Bergensere er hyggeligere

Bergensere er stort sett hyggeligere, mer reflekterte og mer åpne enn andre folk. Jeg synes vi skal bli litt mer som bergenserne, mer takknemlige og gode mot hverandre i hverdagen.


Jeg har tenkt litt i det siste,
og lurer på om jeg har kommet frem til en ting, eller kanskje flere. Nemlig at de fleste bergensere er over gjennomsnittet hyggelige. Dette stemmer i hvert fall veldig godt ifølge min statistikk. Jeg tror aldri jeg har møtt en gretten bergenser noen gang faktisk. Selvfølgelig kan de bli sinte og irriterte som alle andre, men stort sett har jeg fått inntrykk av at bergensere er åpne mennesker som det er lett å komme i kontakt med.

Jeg tror aldri jeg har møtt en gretten bergenser

God humor har de også, og de finner ofte på mye sprell. Nå lurer dere sikkert på hvordan jeg kom frem til dette. Eller spør kanskje, hva er poenget ditt? Jeg har ikke noe godt svar på det, men jeg tror egentlig det bare var en tanke jeg fikk. En tanke jeg fikk, etter at jeg har vært i Bergen to ganger denne måneden. Jeg kan vel si at jeg ble ganske nysgjerrig på hva som er årsaken til at bergensere er over gjennomsnittet hyggeligere enn i andre byer.

Det kan hende det er genene, men sannsynligvis ikke. Jeg tror rett og slett hovedårsaken er været. Man skulle jo tro at siden det er så mye grått vær i Bergen, så ville det påvirke humøret til de som bor der. Jeg merker jo selv, at er det strålende vær ute, blir jeg i godt humør. Mens er det regn, er det ikke like trivelig.

De som bor i Bergen må nok bare lære seg å like regn, og de får ikke fint vær gratis slik som oss østlendinger. Vi er bortskjemte når det gjelder fint vær. Bergenserne må sørge for å blidgjøre seg selv, for været er og blir grått. Det er kanskje derfor de finner på så mye sprell, og har tendenser til tørr humor (for å kompensere for det våte været …) Jeg må si at selv er jeg fan av tørr humor. Man får ikke mer moro enn man lager selv.

Derimot, hvis det er sol i Bergen en dag, noe jeg opplevde forrige uke og det var ganske vidunderlig, så er det plutselig masse folk ute i gatene, folk sitter i parken og spiser og alle smiler til deg. Tenk om vi, som har sol mesteparten av året, kunne være så takknemlige for fint vær! Da hadde verden blitt et fint sted å leve. Si takk, Gud, som har skapt verden og naturen, med dette strålende været vi har i dag. Jeg er så takknemlig å det fine været!

Det er ofte sånn at når du har alt du trenger, så legger du ikke merke til hvor bra du har det. Det er først når du mister noe, du forstår hvor mye det egentlig betydde for deg. Det blir litt det samme når du ikke har noe, og så får en smakebit av det gode. Været i Bergen kan sammenlignes med godteri. Spiser du sjokolade hver dag, blir det ikke noe spesielt, eller noe ekstra å kose seg med på lørdagen.

Får du fint vær, hver dag, legger du ikke merke til at akkurat denne dagen var det fint vær. Dessuten tror jeg at man blir mer overflatisk av fint vær. Man blir glad på utsiden, men det kan være vanskelig å åpne seg å snakke med folk om vanskelige ting. Det er ikke så rart bergenserne blir reflekterte mennesker som de er lette å snakke med. De tenker sikkert mye. Det er lett å begynne å tenke når det er dårlig vær.

Været i Bergen kan sammenlignes med godteri

Bergensere er stort sett hyggeligere, mer reflekterte og mer åpne enn folk fra andre steder. Jeg vet ikke om det er sant, men ifølge min opplevelse av dem er de. Derfor synes jeg vi skal bli litt mer som bergenserne, mer takknemlige og gode mot hverandre i hverdagen. Dra til Bergen og bli inspirert. Det har jeg gjort!

Tags: ,

Kommentarer