fakta???
  Eller valgte dere å se en annen vei menst denne jenta tabbet seg grovt ut,til fordel for å ha en debatt??,

  • vinjear 6. februar 2013 på 23:48 #

   Ja voksne menn er definitivt av verste sort når det kommer til sjikanering av jenters meninger, se bare til denne Johnny_kaland82 som klarer å dumme seg loddrett ut med det han skriver og gir dermed journalisten helt rett i sine anntakelser omkring menns småligheter og sære dumheter.

   Det er menn som ikke liker Ottar som er de mest ekstreme og fiendtlige..

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 01:01 #

    Haddet Ottar eksistert for 400 år siden, hadde dere blitt brent på bålet. Hele gjengen!

   • Eliheg 8. februar 2013 på 02:49 #

    Anbefaler deg å snakke litt med den jevne kvinne – vi verken hater eller forakter menn generelt, tvert i mot har de fleste av oss sansen for menn. Det vi derimot til enhver tid vil kjempe mot er søppelkommentarer uten annen hensikt enn å såre, skremme etc, kommentarer som er direkte eller indirekte diskriminerende basert på egenskaper som kjønn, legning, hudfarge, nasjonal/etnisk opprinnelse, religiøs overbevisning etc. Dette inkluderer kommentarer som dine her på siden, som angriper menn i ett og alt. Et menneske blir verken bedre eller verre enn et annet fordi han er mann, eller fordi hun er kvinne. Nettopp slike usaklige angrep vil de fleste av oss til livs. Greia er å kunne opprettholde et ålreit debattmiljø hvor alle kan si og mene noe uten å bli hetset, true eller dkamkalt. Alt det handler om er en smule respekt og normal folkeskikk 😉

 9. Kim Rosenkrone 6. februar 2013 på 23:35 #

  Det står stor respekt av alle disse jentene som kritiserer sex press og stippeklubber osv.
  Til dere som skriver alt de tullet om horer og horekunder, dere vet ikke hva dere snakker om. Dere har aldri reist til sjøs, de vedder eg på, dere har aldri sett slummen i Bombay i India, byen heter vist Monbay i dag, men jeg har sett det.
  Dere voksne mannforl skulle skamme dere, dere skulle hatt en omgang med god gammel dags juling.
  Til dere modige tenåringer, stå på å skriv og gi blaffen i hva disse gamle grisene tenker å gjør, la de gå på stippe klubber og bruk penger der.

  • vinjear 7. februar 2013 på 00:01 #

   Er helt enig i deg når det gjelder karikastikken om menn. Alt du skriver stemmer. De er samfunnets tapere og føler seg som latterlige menn som ikke får til livet sitt slik de ønsker. De ser ned på seg selv og samfunnet fordømmer slike griser som støtter menneskehandel.

   Jeg har forresten en kamerat som ble voldtatt på strippeklubben Dreams, inne på toalettet der..

   Alle taperne havner til slutt der og kanskje de ønsker at det skal skje siden de går dit.

   • Are-Harald Brenne 7. februar 2013 på 00:43 #

    Holdningen du tar til andre mennesker og ordbruken i innlegget ditt er bare hakket bedre enn innleggene Sandvik siterer over.

    • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 00:47 #

     Det er samme person som har skrevet både det som Sandvik siterte og innlegget over. Bare slutt å fôre trollet!

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 00:49 #

    Så det du skriver, er at du er kompis med en latterlig mannegris av en taper, som støtter menneskehandel?! Greit å vite….

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 01:01 #

    Når skal du slutte med disse ubegrunnede og udokumenterte påstandene dine?

    • gjest 7. februar 2013 på 16:22 #

     Når skal du slutte å puste???

     • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 16:26 #

      Dagen etter at du er brent på bålet…

     • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 17:56 #

      Når bålet ditt er slokket!

     • vinjear 7. februar 2013 på 18:00 #

      Bålet er slukket for lengst… Så ingen grunn for at du trenger å utsette det noe lengre..

     • Eirik_S 7. februar 2013 på 21:58 #

      vinjear:

      For alle oss som følgte med i debatten er det åpenbart at det var du som skrev kommentaren: «Dra forhuden av horekuken din ludder mens du dytter den voldtatte ræva di over det støgge tryne ditt!!! YOU RETARDED LOOSER!».

      At du, etter at kommentarene dine ble fjernet, begynte å skrive under signaturen «Guest» eller «Gjest» endrer ikke på det faktum at det er DU som forpester kommentarfeltene på BT mer enn hva noen annen person noensinne har gjort tidligere. Du er enn mannshater som ikke klarer å føre en saklig debatt og det er best for alle om du rett og slett gir opp. Du har tapt debatten totalt, og du er ikke noe annet enn et troll og en plage for alle som ønsker å skrive seriøse kommentarer her.

     • vinjear 8. februar 2013 på 01:55 #

      FOR NOE SPRØYT!!!

      JEG TIPPER AT DET VAR DU SOM SKREV DET!!!

     • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 22:57 #

      Du er en en heks, siden du ikke brant opp?! 😉

     • Mr. Gassgrill 8. februar 2013 på 00:49 #

      Hvorfor puster du fremdeles da??

     • vinjear 8. februar 2013 på 01:54 #

      Gud hjelpes for en tafatt dumskalle DU er!!! Jeg skjemmes på DINE VEGNE.

  • norskgoy 7. februar 2013 på 18:10 #

   Det heter Mumbai. Så mye for din reising og «kulturutveksling».

 10. Svein 6. februar 2013 på 23:36 #

  Viktig tema.
  BT kan begynne med seg selv, og sette strengere krav til saklighet i sine debatter på nett.
  Jeg er selv en som fra tid til annen deltar på BT sine debatter og velger å være anonym for å slippe de reaksjonene som Sandvik nevner, men jeg prøver selvsagt å delta på en forsvarlig måte.
  Saklige meninger må gjerne bli til «tøffe» dueller, basert på mening og sak, ikke person.
  Så er det jo slik at verden er full av folk med helt andre grenser, og da er det alltid et sjansespill å sende en invitasjon til debatt på nettsider. Dette gjelder nok spesielt for saker som går på religion, innvandring, kjønn, sex og kvinnesak.
  BT skal ha ros for å legge mange saker ut for debatt, men har også litt å gå på når det gjelder moderering.

 11. Sune Owren 6. februar 2013 på 23:36 #

  Godt skrevet, og bra at dette tas opp. Det å faktisk vise at det skjer, og vise at dette ikke er greit, kan ofte være akkurat det en trenger å gjøre. Folk trenger å innse at det ikke er mer greit å være krass og truende på internett enn i det virkelige liv.
  Jeg kunne forresten fornøyd videresende dette til 16-åringen bak BTbatt-innlegget, og hun var veldig fornøyd med hva som var skrevet her.

 12. Kenneth Andresen 6. februar 2013 på 23:50 #

  Står ved men rett til å fortsatt mene at 16 år gamle jenter ikke burde åpne kjeften om strippeklubber og hvordan jentene der behandles, ja.

  • vinjear 7. februar 2013 på 00:18 #

   Menn som ikke liker Ottar er de mest lavpanna menn man kan komme borti!!! De burde ikke hatt tilgang til slike nett-debatter som viser alle og enhver for noen latterlige menn de er innerst inne. Ikke så rart at de blir utledd.

   • KafirFar 7. februar 2013 på 02:38 #

    Altså, hersketeknikken «Er dere ikke med oss, er dere mot oss»?
    Jeg er revnende likegyldig til Ottar. Den dagen Ottar tar opp muslimske kvinners rettighet til å fri seg fra hijaben og slippe å være sin muslimske mann underdanig, skal jeg heller vie dere oppmerksomhet. Frem til da er Ottar bare et rart mannenavn for meg.

   • norskgoy 7. februar 2013 på 18:15 #

    Å være mot Ottar og deres latterlige diktaturtanker er da første tegn på normale synapser.

  • Rasmus Laupsa Rasmussen 7. februar 2013 på 00:19 #

   Hvorfor det? Har ikke alle mennesker rett til å mene noe om det samfunnet en lever i? Og hvorfor burde 16 år gamle jenter ha mindre mulighet enn deg til å ytre seg? Ytringsfrihet skal vel gjelde alle, selv om du er uenig i hva som sies?

   • vinjear 7. februar 2013 på 00:30 #

    Jeg tror Kenneth Andresen er for dum til å skjønne det.. Menn på hans nivå, som uttaler seg slik, er ikke av de smarteste i samfunnet for å si det pent… hint hint

  • Are-Harald Brenne 7. februar 2013 på 00:45 #

   Det synspunktet legitimerer ikke trakassering.

 13. SmilOgVærGLAD :D 6. februar 2013 på 23:52 #

  «Makt til å kneble». Eg tenker heller at; den har makt som vi velger å gi den til. Lavpannede nettkommentarer bør i korte trekk tas for ka det è; primitive oppgulp fra folk som strengt tatt ikkje é mer enn svær i kjeften… Stor i ord, liten på jord osv… Vi samler ikke på gulp – gjør vi vel?!? Poenget er at det for enkelte er svært så comy å sitte og breie seg foran skjermen i stolen hjemme, og lire av seg hist og pist over nettet. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Armchair%20Expert Vi mennesker er – reint psykologisk sett – ganske enkle sånn sett. Konsekvensene av ymse adferd fremstår liksom ikkje like åpenbare som i en setting der en står face to face mot sin meningsmotstander. Stemmeleie, setting, kroppsspråk, fakter osv osv er kanskje undervurderte brikker i dynamikken i mellommenneskelig kommunikasjon? Fravær av slikt kan følgelig bidra til at kommunikasjonskvaliteten som helhet blir så som så…
  For å forsøke å sy det hele sammen på et vis; la folk stotre så mye de vil, de driter seg i korte trekk bare ut. Still de gjerne til ansvar – narsissistene elsker oppmerksomhet… http://no.wikipedia.org/wiki/Narsissisme
  Nei, slipp heller trollet ut i solen så sprekker det nok til slutt.
  Og opplys heller folk om at nettkommunikasjon – inntil videre om ikke annet – er og bør betraktes som lavkvalitetsmedie.
  Ta det for dèt det é :) På tross av at nettet kan trigge primitiv adferd hos enkelte, så er de fleste av oss i sum ganske så greie mennesker :) Og når filtrene begynner å svikte – når en sveiper over ymse nettkommentarer – så er det kanskje heller på tide for noen og enhver å ta seg en luftetur? Om ikkje annet for å slipe skills IRL? :)
  http://psychcentral.com/netaddiction/
  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=why-is-everyone-on-the-internet-so-angry

 14. Vidar Daatland 7. februar 2013 på 00:22 #

  Ser ingen grunn til at voksne som oppfører seg skal skamme seg over oppførselen til en promille av befolkningen som bidrar med søppel. Jeg tar ansvar for mine handlinger, jeg har intet ansvar for en skrulling på egen alder.

