– Vi beklager

Kjære gjester. Det ble kommentert i BT søndag 24.02. at Colonialen sine priser på Litteraturhuset var for høye. Vi leser artikkelforfatteren dit hen at våre priser kan ekskludere en viktig målgruppe for Litteraturhuset, blant andre forfattere og studenter. Dette beklager vi.   

Laila Skorge og Ken Kristiansen på Colonialen svarer på kritikken.


Vår hensikt har
alltid vært å møte våre gjester hos Colonialen i Litteraturhuset med konkurransedyktige priser – noe vi mener at vi gjør i aller høyeste grad i kafeen og i brasseriet. Vi driver et serveringssted på samme vilkår som andre kommersielle aktører i bransjen, og mottar ingen støtte til dette, verken i Litteraturhuset eller på noen av våre andre steder.

Colonialen på Engen har en eksklusiv profil med fetevarebutikk og en gourmetrestaurant , hvor prisene ligger i det øverste prissjiktet i Bergen. Dette kan forklares med at dyre råvarer og mye arbeidskraft er nødvendig for å oppnå et slikt nivå – det er en kjent sak at det er ekstremt vanskelig å få gode gourmetrestauranter til å bli levedyktige.

Colonialen i Litteraturhuset er et helt annet type konsept – et enklere og dermed mye rimeligere alternativ til hva vi holder på med på Engen. I Litteraturhuset ønsker vi å levere hverdagsmat, rustikk mat av høy kvalitet til en hyggelig pris. Artikkelforfatteren har likevel gjort oss oppmerksom på et viktig poeng i sin tilbakemelding om prisnivået på forfatterarrangement på Litteraturhuset, og vi takker for dette.

Vi har så langt fått masse skryt og positive tilbakemeldinger, men vi er i en formingsfase – og setter pris på tilbakemeldinger som kan gjøre oss bedre.

Vi ønsker å være et godt sted for alle i Bergen – både skriveglade, andre kreative sjeler og alle andre som ønsker å bruke Colonialen i Litteraturhuset på en god eller dårlig dag. Vi ønsker å møte publikum etter beste evne og kommer nå til å endre noen av våre produkter og priser. Vi håper dere alle vil gi oss en ny sjanse og være med å skape et godt sted for bergenserne i Skostredet.

Vi ønsker å møte publikum etter beste evne og kommer nå til å endre noen av våre produkter og priser.

Vårt eneste ønske med å åpne et nytt sted på Litteraturhuset er å skape et godt sted for dere – der vi skal servere god mat og god drikke.

Tags: ,

Kommentarer