Palin tråkker inn i valgkampen

Sarah Palin har en egen evne til å poppe opp når hun kan få maks uttelling både i form av oppmerksomhet og politisk turbulens. Nå har hun kastet sin støtte bak Newt Gingrich foran helgen primærvalgkamp i South Carolina i et intervju på Fox News.
– Hvis jeg bodde i South carolina ville jeg ha stemt på Newt, sa Palin, men la til at hun ville gjort det fordi hun mener at primærvalgkampen bør fortsette lenger.
– Den skjerper kandidatene og dessuten gir den oss en sjanse til å undersøke bakgrunnen deres bedre, sa Palin.
Den konservative bloggeren Erick Erickson, som har vært kritisk til Mitt Romney, spekulerer i om Texas-guvernør Rick Perry vil trekke seg før lørdagens valg og gi sin støtte til Newt han også. Det vil i så fall bringe ny spenning til en valgkamp som nå ser ut til å være i lommen på Romney.
Men den tidligere Massachussetts-guvernøren har fortsatt bare en bitteliten brøkdel av de nødvendige stemmene, så matematisk sett er ingenting avgjort på lang tid ennå. Romney får imidlertid støtte fra mange av partiets tungvektere og er økonomisk overlegen sine rivaler. Den eneste sjansen for at noen kan utfordre ham skikkelig nå er at den konservative fløyen samler seg om en kandidat. Det virker ikke sannsynlig. På et møte i Texas i helgen bestemte den kristenkonservative eliten seg for å backe Rick Santorum.
De siste meningsmålingene fra South Carolina viser at Romney leder med 10 prosent på Gingrich, mens Gingrich, Santorum og Perry kombinert har en klar ledelse på Romney.

 

Kommentarer