  Etter å ha jobbet et tiår med nettdebatten på en av Europas største arenaer har jeg vel vært borte i det aller meste. Drapstrusler, sjikane, hat og annet grums. Mannfolk er helt klart verst i klassen (men samtidig står de for brorparten av innholdsproduksjonen, så litt uvisst hvor representativt det er).

  Men søppelet utgjør 0,001%. Nettdebatten er fylt med kvalitet og nyanser den tabloide presse ikke kan drømme om å tilby en leser. En dag på et godt forum gir mer kvalitet enn en uke på BT.no eller en annen norsk nettavis. Der den er dårlig er det grunnet de ansvarlige (ofte norsk presse) og ikke deltagerne, det er ikke verdens vanskeligste oppgave å få til et godt debattklima. (men igjen, pressen – både norsk og internasjonal – har ikke den ledende kompetansen på dette feltet).

  Hvor stor prosentandel av innleggen i BT-debatten fjernes? Er det snakk om store deler, eller er det et og annet troll? Håper det ikke er store mengder og at søppelet er en liten andel, ellers har BT en jobb å gjøre.

  Men igjen, er det dårlig debattkultur i eksempelvis BTs kommentarfelt er det BT som gjør en dårlig jobb, for det er haugevis med aktører der ute som har fått det til. Skuffende nok er mye av oppgulpet å finne i Dagbladet, VG osv. (BT.no virker jo greie de ut fra mitt inntrykk, men det gjøres sikkert en god jobb der i gården?) :)

  • t_h_o_r 7. februar 2013 på 05:08 #

   Vi har et visst ansvar, syntes jeg. Dersom det er en i klassen din som mobber, så er det din og klassen din sin plikt å gå aktivt imot mobbingen og støtte de som blir mobbet. På samme måte er det vår plikt å si ifra at grov hetsing av samfunnsdebattanter er fullstendig uakseptabelt. Først etter at vi har gjort det har vi grunn til å være stolt.

   Jeg tror ikke egentlig at jeg er uenig med deg :-)

   • detog 7. februar 2013 på 09:46 #

    «All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.» (Edmund Burke)

    • vinjear 7. februar 2013 på 17:36 #

     ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Vidar Daatland 7. februar 2013 på 23:31 #

    Er det noen i min klasse som mobber, så går man mellom. Men jeg føler ikke noe skam fordi noen av samme kjønn mobber, da får jeg tross alt ikke gjort noe annet enn å skamme meg 24/7. Jeg ville derimot skammet meg om jeg ikke gjorde noe. :)

  • Kjartan Andersen 7. februar 2013 på 21:21 #

   «Jeg tar ansvar for mine handlinger, jeg har intet ansvar for en skrulling på egen alder.»
   Vi har alle et ansvar for å bidra til å skape et miljø hvor alle har like rettigheter til ytringer. Hvis alle hadde din holdning ville nettet veldig fort bestå av menn som diskuterer alene med andre menn. Kvinner ville holde seg unna på grunn av grovere og grovere hets.

   • Vidar Daatland 7. februar 2013 på 23:29 #

    Med andre ord går du rundt og skammer deg hele tiden Kjartan? Det er tross alt konsekvensen av om du skal skamme deg hver gang et mannfolk gjør noe dumt, for det skjer hele tiden.

    Om alle hadde hatt mine holdninger ville nok nettdebatten vært et ganske fredelig sted vil jeg tro. Jeg har de siste 7 sammen jobbet ca 3-4 årsverk frivillig for å forbedre nettdebatten sammen med flere andre fantastiske mennesker som har viet sin tid til det samme, blant annet beskyttet kvinner mot menn (og menn mot kvinner). Jeg har mistet tallet på hvor mange trusler jeg har blitt utsatt for i dette arbeidet. Min samvittighet er ren den.

    Så hva var det du med din dømmende holdning mente om mine holdninger? (og ønsker du en bedre nettdebatt Kjartan, lær deg å ta ball fremfor mann. 😉 )

   • vinjear 8. februar 2013 på 01:33 #

    Du har så absolutt et større ansvar enn som så. Ditt ansvar består i å veilede dumskaller av noen menn som ikke klarer oppføre seg normalt, de med psykiske problemer. Menn må faktisk ta dette ansvaret da menn ser opp til andre menn og respekterer andre menns meninger høyere enn kvinners meninger. Kvinner kan ikke ta det oppgjøret alene. Oppegående menn er nødt til å bidra så ikke hatet til menn, fra kvinner, blir enda større. Den som tier samtykker… Og hvis du tier i en debatt med andre dumskaller, så blir du sett på som en av dumskallene og kvinner vil til slutt tro at ALLE menn er dumskaller.

    Når det gjelder feks voldtekt, så er det et mannsproblem.. Begrepet er oppfunnet av menn, det samme gjelder handlingen. Et mannsproblem indikerer ALLE menn.., ikke noen få menn. Derfor blir alle menn sett på som skyldige inntil det motsatte er bevist.

    ……Og de som tier, er med på å opprettholde problemet og er dermed også medskyldige i at problemet eksisterer. (dette gjelder både voldtekt og mennenes netthat rettet mot kvinner.)

  • vinjear 8. februar 2013 på 01:39 #

   Du har så absolutt et større ansvar enn som så. Ditt ansvar består i å veilede dumskaller av noen menn som ikke klarer oppføre seg normalt, de med psykiske problemer. Menn må faktisk ta dette ansvaret da menn ser opp til andre menn og respekterer andre menns meninger høyere enn kvinners meninger. Kvinner kan ikke ta det oppgjøret alene. Oppegående menn er nødt til å bidra så ikke hatet til menn, fra kvinner, blir enda større. Den som tier samtykker… Og hvis du tier i en debatt med andre dumskaller, så blir du sett på som en av dumskallene og kvinner vil til slutt tro at ALLE menn er dumskaller.

   Når det gjelder feks voldtekt, så er det et mannsproblem.. Begrepet er oppfunnet av menn, det samme gjelder handlingen. Et mannsproblem indikerer ALLE menn.., ikke noen få menn. Derfor blir alle menn sett på som skyldige inntil det motsatte er bevist.

   ……Og de som tier, er med på å opprettholde problemet og er dermed også medskyldige i at problemet eksisterer. (dette gjelder både voldtekt og mennenes netthat rettet mot kvinner.)

 15. Eli-moldenhauer 7. februar 2013 på 00:27 #

  Jeg bare kjenner en kvalm følelse for disse typene som har slike argumenter. På godt bergensk_ Det er teit!!!!

  • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 01:10 #

   «Typene»? Det var en kvinne, fra Ottar…

  • vinjear 7. februar 2013 på 17:02 #

   DISSE MENN DRITER SEG LODDRETT UT….. Og vi ler av de alle mann!!

  • vinjear 7. februar 2013 på 19:38 #

   Disse menn er ekstremt umodne og trenger en hard dask på baken sin av kjerringane sine.

 16. Ronny Bru 7. februar 2013 på 00:28 #

  Veldig bra innspel. Desse gutane eller menn….om ein kan kalle dei det. Dei skulle ha vært inne til eit folkeskikk kurs.

  Alle dei nevnte innspela frå dei unge kvinnene er da også gode saker som det er bra at nokon set fokus på og får fram i det offentlige rom.

  Ville ikkje a godteke at min son skreiv slike ting på nettet… om eg hadde oppdage noko slikt, ja so hadde han måtte gå opp att ein folkeskikk klasse.

  Rett og slett skammeleg at nokre menn held på slik.

  Respekt til alle desse unge jentene som tek opp saker dei er engasjerte i.

 17. Kine 7. februar 2013 på 00:55 #

  Hei BT! Hva med å droppe kommentarfelt, punktum???

 18. Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 01:06 #

  Sandvik! Er der noen spesiell grunn for hvorfor du skriver på en slik måte at det virker som om det er 16-åringens MOTdebattanter og menn som brukte slike obskøne uttrykk, når det defacto var en av 16-åringens MEDdebattanter og (mest sansynlig) en kvinne som stod bak disse verstinginnleggene?

 19. Jonas Berg Alvøen. 7. februar 2013 på 01:43 #

  Må si at så lenge det er kun fokus på hva kvinner har problemer med, så blir ingenting gjort. Som mann må jeg si meg irritert over alle av mine «brødre» som faller gjenom i store kampanjer som f.eks «vold mot kvinner» hvorav de ikke blir hørt. Dette gjelder menn som blir misbrukt i sitt forhold f.eks. Menn opplever sjikane og men som oftest vil det kun bli tatt opp når det er en kvinne som blir offer.

  • Nattvake 7. februar 2013 på 12:52 #

   Det er selvsagt like ille med vold som går andre veien, og det er slett ikke slik at kvinner er moralens voktere. likevel er det slik at kvinner er overrepresentert på statistikken av partnervold, voldtekt og misbruk. Det betyr ikke at en skal overse at det også foregår mot menn, men at vold rettet mot kvinner er (i nummer, ikke i grad av motbydelighet) et større samfunnsproblem.

   • Anne 8. februar 2013 på 01:10 #

    Jeg er ikke sikker på at det er et større samfunnsproblem, Nattvake. Psykisk og fysisk mishandling av menn er noe som først i de senere år begynner å bli mindre tabubelagt. I min vennekrets er det tre som har måttet unngjelde i lengre tid. Alt fra mer enn 15 år til 3 år, og skammen har vært til å ta å føle på. Spesielt etter at en av dem brøt ut av forholdet og prompt ble anklaget for mishandling, og dømt i retten til å betale mishandleren erstatningspenger.
    Menn er ofte opplært til å være de sterke, og det kan være vanskelig å takle «skammen» som de føler. I tillegg vil de ofte ikke bli trodd om de forteller hva som skjer «hjemme».

    Uansett kjønn, sjikane og mishandling burde ikke finne sted.

 20. KafirFar 7. februar 2013 på 02:07 #

  Du klarte nesten å komme igjennom en hel artikkel som omhandler netthat uten å ta med oss innvandringskritiske i samme bås. Men på tampen kom innvandring og rasisme på banen, selv om det hele handlet om noe helt annet.

  Ja, det er mange tåpelige postere på nettet. Men de finnes i alle leire. De styggeste kommentarene jeg noengang har sett, var på «Med Israel For Freds» facebookside, rett før de skulle ha en markering i Oslo. Kommentarene som utelukkende var skrevet av både gutter og jenter under fullt navn overgår det du har funnet i bt.no! Vi snakker om hundrevis, kanskje tusenvis av kommentarer skrevet av norske postere, på norsk!

  Jeg regner meg selv som veteran på nettfora, jeg har vært aktiv på nettet ihvertfall siden slutten av 90 tallet.
  Etter hva jeg har sett og erfart, er det ingen nettfora som kommer unna mer eller mindre hysteriske mennesker som har mer ytringsvilje enn vett. Det finnes også nettroll, altså folk som liker å plage andre på nettet, uten dypere mål eller mening.
  På innvandringskritiske steder opplever jeg at språket er på rimelig stuerent nivå , faktisk bedre og høyere nivå enn hva man finner hos «motparten». Myten om at disse nettstedene frekventeres av sinte, unge, arbeidsledige rasister uten utdanning er ihvertfall ikke sann! Men også her finnes rabiate mennesker som poster grove utsagn. Trøsten er at disse sjeldent eller aldri finner støtte fra andre postere, men heller får beskjed om å dra til andre nettsamfunn.

  Dessuten sliter man på disse sidene med venstrevridde aktivister som poster grove, rasistiske ytringer, som «tilfeldigvis» noen rekker å ta skjermdump av før det blir moderert vekk. Dette blir i ettertid brukt som bevis på netthatet som finnes på «rasistsidene».
  Dette fikk også moderatorer på bla Aftenpostens debattsider erfare. Ingen kunne diskutere innvandring før en bestemt gruppe med faste postere var innom og torpederte hele tråden med utrolig grove utsagn som fikk moderator til å fjerne eller stoppe hele tråden. «Mission accomplished» Man fikk stoppet videre debatt effektivt.

  En dansk dataekspert fant på sin innvandringskritiske nettside en hel masse, svært grove postinger, manipulerte hatbilder OG pro-innvandringspostinger fra mange forskjellige postere som viste seg å være kun to svært aktive og relativt kjente, politisk aktive mennesker som hadde som mål å sverte nettstedet i media samt fremme sin egen politikk og agenda. De gikk begge i fella fordi alt ble behørig og omhyggelig dokumentert og lagt ut på nettet med uomtvistelige bevis som pekte inn på deres personlige router hjemme i deres egen stue. Resultatet var at en av de to gikk ut i media og sa hun var utsatt for nettsjikane og hat! Media slukte selvfølgelig historien til politikerene med hud og hår! Liknende tilstander finner vi også i Sverige, der selv Hilde Sandvik opplever trøkket fra sine svenske journalistkolleger om definisjoner av nasjonalitet, kultur og opphav. Dette blir i sverige regnet som noe man kun diskuterer på «hatsajter»

  Jeg håper folk flest og spesielt media blir flinkere til å forstå at idioter finnes i alle leire OG at alle postere ikke er det de utgir seg for å være.
  PS. For å avklare for enkelte som ønsker å misforstå: Med innvandringskritiske sider mener jeg IKKE nazistsider, Vigrid og «white pride» sider, men nettsider som diskuterer alternative aspekter rundt innvandring, islam og multikultur som ikke kommer så lett frem i media.

 21. Mutteren 7. februar 2013 på 02:36 #

  En kan jo undre seg over hvilket politisk parti disse menneskene stemmer. Jeg har forsøkt meg tidligere, på diskusjoner i nettfora med mennesker med lignende holdninger. Alle jeg har ført diskusjon med tilhører et og samme parti. Hmm.

  • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 10:37 #

   Det omtalte mennesket finner du godt ute på venstresiden. Hvilket parti tenker DU på?

 22. Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 02:57 #

  Er dette egentlig noe samfunnsproblem? Etter å ha frekventert Norges nest største forum i over 10 år, så tviler jeg. Dumskap og skråsikkerhet er problemer, hatsnakk og troll er det ikke. Slike folk putter vi rett på ignore, så vi ikke ser hva de skriver og vi rapporterer også så det forsvinner når en mod får fiksa det.

  Grove tilfeller kan man selvsagt anmelde, har du ikke tenkt å anmelde, glem hele greia så fort som mulig. Sorry, men dette kommer ikke på min topp 99 problemer liste. Verden har en viss andel oppmerksomhetskåte idioter, på tide å komme over sjokket, omgi seg med bra folk og leve videre.

  Jeg har heller aldri skjønt hvorfor «vi voksne» skal stå til ansvar for alt alle andre voksne gjør. Det får nå holde at man forsøker å rydde opp i noe av rotet, om man ikke skal føle skyld for det også.

  Bare en liten ting til. Jenter som blir utsatt for dette er ikke blitt «misbrukt». Å si noe slikt er en hån mot alle som har blitt misbrukt og blitt utsatt for overgrep, seksuelt, fysisk eller psykisk. Vi har andre ord som krenkelse, æreskrenkelse, bli lei seg etc. De sparker kanskje ikke like mye, men det er det en grunn til.

 23. Norn 7. februar 2013 på 03:59 #

  Lurvete kommentarer er bare lurvete, ikkje noko anna og ikkje lett å fri seg frå her på veven.
  Det me kan gjera er å late som dei ikkje finnes, oversjå dei totalt. Dette vil gjera at me ikkje matar deira ego.

  Eg vil og nytta høvet å seia noko om anonymitet.
  Det første. Eg kjenner få her, og bare av «nick name», så me er så godt som anonyme for kvarandre enten me skriv med eige namn eller eit nick.
  Det andre. Me er å treffas alle på den mail-adressa me har brukt og som avisa kan leita fram.
  Elles vil eg bare nemne at før veven var det ikkje uvanlig at våre store diktare skreiv under eit oppdikta namn

 24. Bhthue 7. februar 2013 på 04:01 #

  ref: Makt til aa kneble —
  Er Norges almenkultur degerert til disse grader siden 1957!
  Er alle OK med det/ I saa fall saa kan ingen klage paa tyveri, innbrudd, ja, mord da det ingen moral balance er igjen I folkesjaelen.. Skuffet==
  Med haap–
  Hilsen fra
  En norsk-amerikaner.

 25. t_h_o_r 7. februar 2013 på 04:52 #

  Kommentarfeltet hos norske nettaviser har veldig stort forbedringspotensiale. Aller verst står det til hos Dagbladet og VG, selv om begge aktører har strammet inn; kommentarfeltet er stengt om natten, man må bruke fullt navn, etc. Det ser ikke ut til å ha hjulpet allverden; troll og idioti strømmer til uansett.

  I BT er tonen hakket bedre, men fremdeles er det for mye grums her etter min mening.

  For å få til et bra debattklima, tror jeg de følgende er viktig:
  * Meget streng moderering av debatten – forhåndsmoderering av nye brukere og brukere som har vist seg umoden.
  * Begrensning på hvor dypt man kan kommentere; maks ett nivå. Så unngår man at debatten sporer helt av. (Ikke vis alle underkommentarer heller, kun noen få).
  * Tillat anonyme postere

  Hos NRK’s ytring har de klart å få til en relativt høflig tone ved å følge de to øverste punktene veldig strengt, men jeg tror de mister en del viktige stemmer ved å utelukke anonyme postere (dvs, man blir sikkert ikke slettet hvis man dikter opp et navn, men ærlige debattanter gjør jo ikke sånt).

  Et alternativ jeg ikke har sett prøvd ut kan være å kun publisere et lite utvalg av de aller beste kommentarene (redaksjonen velger) – nesten slik papiravisen fungerer. Da tror jeg leseropplevelsen blir mye bedre, og kanskje debattantene legger mer tanke og innsats i hva de skriver også.

 26. oddfrantzen 7. februar 2013 på 07:49 #

  Framlegg; mannen bør utryddast. Tenkt kor fint det ville vere å leve på kloden dersom det ikkje var ein einaste mann der? Det er mannen som er opphavet til alt som er vondt og vanskeleg. Treng vi eigentleg menn lengre?

  • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 10:39 #

   Du kan jo begynne med deg selv….

  • shifter85 7. februar 2013 på 11:46 #

   Det vi IKKE trenger er menn som føler seg så truet av kvinner i offentligheten at de prøver å hetse dem tilbake til kjøkkenbenken. Ja, verden hadde vært bedre uten slike.

   Trenger heller ikke menn som sutrer over hvor «sårende» det er at slik oppførsel fra andre menn ikke godtas stilltiende.

  • Sander Brown 7. februar 2013 på 17:32 #

   Er du en mann som mener at menn er problemet på jordkloden? Vel, da kan du begynne med å utrydde deg selv først og gjøre verden en tjeneste. Husk å ta med deg dine misantropiske og i høyeste grad idiotiske utspill i samme slengen

   • vinjear 7. februar 2013 på 18:21 #

    Jeg tror vi alle er enige om at dette gjelder slike som deg Sander Brown og Mr. Gassgrill .., bare for å nevne de med minst iq mellom øra!!!

    • Eirik_S 7. februar 2013 på 22:00 #

     vinjear:

     For alle oss som følgte med i debatten er det åpenbart at det var du som skrev kommentaren: «Dra forhuden av horekuken din ludder mens du dytter den voldtatte ræva di over det støgge tryne ditt!!! YOU RETARDED LOOSER!».

     At du, etter at kommentarene dine ble fjernet, begynte å skrive under signaturen «Guest» eller «Gjest» endrer ikke på det faktum at det er DU som forpester kommentarfeltene på BT mer enn hva noen annen person noensinne har gjort tidligere. Du er enn mannshater som ikke klarer å føre en saklig debatt og det er best for alle om du rett og slett gir opp. Du har tapt debatten totalt, og du er ikke noe annet enn et troll og en plage for alle som ønsker å skrive seriøse kommentarer her.

     • vinjear 8. februar 2013 på 01:21 #

      Jeg kan love deg at nettsiden og debattene her inne blir oppgradert øyeblikkelig med en gang du fjerner deg fra siden.. Det at du drar hele denne debatten ned i gjørma med dine trollerier og løgner fører bare til enda dårligere kvalitet og manglende innsikt i deg selv som mann.
      Det er deg selv du driter loddrett ut!! Ingen andre!!

      Du har ikke tilført denne debatten noe som helst positivitet med dine useriøse kommentarer og manglende integritet.

  • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 17:49 #

   Du får begynne med å gå i deg selv…

   • oddfrantzen 7. februar 2013 på 18:18 #

    Jeg tror det er flere her som trenger det!

  • Eliheg 8. februar 2013 på 03:10 #

   Voksen og saklig kommentar….
   Syns du ikke temaet var særlig alvorlig? Burde ikke de unge jentene reagere på at voksne menn sier de BURDE bli voldtatt? Eller kaller dem luddere og horer, truer dem på livet? Tenker du dette er helt greit?
   Flott om du sier noe om dette 😉

   Mvh Elin :)

 27. poltarainin 7. februar 2013 på 08:47 #

  Trodde ikke at denne var laget for 3-4 personer skulle slenge dritt til hverandre og at dei kan skrive hva de vil.Men det ser ein veldig ofte mens andre som skriver om saken blir slettet,og det må vere BT sin meining eller Hilde Sandvik?BT skal liksom vere en seriøs avis men begynner å lure på det for det begynner å bli en gjenganger og da er det vel ikke lenger et kommentarfelt.

 28. Ytring 7. februar 2013 på 08:48 #

  Ingen skal finne seg i hets og skikane. I vårt samfunn må alle få lov til å uttrykke hva de mener uten å bli angrepet med skjellsord og personangrep. Det er god skikk som også bør nyttes av dem som kommenterer og skriver kronikker i norske aviser.

 29. nisse42 7. februar 2013 på 09:01 #

  dette minner meg veldig om det som foregår i bl. a. pakistan, afganistan, osv. det er mange som mener at det er bare barbarer der pga. synet de har. men i nettdebatter ser man jo knapt en forskjell.
  Når det gjelder innlegget om Dreams var det forresten også slik at folk, som tok til motmæle ble kallt for horekuk og voldtektsmenn. ikke greit det heller.

 30. detog 7. februar 2013 på 09:36 #

  Vi må aldri komme så langt at vi lar de stakkarslige, de uten ordforråd og mye hat pga et miserabelt liv, få sette agendaen. Vi blir dessverre ikke kvitt dem, vi mennesker har mange feil og de psykiske er de vanskeligste. Vi må klare å behandle det som ord uten mening fra stakkarslige personer – da har de ingen makt. Andre mennesker med litt færre fei,l må for alt i verden støtte de som tør mene noe selvstendig – med all vår makt!

  • vinjear 7. februar 2013 på 18:44 #

   Vil tro det er mange menn som kjenner seg GODT IGJEN i det du skriver her!!!

 31. Tor Hild 7. februar 2013 på 09:56 #

  Veldig bra skrevet og ment. Hvis ord er bare ord, og egentlig ikke menes; hva skal vi da forholde oss til!

 32. EK. Bergen 7. februar 2013 på 09:57 #

  KVINNER SOM HATER MENN. I Dream-debatten kom de styggeste innleggene tydeligevis fra et kvinnfolk som ikke var helt god.

 33. Jacob Lygren Døskeland 7. februar 2013 på 10:30 #

  Noe av det UiB forskere og tillitspersoner knyttet til Lyngheisenteret har uttalt åpent til eldre grunneiere og deres yngre etterkommere er fullstendig uansvarlig. Innholdet vil jeg skrive på e-post til Hilde Sandvik.

 34. AidaPus 7. februar 2013 på 10:35 #

  Da var det lagt inn en liten kommentar til Lindseth’s Facebook. Utrolig nok kommenterte han en artikkel om troverdighet… Sjekk ut!

 35. Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 10:42 #

  Sandvik, hvorfor vinkler du innlegget ditt slik du gjør? For å skape en ny diskusjon formoder jeg. Personen som gikk amok med obskøniteter og rett ut griseprat, støttet faktisk 16-åringens synspunkter.

  • Hilde Sandvik 7. februar 2013 på 12:10 #

   Vi sjekkar det – og: Eg skriv tydeleg at menn – og etterkvart også kvinner, gjekk amok i vulgaritetar.

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 16:30 #

    Burde du ikke sjekket det først?!
    Det var én bestemt person som overgikk alt og alle i den diskusjonen, og det er nettopp den personen som du siterte. Den (kvinnen) startet «korstoget» sitt tidlig.

   • Mr. Gassgrill 7. februar 2013 på 17:48 #

    Sensuren deres her på bt.no grenser til det latterlige!

    • vinjear 7. februar 2013 på 18:16 #

     Er KUN DU som er latterlig!!!! Ingen andre!!!….

   • KafirFar 7. februar 2013 på 19:53 #

    Min erfaring er den samme; At grisepraten kommer fra annet hold enn de som man gjerne forsøker å legge skylden på her.
    Oftest har jeg sett de verste postingen under fullt navn. Skrev detaljert om detre, men fikk meldingen min slettet 3 ganger til tross for at teksten ble justert.

   • norskgoy 8. februar 2013 på 10:51 #

    Fått sjekket det ut?

 36. Myriam 7. februar 2013 på 10:54 #

  Jeg har stadig forundret meg over hvor sinte og usaklige noen greier å bli, over innlegg jeg skriver. Og det påvirker meg. Skrive rjeg et innlegg om menn som mishandler kvinner, så merker jeg at jeg til stadig gjentar i innelegget at » dette gjelder selvfølgelig ikke alle menn, de fleste menn er greie gutter» ol. Og det burde være unødvendig, når jeg i samme innlegg legger fram statistikk som også forteller at det tross alt er et mindretall som er brutale… Og det er ofte de samme temaene som vekker raseri, overgrep mot kvinner og barn, ting jeg sier som kan tolkes positivt i forhold til «våre nye landsmenn» og innvandring, samt alt som kan tolkes som skepsis mot kristendom og/eller alternativbevegelser. Det finnes tydeligvis noen veldig dedikerte mennesker der ute, og det er ikke bare negativt, det er greit å ha meningers mot. Men det er synd at mange av dem dessverre har et svært begrenset ordforråd…

  • norskgoy 7. februar 2013 på 18:11 #

   Det er flere kvinner som er voldlige enn menn. Det er flere gutter som har solgt sex enn jenter.

   Dette hører du aldri om selvsagt.

   • vinjear 7. februar 2013 på 18:27 #

    ..Og mannen er alltid kjøperen uansett!!!

    • norskgoy 7. februar 2013 på 18:31 #

     Nop….eller vel. Samfunnet kaller jo kvinner som kjøper «kjærlighetssøkende».

     Dessuten er det intet galt med å selge sex.

     • vinjear 7. februar 2013 på 18:42 #

      Selvsagt er det ikke noe galt i å selge sex.. Det er å kjøpe sex som er skammelig. Og der er det mange menn som har noe å skamme seg for!!!

      I norge er flesteparten av kjøperne menn, uansett om det er gutter/menn som er salgsvaren..

      Heterofile menn eier ingen grense for sin skittenhet!

     • norskgoy 7. februar 2013 på 19:07 #

      Selvsagt er det ikke noe galt å kjøpe. Hvilken moral har du når ditt største ønske er å bestemme over andre?

      Hetromenn? Snakk med homsevennene dine du.

     • vinjear 7. februar 2013 på 19:27 #

      Hvilken verden lever du i??? Ikke bare er det skammelig å kjøpe sex, det er også ULOVLIG i følge norsk lov. Menn som kjøper sex er ikke bare horekuk, de er også voldtektsmenn fordi disse kvinnene blir tvunget til å selge seg.

     • norskgoy 7. februar 2013 på 19:38 #

      Aaaah. Hvilket medlemsnr har du i Ottar? Ellers har jeg ikke noe behov for å bestemme over de som selger sex. Som du ønsker. Renovasjonsloven er et angrep på andre menneskers autonomi.

      For noen er dette et stort overgrep. Inkludert det sexarbeiderne selv sier. Men, det er jo forstått at de selvsagt ikke vet sitt eget beste.

      Ellers får du lalle deg godt inn i fantasiene dine. Og lovverket kan du forsåvidt bruke som dasspapir.

    • Eirik_S 7. februar 2013 på 21:58 #

     Kan du dokumentere den påstanden?

   • Eliheg 8. februar 2013 på 02:34 #

    Noen troverdige kilder på disse påstandene?

    • norskgoy 8. februar 2013 på 10:11 #

     Selvsagt. Nova 05/02 kap 6.4 står det følgende;
     Litteraturen om ungdom og prostitusjon handler i overveiende grad om
     jenter/kvinner. Gjennom intervjuene av ungdomsarbeidere fikk vi beskrevet
     saker hvor det også i overveiende grad var jenter det handlet om. Likevel viste Ung i Oslo-undersøkelsen at to av tre ungdommer med sexsalg-erfaring var gutter. Hvordan kan dette forklares?

  • vinjear 7. februar 2013 på 18:12 #

   Problemet er ofte det at menn føler skyld for det andre menn gjør, mot kvinner. De prøver hele tiden å «beskytte» den dårlige mannen som har utført de dårlige handlingene, mot kvinner og barn.. Og retter i stedet vemmelsen sin i mot offeret, dvs jenten eller kvinnen… Dette er veldig merkelig når en tenker etter.., nesten som om ALLE MENN ser på ANDRE UKJENTE MENN som sine brødre/familie..
   Eller de rett og slett føler skam for det å være mann og dermed går i forsvar, selv uten å ha vært involvert i forbrytelsen engang.. Det kan feks handle om en mann på den andre siden av kloden, som menn i norge ikke kjenner til… Men du kan ta deg faen på at menn i norge vil forsvare gjerningsmannen fremfor offeret..

   Mangelen på empati gjør at alle menn fremstiller seg selv som smålige og vemmelige mennesker og dermed blir forakten for menn bare større og større over hele verden.

   • KafirFar 7. februar 2013 på 19:49 #

    Dette er helt latterlig. Jeg føler ingen brorskap før brorskapet er fortjent. Jeg vet ikke hvor du tar dette fra. Sant er det ihvertfall ikke.

    • vinjear 7. februar 2013 på 20:08 #

     Så hva mener du da er grunnen til at menn støtter andre menn som begår overgrep mot kvinner???

     • Eirik_S 7. februar 2013 på 21:57 #

      Kan du dokumentere den påstanden?

      Hvordan kommer det seg i sånn fall at voldtektsmenn står absolutt lengst ned på rangordningen i fengsler verden over? De er hatet av alle andre og risikerer (ofte veldig fortjent!) at bli utsatte for vold og trusler av de andre fangerne.

     • KafirFar 8. februar 2013 på 00:22 #

      Hvor tar du dette fra? Jeg kjenner ingen som støtter menn som begår overgrep mot kvinner.

   • Eirik_S 7. februar 2013 på 21:55 #

    vinjear:

    For alle oss som følgte med i debatten er det åpenbart at det var du som skrev kommentaren: «Dra forhuden av horekuken din ludder mens du dytter den voldtatte ræva di over det støgge tryne ditt!!! YOU RETARDED LOOSER!».

    At du, etter at kommentarene dine ble fjernet, begynte å skrive under signaturen «Guest» eller «Gjest» endrer ikke på det faktum at det er DU som forpester kommentarfeltene på BT mer enn hva noen annen person noensinne har gjort tidligere. Du er enn mannshater som ikke klarer å føre en saklig debatt og det er best for alle om du rett og slett gir opp. Du har tapt debatten totalt, og du er ikke noe annet enn et troll og en plage for alle som ønsker å skrive seriøse kommentarer her.

    • vinjear 8. februar 2013 på 01:10 #

     Hvis du forsvinner helt og holdent i fra denne nettsiden kan jeg garantere deg at nivået her inne vil oppgraderes øyeblikkelig.. Når slike dumskaller som deg prøver å kvele debatten med usannheter og usakligheter, så er det ikke rart hele debatten mister sin substans og seriøsitet.

     SKAM DEG!!!!

 37. limboland 7. februar 2013 på 11:10 #

  Jeg prøvde å spille Halo online… fikk høre værre ting enn det som kom frem her, våkner fortsatt på natten av mareritt om om å få to svette fjortis baller over pannebrasken.

  Tror ikke å stille opp som offer med skjelveleppe hjelper noe som helst, tvert imot. Dette er ikke noe farligere enn å gå ut på byen i Oslo, fortsett å skriv, klapp på skulderen og trøstende ord… stå på. Er det trøst de er ute etter eller hva er greia? Har aldri skjønt meg på jenter…

  De «mennene» som skriver dette derimot, lett å fortså at det er komplette tapere og nettet viser hvor mange idioter som faktisk finnes der ute… men jenter, hvorfor la idiotene få poralisere debatten ytterligere?

 38. moro123 7. februar 2013 på 11:29 #

  Det kan vel være at for eksempel John A. S. Lindseths Facebookvenn, NRK-profilen Mona B. Riise, kunne følt for å fortelle ham om hva voksne menn skal holde seg for god til å si til 14-år gamle jenter. Og kanskje Facebook-venn Atle Antonsen hadde følt for å fortelle John A. S. Lindseth hva som er morsomt og hva som slett ikke er morsomt. Og kanskje Facebookvenn Kjetil Østli hadde følt for å be John A. S. Lindseth slutte å forpeste debattklimaet på Si D-sidene til Aftenposten der han er journalist. Hvis de fikk vite hva han holdt på med. For det er mange anstendige mennesker der ute også.

  • vinjear 7. februar 2013 på 16:34 #

   Det handler ikke bare om hva menn sier til 14 år gamle jenter. Det handler om mannens holdninger generelt sett når det gjelder feminisme og kvinner i alle aldre.. Menns dumskap og forråtnelse innen oppgulp vil ingen ende ta. Ser man menn som sjikanerer unge kvinner så kan man også regne med at han har forkvaklede meninger og tanker omkring voksne kvinner også. Dette gjelder menn med store mindreverdighetskomplekser som prøver å kompensere sin manglende verdighet som mann. SLIKE MENN TRENGER PSYKRIATRISK HJELP!!!
   Og det er fryktelig synd på slike tilbakestående menn som føler seg sååå liten i forhold til jenter/kvinner.

   • moro123 7. februar 2013 på 16:48 #

    Men du skal være klar over at det er du som framstår som mest i slekt med John A. S. Lindseth her i kommentarfeltet. Om man forakter kvinner eller menn uten annen grunn enn kjønnet i seg selv, så er man akkurat like mye av en kjønnshater. Og det er, tro det eller ei, akkurat like ille hvilket kjønn du hater, akkurat som det er like ille uansett hvilken hudfarge du hater. Osv.

 39. Mitterand 7. februar 2013 på 11:34 #

  Anonymitet + moderatorer er veien, sannheten og livet for nettdebatt.

 40. Mia Roysdatter Steinsvik 7. februar 2013 på 11:58 #

  Hat lest gjennom kommentarene og ser at ytringsfrihetsbegrepet er brukt. Det er ikke knebling sv ytringfrihet å hindre noen i å kommentere anonymt. Det som ikke er ok, er at noen støtter seg på ytringsfriheten når det kommer til hets, hatmeldinger, og trakassering på bakrunn av kjønn, politisk eller religiøst ståsted, samt etnisitet. Lovverket er ganske klart på det. Jeg har selv hjulpet elev og foreldre å anmelde saker som det, og en er generelt aldri helt anonym på nett. Det gikk greit for politiet å finne synderne- og straffe dem for «grov ærekrenkelse». At noen bruker energi på å lage falske kontoer, vil ikke hindre en debatt der 99 % av de andre er seg selv. Moderator kan jo slette innlegg.

 41. TorhildET 7. februar 2013 på 12:28 #

  Kjempeviktig tema! Som mor til små barn jobber jeg mye innenfor «overse oppførsel du ikke vil ha og ros oppførsel du vil ha». Det kan godt hende at ansvarliggjøring av internett-trollene er lurt, men jeg tror det er vel så viktig at vi voksne som ikke driver aktiv sjikane på fritiden må gidde å delta i debatten. Vi må vise i ord og kommentarer når vi støtter og er enig med debattantene og vi må ‘like’ kommentarer som er ordentlige sånn at de flyttes høyere opp. Det er ikke sikkert at det gjør noe fra eller til for hvor mye sjikane som kommer, men det viser i hvert fall de som tør å si noe at de har mange som støtter dem.

  • Eivind Olsnes 7. februar 2013 på 13:46 #

   God kommentar.

 42. Trond Bøe 7. februar 2013 på 13:45 #

  Hva er det med nettdebatter som gjør at de så lett sporer av? Min erfaring som nettdebattant er at de fleste som deltar er saklige, men dessverre er det alltid noen som forurenser debattene med ren sjikane og usaklige argumenter. At dette skulle ramme (antatt) unge kvinner verre enn andre, var jeg ikke oppmerksom på, men det er vel ikke så veldig overraskende.

  Jeg har en følelse av at nettdebatter er «billig» underholdning i enkelte fora. Jo, mer usaklig, jo, morsommere! Dagbladets nettredaktør gikk nylig mot strengere inngrep i egen debattside fordi dette ville gjøre debattene mindre friske… Men dette blir jo å blande «friskhet» som synonymt med usaklighet og vulgær debatt. Dersom viljen er til stede, ville det være enkelt å begrense slike personer tilgang til nettdebatter og lignende. Hvorfor skal en tillate utsagn på nettsidene som en ikke vil se på trykk i eget organ?

  Mange av debattatene mangler nok et egnet fora for å gi uttrykk for egne meninger og frustrasjoner. Det kan oppleves som lite tilfredsstillende å være langt fra de besluttende og tonegivende kretser, å være den som alltid må «ta ordre» i yrkeslivet og samfunnslivet, være avhengig av sosialvesenets velvilje og lignende. Å involvere seg i politisk arbeid, velarbeid og andre samfunnsbyggende tiltak har for store omkostninger i engasjement og bruk av fritid. Da kan det nok føles enklere og mer befriende å finne fora hvor en usensurert kan få fortalt «sannheten» til maktpersoner, intellektuelle, kvinnegrupper og andre som de mistenker for å ha et annet samfunnssyn enn dem selv og som de tror vil begrense deres egen livsutfoldelse. Mange av de mest rabiate innleggene må derfor leses som de maktesløse personers opprør mot alt de ikke liker og forstår i samfunnsutviklingen, det seg være innvandring, likestilling, miljøvern, skjenkebegrensinger, fartsgrenser etc. etc.

  Langt på vei tror jeg nok at mange av disse personene ikke har ment å være personlig i den forstand at de mener det bokstavelig alle de ukvemsord de øser ut over sine «motstandere». De som blir hetset blir å ligne med woodoo-dukker som en kan kjøre nåler i uten at noen egentlig kommer til skade. At det bak disse finnes personer av kjøtt og blod som blir såret av slik uforstand, tror jeg ikke de tar ordentlig inn over seg. Til det blir «nettet» for upersonlig og fjernt.

  Det verste som kan skje er at folk slutter å debattere fordi frykten for de ukjente «troll» blir for lammende. Da har dumskapen seiret!

 43. Dannelsen 7. februar 2013 på 14:17 #

  Marginaliserte mannehvalpers arena. Å bli fornærmetlei seg av surret deres er å legitimere det. Fore det. De liker det og fortsetter med stadig større pågangsmot.

 44. Sander Brown 7. februar 2013 på 14:28 #

  Så klart er det skammelig mange kommentartroll som ikke gjør annet enn å drive enhver nettdebatt ned i et svart høl av ignoranse og personlige fornærmelser, men jeg nekter fortsatt å støtte utspillet til den «unge engasjerte 16-åringen» Finne fordi innlegget hennes, meningskraftig som det var, inneholdt ikke en eneste tråd av sannhet eller faktasjekk, men var nokså diskriminerende mot kvinner som velger å jobbe som strippere uansett grunn. Og jeg skammer meg over godt voksne mennesker som ikke klarer å holde seg saklig i debatter, men viser sine verste sider.

  • vinjear 7. februar 2013 på 16:57 #

   Jeg skjønner godt at du skammer deg på mannens vegne… Han har ikke mye stolthet igjen etter en dag inne på disse diskusjonsforumene. Der han har blottstilt sine innerste tanker til en hel verden; skitne tanker om seg selv som vedkommende spyr ut på andre ukjente mennesker. Det er uverdig for en mann å vise seg selv på denne måten. Slike menn skader omdømme til alle andre menn også. Når det er sakt, så støtter jeg denne 16 årige jenten 100% fordi det nettopp var så mange saklige momenter med. I tillegg som denne jenten viste empati for de dårlige levevilkårene som disse kvinnene lever under, på Dreams. Menn er generelt dårligere på å føle empati for andre mennesker, de tenker først og fremst på seg selv og det kan være grunnen for at du ikke verdsetter denne jentas innlegg.
   Men hadde du vært mer rustet til å sette deg inn i andre menneskers lidelser på samme måte som denne 16 åringen så hadde du skjønt poenget hennes. Men når en mangler denne type intelligens så kommer en alltid for kort når det gjelder å forstå helt elementære ting, som dette…

   • Sander Brown 7. februar 2013 på 17:25 #

    Beklager, men jeg har ikke funnet noe henvisning i Finne sitt innlegg til «de dårlige levevilkårene som kvinner lever under, på Dreams» som du også henviser til. Det jeg har funnet derimot er lenker til BT sine artikler som gir et reelt innsyn i Dreams sin drift og ansettelsesforhold. Jeg har respekt for folk som kommer med saklige utfall uansett kjønn, alder etc., men Finne sitt innlegg kan ikke kalles for annet enn moralisme, og jeg synes ikke det er rett å påtvinge sin moral på andre, med utgangspunktet i falsk informasjon på toppen av alt. Jeg er faktisk fullstendig for både for bordeller, prostitusjon og strippeklubber, MEN så lenge dette skjer innenfor lovens gjeldende regelverk både nasjonalt og internasjonalt (dvs. dersom salg og kjøp av sex hadde vært tillatt i Norge, hadde jeg ikke hatt noe problem med det), og så lenge det finnes et kontrollorgan som overvåker eller styrer denne typen virksomhet.Om jeg er «rustet til å sette [meg] inn i andre menneskers lidelser» eller om jeg ikke føler empati er en helt annen, og totalt urelatert, sak.

    • vinjear 7. februar 2013 på 17:43 #

     Alt det du beskriver her, angående verdens skittneste yrker der menn får utfolde seg som rovdyr ovenfor kvinner og barn som lider., Og du mener at din manglende evne til å føle sympati for disse menneskene, utsatt for menneskehandel, ikke er av betydning..

     WOW,… hvilken planet er du fra??????

     • Sander Brown 7. februar 2013 på 18:21 #

      Jeg er ferdig med deg og din trolling. Håper noen fanger og sletter denne kommentaren også.

     • vinjear 7. februar 2013 på 18:31 #

      Enig med deg, dine kommentarer BURDE slettes!!! Det er da ikke normalt å mene at voldtekt og menneskehandel er greit , så lenge det blir styrt av det offentlige.. Slike hjernedøde menn som deg, som mener slikt, har ikke livets rett!!!

  • vinjear 7. februar 2013 på 19:22 #

   Jeg tror vi alle sammen, innerst inne heier på hun 16 årige jenten for at hun kom med så mange seriøse innspill som bygde opp under sannhet på sannhet… Og alle faktaene som hun kom med som vi alle vet stemmer overens med virkeligheten..

   Det er kun trollene som lever i en fantasiverden som kan få seg til å benekte alle fakta og sannhetene omkring Dreams Showbar. Disse troll kan vi IKKE ta seriøst. De må vi bare latterliggjøre for deres dumskap og manglende intelligens. De fortjener en hard dask på baken sin.

 45. ValidVote 7. februar 2013 på 14:38 #

  Ja, en ting er å debattere på saklig grunnlag. Det er jo det debattsidene er til for. Man kan komme til å sette ting på spissen også, men når det går over i direkte motbydelighet, og sjikane, så synes jeg BT har all rett til å offentliggjøre vedkommende. Kanskje ta et intervju med ham og se om han virkelig mener det han sa. Tror det er mange som sitter og pisser på tastaturet sitt uten å tenke over konsekvensene. Kan ikke BT blokkere IP adressen da?

 46. WOBWOB 7. februar 2013 på 15:02 #

  Det er da lite ytringsfrihet på bt sin debattsider uansett. Jeg har blitt sensurert for veldig mange saklige kommentarer, aldri hets, men ukonvensjonelle meninger.

 47. WalterGr 7. februar 2013 på 15:16 #

  Jeg tror det er mange som burde blitt sensurert. Voksne menn som holder på slik ovenfor jentunger. Men også blogger som Doddo sin, der han i et halvt år nå har hetset Skarsfjord er jo i samme kategori. Der er det faktisk bloggeren som hetser og deltakerne som modererer og korrigerer.

 48. marenSB 7. februar 2013 på 15:55 #

  Kjære nett-troll,

  Jeg skal være glad i deg , jeg.

  Du som er redd for at muslimer skal komme til Norge og ødlegge livet ditt fordi de ikke spiser svin og danser rart.

  Du som er redd for fremmede mennesker som kommer til Norge for å søke ly og sikkerhet. De som appåtil koster penger. Dine penger.

  Du som er redd staten og samfunnet skal knekke sammen fordi kvinner har beveget seg vekk fra kjøkkenbenken, der du hadde kontroll på henne. Hvem skal du ha kontroll på nå? Hvem skal elske deg, når du som mann blir vurdert utifra mer enn makt og kjøpekraft?

  Du som føler du mister kontrollen over andre mennesker.

  Du som føler alt var bedre før, og tenker deg tilbake til 50-tallets Norge, da ingen satte spørsmålstegn ved betegnelsen neger. Da ingen syns det var rart å være redd for mennesker fra Afrika. Da ingen brukte ordene politisk korrekt.

  Du som klager over at strandferien i Egypt måtte avlyses fordi muslimene skulle sloss.

  Du som syns homoseksuelle kan holde seg i skapet sitt, og ikke skulle ville ha barn for å demonstrere sitt utelukkende politiske homoseksuelle standpunkt.

  Skrik høyere. Bruk masse utropstegn. Si at jeg er en stygg hore. Si at jeg ikke skjønner noen ting.

  Vil du ha en klem? En skulder å gråte på?

  Ikke vær redd! Se verden! Føl den, snakk med nye mennesker, les bøker, engasjer deg, lær noe nytt, eksprementèr, utfold deg!

  Hvis du møter de menneskene du hater, kan du kanskje se at verden ikke er så skummel likevel.

  Vi kan være glade i deg, vi.

  • Ytring 7. februar 2013 på 16:11 #

   Hei Maren SB. Er det lov å spørre hvorfor du har fått disse pussige forestillingene dine fra? Jeg forstår godt at du er begeistret for det fremmede, eksotiske. Mange er det. Men med hvilken rett tar du med spisegjester til spleiselaget? Noen kulturer passer godt sammen og noen kolliderer. Du snakker om muslimer, de utgjør visst nok bare 2 % av befolkningen sies det. Hvorfor er det da dem alle snakker om? På 50-tallet sa vi neger. Hvorfor kan vi ikke gjøre det i dag også? Langt fra alle kvinner var utenfor arbeidslivet på 50-tallet. For å være mer nøyaktig var det vel stort sett bare borgerskapets kvinner som ble spart. De hadde «pike». Men det er kanskje det miljøet du kjenner best? Homoseksuelle må da gjerne praktisere seksualitetet sin. Men hvorfor skal de ha barn eller gifte seg? Muslimer har slåss med hverandre siden de delte seg i sunny og shia. Det vil de fortsette meg også her i Norge. Si meg Maren, hvorfor hater du dem som ikke er enige med deg?

   • vinjear 7. februar 2013 på 17:14 #

    What the f…???? Snakk om å vri ting ut av sin kontekst… Hvordan i alle dager klarer du å få det til at Maren HATER??? de som ikke er enige med henne… Dette er jo bare ren oppgulp og latterlige hersketeknikker fra deg Ytring og kan IKKE på noen måte bli tatt seriøst.

    Du skriver: hvorfor skal homofile ha barn eller gifte seg… Vel, hvorfor skal DU ha barn eller gifte deg? Hvis du innbiller deg at du har flere rettigheter enn andre mennesker så kan du jo bare tro om-igjen. Slike holdninger som du gir uttrykk for her er jo bare totalt latterlige.

 49. KafirFar 7. februar 2013 på 16:07 #

  Ja, det er mange tåpelige postere på nettet. Men de finnes i alle leire. De styggeste kommentarene jeg noengang har sett, var på «Med Israel For Freds» facebookside, rett før de skulle ha en markering i Oslo. Kommentarene som utelukkende var skrevet av både gutter og jenter under fullt navn overgår det du har funnet i bt.no! Vi snakker om hundrevis, kanskje tusenvis av kommentarer skrevet av «norske» postere, på norsk! Liknende finner man på facebooksiden til «profetens ummah», osv, osv.Vi snakker om ekstremt jødehat og ønsker om Hitlers tilbakekomst, gassing, osv, osv. Dette ble behørig dokumenter av flere nettsteder, men aldri nevnt i media. Noen av «oss» har visst frikort til å ytre grove ting. Så lenge det støtter en god sak, i dette tilfelle kampen mot Israel.

  Jeg regner meg selv som veteran på nettfora, jeg har vært aktiv på nettet ihvertfall siden slutten av 90 tallet. Før dette, var det ikke særlig med fora på nettet uansett.Etter hva jeg har sett og erfart, er det ingen nettfora som kommer unna mer eller mindre hysteriske mennesker som har mer ytringsvilje enn vett. Det finnes også nettroll, altså folk som liker å plage andre på nettet, uten dypere mål eller mening. På innvandringskritiske steder opplever jeg at språket er på rimelig stuerent nivå , faktisk bedre og høyere nivå enn hva man finner hos «motparten». Myten om at disse nettstedene frekventeres av sinte, unge, arbeidsledige rasister uten utdanning er ihvertfall ikke sann! Men også her finnes rabiate mennesker som poster grove utsagn. Trøsten er at disse sjeldent eller aldri finner støtte fra andre postere, men heller får beskjed om å dra til andre nettsamfunn. 

  Dessuten sliter man på disse sidene med venstrevridde aktivister som poster grove, rasistiske ytringer, som «tilfeldigvis» noen rekker å ta skjermdump av før det blir moderert vekk. Dette blir i ettertid brukt som bevis på netthatet som finnes på «rasistsidene». Dette fikk også moderatorer på bla Aftenpostens debattsider erfare. Ingen kunne diskutere innvandring før en bestemt gruppe med faste postere var innom og torpederte hele tråden med utrolig grove utsagn som fikk moderator til å fjerne eller stoppe hele tråden. «Mission accomplished» Man fikk stoppet videre debatt effektivt.

  En dansk dataekspert fant på sin innvandringskritiske nettside en hel masse, svært grove postinger, manipulerte hatbilder OG pro-innvandringspostinger fra mange forskjellige postere som viste seg å være kun to svært aktive og relativt kjente, politisk aktive mennesker som hadde som mål å sverte nettstedet i media samt fremme sin egen politikk og agenda. De gikk begge i fella fordi alt ble behørig og omhyggelig dokumentert og lagt ut på nettet med uomtvistelige bevis som pekte inn på deres personlige router hjemme i deres egen stue. Resultatet var at en av de to gikk ut i media og sa hun var utsatt for nettsjikane og hat! Media slukte selvfølgelig historien til politikerene med hud og hår! Liknende tilstander finner vi også i Sverige, der selv Hilde Sandvik opplever trøkket fra sine svenske journalistkolleger om definisjoner av nasjonalitet, kultur og opphav. Dette blir i sverige regnet som noe man kun diskuterer på «hatsajter». Altså kan Hilde fra nå av regne med å bli stemplet som en hater, ihvertfall i enkelte leire i Sverige! Mer skal ikke til for å ufortjent havne i bås!

  Jeg håper folk flest og spesielt media blir flinkere til å forstå at idioter finnes i alle leire OG at alle postere ikke er det de utgir seg for å være. PS. For å avklare for enkelte som ønsker å misforstå: Med innvandringskritiske sider mener jeg IKKE nazistsider, Vigrid og «white pride» sider, men nettsider som diskuterer alternative aspekter rundt innvandring, islam og multikultur som ikke kommer så lett frem i media

 50. Sverre Bungum 7. februar 2013 på 16:09 #

  Noko som ei kvar seriøs avis burde gjort for lenge sidan, er å kutta ut bruken av desse anonyme og som oftast tåpelege «namna». Skal ein yrta seg offentleg, får ein sanneleg visa såpass mot og moral at ein nyttar rett namn. Anonymitet er stundom på sin plass, men aldri for å tøma seg for perversitetar

 51. Rune Fardal 7. februar 2013 på 17:10 #

  Så lenge man tillater at anonyme umodne får ytre seg så blir det ikke bedre. Vet man hvem disse er så offentliggjør med bilde og navn. Slik adhominem argumentasjon bør ingen finne seg i.

  • vinjear 7. februar 2013 på 19:16 #

   Anonyme, umodne menn i 30-60 års alderen er de VÆRSTE!!!!!

 52. KafirFar 7. februar 2013 på 17:47 #

  Prøver for 3. gang. BT: Jeg har moderert teksten!!

  Ja, det er mange tåpelige postere på nettet. Men de finnes i alle leire. De styggeste kommentarene jeg noengang har sett, var på «Med Israel For Freds» facebookside, rett før de skulle ha en markering i Oslo. Kommentarene som utelukkende var skrevet av både gutter og jenter under fullt navn overgår det du har funnet i bt.no! Vi snakker om hundrevis, kanskje tusenvis av kommentarer skrevet av «norske» postere, på norsk! Liknende finner man på facebooksiden til «profetens ummah», osv, osv.Vi snakker om ekstremt jødehat og ønsker om Hitlers tilbakekomst, gassing, osv, osv. Dette ble behørig dokumenter av flere nettsteder, men aldri nevnt i media. Noen av «oss» har visst frikort til å ytre grove ting. Så lenge det støtter en god sak, i dette tilfelle kampen mot Israel.

  Jeg regner meg selv som veteran på nettfora, jeg har vært aktiv på nettet ihvertfall siden slutten av 90 tallet. Før dette, var det ikke særlig med fora på nettet uansett.Etter hva jeg har sett og erfart, er det ingen nettfora som kommer unna mer eller mindre hysteriske mennesker som har mer ytringsvilje enn vett. Det finnes også nettroll, altså folk som liker å plage andre på nettet, uten dypere mål eller mening. På innvandringskritiske steder opplever jeg at språket er på rimelig stuerent nivå , faktisk bedre og høyere nivå enn hva man finner hos «motparten». Myten om at disse nettstedene frekventeres av sinte, unge, arbeidsledige rasister uten utdanning er ihvertfall ikke sann! Men også her finnes rabiate mennesker som poster grove utsagn. Trøsten er at disse sjeldent eller aldri finner støtte fra andre postere, men heller får beskjed om å dra til andre nettsamfunn. 

  Dessuten sliter man på disse sidene med venstrevridde aktivister som poster grove, rasistiske ytringer, som «tilfeldigvis» noen rekker å ta skjermdump av før det blir moderert vekk. Dette blir i ettertid brukt som bevis på netthatet som finnes på «rasistsidene». 
  Dette fikk også moderatorer på bla Aftenpostens debattsider erfare. Ingen kunne diskutere innvandring før en bestemt gruppe med faste postere var innom og torpederte hele tråden med utrolig grove utsagn som fikk moderator til å fjerne eller stoppe hele tråden. «Mission accomplished» Man fikk stoppet videre debatt effektivt.

  En dansk dataekspert fant på sin innvandringskritiske nettside en hel masse, svært grove postinger, manipulerte hatbilder OG pro-innvandringspostinger fra mange forskjellige postere som viste seg å være kun to svært aktive og relativt kjente, politisk aktive mennesker som hadde som mål å sverte nettstedet i media samt fremme sin egen politikk og agenda. De gikk begge i fella fordi alt ble behørig og omhyggelig dokumentert og lagt ut på nettet med uomtvistelige bevis som pekte inn på deres personlige router hjemme i deres egen stue. Resultatet var at en av de to gikk ut i media og sa hun var utsatt for nettsjikane og hat! Media slukte selvfølgelig historien til politikerene med hud og hår!

  Liknende tilstander finner vi også i Sverige, der media i disse dager stempler flere, norske journalistkolleger som motstandere av multikultur.

  Jeg håper folk flest og spesielt media blir flinkere til å forstå at idioter finnes i alle leire OG at alle postere ikke er det de utgir seg for å være. 
  PS. For å avklare for enkelte som ønsker å misforstå: Med innvandringskritiske sider mener jeg IKKE nazistsider, Vigrid og «white pride» sider, men nettsider som diskuterer alternative aspekter rundt innvandring, islam og multikultur som ikke kommer så lett frem i media.

 53. Peeren 7. februar 2013 på 17:49 #

  det er jo åpenbart frustrasjon og sinne å spore i disse kommentarene, og det er da så absolutt en berettiget frustrasjon, selv om kommentarene deres ikke er det. når man skriver en kritisk artikkel om dreams showbar, så regner jeg med at den ikke er skrevet mtp. mulige tariff avtaler etc. da er det gjerne anti-liberal propeganda som kommer øsende ut, selv om gjerne skribenten selv ikke evner å se det. Det som gjør det så forbannet frustrerende er at vi har politiske ledere som også mener at friheten kan fjernes for å forbedre adferd de anseer som uønsket. for de som mener denne adferden ikke er uønsker, eller de som ønsker slik adferd er dette et overtramp fra den utøvende statsmakt, hvilkets hovedoppgave er å verne om den individuelle friheten, ikke fjerne den. da kan en liten pikes kommentar fremstå som høyst truende, ettersom det eksistere flere tilfeller hvor slike tanker og ideer har fått et ukritisk fotfeste i det politiske landskapet her til lands, og at folk blir frustrerte og forbannet for slikt er jo noe man må ha forståelse for.

  • Eliheg 8. februar 2013 på 03:07 #

   Jeg tenker folk må så gjerne bli både frustrert og forbannet over hva enn de opplever slik, men dette unnskylder overhodet ikke den type simple angrep som her beskrives! Det kan umulig være slik at voksne menn forsvarer et slikt ordbruk – å si til jenter/kvinner at de BURDE bli voldtatt!!? Dette vitner om et kvinnesyn som hører hjemme i den mørke middelalder.
   Nettopp derfor er det så utrolig nedslående å se at slike vanvittige utsagn til stadighet dukker opp i debatter hvor personer av hunkjønn uttaler seg om noe andre har sterke meninger rundt.
   For meg blir dette helt absurd – alvorlig talt – jeg kan ikke på noen måte forstå at noe som helst kvalifiserer til at noen burde bli voldtatt! Gjør du?

   Mvh Elin

   • Peeren 8. februar 2013 på 10:59 #

    «Dette vitner om et kvinnesyn som hører hjemme i den mørke middelalder.»
    hmmmf, virkelig? tror du setter det inn i større sammenhenger enn de er ment for her altså… tror det er mer snakk om mennesker som sliter med å få ytret seg, og når frustrasjonen blir for stor så spyr de ut galle. tror ikke det har noe med et «middelaldersk kvinnesyn» å gjøre. som om dagens kvinnesyn er noe å trakte etter….

 54. Kurt Olav 7. februar 2013 på 20:22 #

  Makt til å kneble menn…Kino, Tv,lærere, Ophfrah Winfrey,hjernevasker unge kvinner om mindreverdighetskompleks ovenfor menn.En voksende gruppe driver utspekulert mannehets der håpet er at de fleste menn skal ende opp som Kramer i Seinfeldt eller George for den del som inkompetent, vulgær, og med store problem med å knyte skolissene sine..Konene er sexy, tynne, og suksessrike og står for inntekten.Det er bare å sjekke serier som Sex in the Cityog Frustrerte Fruer.Denne debatten blir tiet i hjel.Menn sier aldri hvordan kvinner skal oppføre seg,men gud hvor de prøver å styre deg.Når de ikke kan kontrollere deg ,er øynene deres like viltre som å holde et kors mot en vampyr. Det er også makt til å kneble.Kvinner som maktsyke trofejegere hadde vært verdt en debatt…Vi må få litt mer nyanser i debatten..Hilsen en som er blitt

  Kramifisert av kvinner…., og d mener jeg ikke godlynt Kramifisert…Hvordan denne mannevulgarismen har oppstått mot unge kvinner har jeg ofte lurt på? Kan dette være en av grunnene? Ellers er temaet viktig nok….Er det bare svart/hvitt nyanser her?.Dette er en viktig debatt som blir tiet i hjel, derfor er det fritt frem for sånne debatter.Kvinner er og blir herskesyke til tider, og dette kan vi takke Ophra Winfrey, sosionomer, og tante samfunnet…..Her er ingen sjikanderende ord, bare et påpek hvor samfunnstrenden beveger seg… Hjernedød mediefeminisering, og det er fritt frem, fordi menn blir dummere og dummere, og leser mindre og mindre…, og tyr lett til vulgære debatteknikker, fordi mange er lite flinke med ord, men det finnes unntak, som undertegnede……Jeg liker sjeldent å debattere med kvinner, avdi de er lumske i argumentasjonen, og det er en guffen trend…..

  • vinjear 7. februar 2013 på 20:52 #

   Menn kommer til kort i diskusjoner fordi de er maktsyke og dermed ender opp som nedlatende kvinnehatere med uærlige hensikter og tyr gjerne til hersketeknikker for å grave seg selv enda lenger ned i driten.

   • Kurt Olav 7. februar 2013 på 21:46 #

    De slår vel begge veier skulle en tro. Maktsyke kvinner utvikler seg og til mannehatere, men de gjør de mer kamfluert med en vag undertekst,som menn ikke klarer å tolke…, og vi blir manipulert med, til de trekker opp esset i ermet, og da er vi slått knockout..Mange er i mot kvinner som oppfører seg som kvinner,men vill oppføre seg som menn.De begynte med kvinnefotballen og har endt opp med kvinneboksing, no offence Cecilia Brækhus…Alle moderne realityshow viser hvordan en skal manipulere mannen, og såpeserier som Frustrerte Fruer mm, og det er en farlig utvikling, spør du meg..Snart er det bare Trygve Hegnar som sier det som det er i Norske media, og han er et sunt forbilde for norske menn…

    • vinjear 8. februar 2013 på 01:03 #

     Hvilke menn er det som ikke vil at kvinner skal oppføre seg som kvinner???? Mener du å si at heterofile menn er en gjeng tapere som egentlig er rompiser, som ennå ikke er kommet ut av skapet?!

  • Eliheg 8. februar 2013 på 02:58 #

   Hei! Jeg skjønner hva du vil frem til, men syns du blir altfor generaliserende her. Du kan faktisk ikke med et fnugg av troverdighet hevde at kvinner er sånn eller slik, det blir bare tåpelig. Kvinner er i likhet med menn individer, alle forskjellige fra hverandre.
   Jeg er lei for at du har hatt dårlige erfaringer med kvinner i ditt liv, gjelder dette også mor, bestemor, tante, søster, kusine etc? Hvis du ikke mener at også disse kvinnene er slik du beskriver faller grunnlaget for dine påstander bort.

   Her handlet debatten i alle tilfelle om menn som netthater kvinner og tydeligvis syns det er greit å sjikanere, hetse, true etc. Hva tenker du om voksne menn som skriver til unge jenter at de fortjener å voldtas, bankes etc, har du synspunkter på dette ?

   Mvh Elin :-)

   • Kurt Olav 8. februar 2013 på 10:53 #

    Siden enkelte av kommentarene på mitt innlegg er blitt fjernet gjør jeg oppmerksom på at dette er et direkte svar til Elin med smiletegn.Min innfallsvinkel ser jeg nå er litt på siden, men jeg tar avstand til voksne menn(viss de kan kalles voksne) som skriver nedlatende til unge jenter osv.Så var det sagt. Likevel er jeg bekymret over feminiseringen i Norske Media, og tøfflus menn som hauser opp om dette, til stor applaus for tantegeriljaen spessielt i SV. Dette vet jeg fordi jeg har vært medl i partiet og ble kneblet gang på gang på gruppemøtene av lærer tanter og sosionomer vedr politisk nytenking, men nå er jo dette partiet på stumpene..Da var jeg ung, og lærte hvor slu og suspekt enkelte var i sin argumentasjon, og unge gutter ble kneblet gang på gang. De klarte å ha flere tanker i hodet, mens vi andre gutter drømte om Van Halen s David Lee Roth Just a Gigiolo style: The Perfect woman has a brilliant mind,wants to make love until four in the morning,-and then turns into a pizza… 1988…Ellers blar jeg litt i Hilde Sandviks bok Hersketeknikk….zzzzzz, og gud betre den er keisam….. God Helg…

  • Trond Bøe 8. februar 2013 på 10:37 #

   Jeg tror vel ikke oppdiktede kvinner og menn fra amerikanske TV-serier er det beste grunnlag for å trekke bastante meninger om hvordan kvinner er! Ta utgangspunkt i virkelige personer og situasjoner!

   Men jeg skal gi deg rett i at noen menn ofte kommer til kort i diskusjoner med kvinner. Dette har kanskje sammenheng med at kvinner generelt er sterkere verbalt og analytisk enn de fleste menn.

   Men i stedet for å reagere infantilt med skjellsord og sjikane på den underlegenheten menn føler, vil det være bedre om mange menn faktisk forsøker å analysere hvorfor kvinner sier og handler som de gjør. En slik analyse vil kanskje gi bedre innsikt i kvinner og forhåpentligvis også i egen personlighet.

   • vinjear 8. februar 2013 på 19:30 #

    BRA SVART!!!!

 55. Eirik_S 7. februar 2013 på 21:48 #

  Til BT og alle som leser kommentarene her:

  Kommentaren «Dra forhuden av horekuken din ludder mens du dytter den voldtatte ræva di over det støgge tryne ditt!!! YOU RETARDED LOOSER!» ble skrevet av en person som gikk til vulgære angrep mot alle som prøvde å motdebattere 16-åringen.

  Personen som skrev dette er samme person som står bak signaturen «vinjear». For oss som følgte debatten helt fra starten av er dette fullstendig åpenbart. Signaturen «vinjear» skrev en hel rekke hatfylte og vulgære innlegg med løgner og udokumenterte påstander som alle gikk ut på at alle menn mer eller mindre er voldtektsmenn og idioter. Etterhvert ble kommentarene fra «vinjear» fjernet, men denne personen begynte da å skrive samme type kommentarer under signaturen «Guest» (eller «Gjest»).

  «vinjear» sliter tydeligvis kraftig med å debattere på et nivå som er verdig BT, og BT burde derfor blokkere IP-adressen til denne personen for all fremtid. «vinjear» bidrar ikke med noe annet enn forsøpling av BT sine kommentarfelter.

  • vinjear 8. februar 2013 på 00:58 #

   HAHAHAHAHAHA…… Forsmådde menn er morsomme menn… Du får meg til å le rått her jeg sitter..

   Til alle andre oppegående personer vil jeg si: denne mannen er totalt skrudd som kommer med usannheter og løgner og bidrar kun med forsøpling her inne!

   Anbefaler alle å gå inn på svt.se og finne linken til det svenske tv-programmet: «uppdrag granskning» som handler om MENN OG DERES NETTHAT RETTET MOT KVINNER..

   Kanksje du også Eirik_S har svært mycket å læra om det.

  • KafirFar 8. februar 2013 på 16:41 #

   Etter å ha frekventert nettfora siden slutten av 90 tallet, kan med hånden på hjerte si at det groveste språket finner man hos venstreradikale og deres støttespillere og allierte.
   Det er behørig dokumentert at «Med Israel for Fred»‘s facebookside ble bombardert med ekstremhat fra «norsk» ungdom. Vi snakker om dødstrusler, håp om Hitlers tilbakekomst, gassing, osv. Dette skjedde under fullt navn fra både unge menn og kvinner! Man kunne gå inn på deres facebook kontoer og se at de gikk på norske videregående skoler og hadde hauger med etnisk norske venner. Altså ikke falske kontoer.

   Dette er bare et av mange eksempel. Man kan gå til Svenske avpixlat.info som har dokumentert hatmailer lenge. De har laget flere, lange youtube klipp som viser facebookmeldinger, kommertarfelter og twittermeldinger som dokumenterer hatet mot dem og feks SD.
   Man kan få kjøpt t-skjorter med motiv av SD lederen der ansiktet hans blir slått så blodet spruter, fullt lovlig på nettet!
   Er ikke dette netthat som overgår det overnevnte kvinner har opplevd?
   Hvorfor ties dette ihjel?
   Er det bare netthatet mot de med de riktige meningene som skal diskuteres?

  • vinjear 8. februar 2013 på 19:28 #

   SLUTT Å SPRE LØGNER,,,, DIN INKOMPETENTE MONGO!!!!!

 56. Eirik_S 7. februar 2013 på 22:01 #

  Slettet. Feilpost.

 57. Roald Nævdal 7. februar 2013 på 23:32 #

  Er desverre ikkje mulig å diskutere dette sakleg så lenge det er så mange anonyme deltagere her. Avisa burde slette alle desse.

 58. Den Raude 8. februar 2013 på 00:18 #

  Det er trist ja. Men det fins alltid mennesker som ikke har noen relevante argumenter og ikke har noe annet å komme med enn patetiske kommentarer. Det er jo tross alt derfor uttrykket «Ad Hominem» fortsatt brukes. Men dette er vel ikke nyheter?

 59. KafirFar 8. februar 2013 på 16:01 #

  Vil bare nevne at flere av kvinnene som er i dokumentaren selv har bedrevet netthets eller hets i avis eller magasin, noe jeg synes går ut på det samme
  Eks:
  Svensker driver med innavl, de har en iq på 70 og vikende haker. (En SD politiker har en hake som passer til beskrivelsen)
  Kvinnen som skrev dette mente etter artikkelen kom på trykk at hun var blitt utsatt for netthets og at kommentarfeltet på nettet måtte stenges etter 600 netthatere hadde skrevt skit om henne. Det var så ille at de fjernet kommentarene! Heldigvis har Google en cache-funksjon som gjør at man kan hente frem slettede nettsider. Dermed fikk man tilgang til de 600 hatmeldingene. Ingen av hatuttalelsene kvinnen hevdet å ha mottatt, fantes. Men media bestemmer og kvinnen var journalist, dermed var hun utsatt for netthat, basta bom!

  Granska Skiten! (redaktør som leide inn to jurister for å granske netthatet sveriges største opposisjonsnettside med over 250 000 unike treff i uken og SD’s eneste formidlingskanal ut til folket. Juristene fant ingenting, hverken i artiklene eller kommentarfeltet! Man satte da igang andre løgnkampanjer for å sverte nettstedet. Nettstedet svarte med klage slik at avisene måtte be om unnskylding for formidling av løgner. Etter dette følte redaktøren seg utsatt for netthat!)

  I kjølvannet av overnevnte kvinners «opplevelser» diskuteres det på høyt plan om å stenge ned hatsajter med lov. Når man diskuterer slike alvorlige ting på basis av enkelte kvinners negative nettopplevelser som i flere tilfeller er bevist som usanne eller ihvertfall tvilsomme, er det ikke rart at temperaturen er høy i Sverige for tiden.

  Ble derfor skuffet over å se de samme kvinner bli trukket frem som alibi også her i Norge. Netthat finnes, men kanskje oftest på steder og fra personer man ikke skulle tro. (Viser her til Eirik_S’ innlegg om hvem som stod bak netthatet som er nevnt i artikkelen)

 60. Ingeroar96 8. februar 2013 på 20:15 #

  Vel! Foreldregenerasjonen var de som sa nei til boring nord for 62 grader nord og er de ivrigste borerne i dag har ingen oppdragende virkning men en generasjon i kne med eget paradoks som ikke gir mening uansett hvordan man vrir og vender på det. Der eget standpunkt er svik mot eget vil en del vrede utartes i ord som ludder som defineres som hore som det står omtalt i bibelen om også. Likeledes den skarlagensrøde skjøgen. Alt dette er bare ord ord ord, bokstaver i en viss rekkefølge angående et yrke som påståes å være eldst! Med jesu liv ferdig solgt og dette ikke blir påtalt først, vil dermed ikke hora men alle andre som framdeles bærer på et jesu liv som er verdiløst når enkelte deler er omsatt av disse horene for ymse betalingmidler, Nymo, prest i indre Finnmark fikk sin menighet sine aktivas solgt for kontantkort tellerskritt? Dette får menigheten som sitter igjen med rester
  etter at horekunden har forsynt seg fly forbanna men det er resten av menigheten som må høre på for hora og kunden er dradd sin kos for lenge siden. Nå skal norge bruke 700 000 000,- i året på å hjelpe et korrupt regjeringssystem i afghanistan? Dette er samme generasjon som skulle begå krig der, samme generasjon som sa nei til oljeboring nord for 62 breddegrad??? Jeg vet vem som er vinglefitte ved roret som gjør at penger som skulle til våre barn, eldre og andre som er blitt pælma ut i kulda forde de hadde overbevisningsgrunner ikke er der de skulle være som gjør at generasjonen etter derigjen allerede er begynt å hore sund sin verdi men når denne generasjon også er korruptert er det bare bokstaver i en dunge igjen og dette er bortkastet å kaste bort tid på. I pakistan dreper de hora! Det er til å fostå! Det har også en viss egenverdi, siden den prevantive effekt er tilstedeværende når noen begår hor med et liv vi deltar i som har vært i gang i totusen år.

 61. Steinset Tore 9. februar 2013 på 04:57 #

  Det er på tide at alle medier går inn for at kun de som står ope frem med kontrolerbart navn får delta. Det er kvinne og Midtøsten som får det verste frem i folk
  Tore Steinset

 62. varsler 9. februar 2013 på 11:26 #

  Ikke bare mot såkalte kjendiser, men også mot oss vanlige samfunnsengasjerte personer(varslere). Det ser ut til at massemedia gjør lite/ingenting for å kvitte seg med falske profiler som meget sannsynlig står for trakasseringer og andre typer voldelige handlinger.

 63. HaakonKL 4. april 2013 på 13:48 #

  Så hvorfor er ikke denne gjøken blokkert fra å kommentere?

  Hvorfor i alle dager er det slik at moderasjon i avisene i Norge (og tydeligvis også Sverige) er så motbydelig pinglete at de ikke tør å lyse idioter i bann?

  Det er nå en gang slik at en har et visst ansvar for diskusjonen en selv verter.

  Dersom en ansatte noen sovjetiske kommunikasjonsoffiserer, og lot dem svinge løs med banhammeren, ville kanskje slike problemer forsvinne?

Legg igjen en kommentar