Obama på opptur


Barack Obama har grunn til å ta en skål og tillate seg å være litt optimistisk foran årets presidentvalg, og det for første gang på lenge.

En ny meningsmåling fra Politico og George Washington University viser at optimismen øker i USA, og Barack Obama står sterkere mot de to ledende republikanerne, Mitt Romney og Rick Santorum. Det tyder på at de siste månedenes gode nyheter fra arbeidsmarkedet og forsiktige spirer i økonomien begynner å gi resultater for presidenten.

Romney har lenge bare ligget et par poeng bak Obama i sammenlignende målinger mellom de to, men presidenten leder nå med ni poeng, 52% mot 43%. Obama leder også klart blant grupper som avgjør valg, blant annet kvinnelige velgere, velgere i svingstater og velgere som setter økonomien først.

 

Resultatene kan også, ifølge avisen, skyldes at republikanerne har tatt et langt steg til høyre i valgkampen og konsentrert seg om kjernevelgerne. Blant annet har man i den siste tiden sett en fornyet debatt om tilgang til prevensjonsmidler – en debatt mange trodde var avsluttet på sekstitallet. I tillegg har Rick Santorums ultrakonservative standpunkter og fokus på religion vært med på å drive den politiske debatten fra økonomi til sosiale verdier. Det er en tapende strategi, skriver Washington Posts konservative spaltist Kathleen Parker: «Republikanere sover kanskje bedre hvis de nominerer Den Mest Konservative Personen i Verden, men de kan se langt etter Det hvite hus,» skriver Parker.

 

Kommentarer

  • http://denfrietanke.blogg.no/ Tormod Lid

    Hehe beste (røver)historien eg har hørt på lenge :)

  • Helge Utkilen

    Det var fantastisk å få være med i Gatecupen for første gang for en gutt på 12 i 1963. Sporty var laget vårt og guttene kom stort sett fra Krisoffer Janssonsvei på Landås. Det var Reidar Johnsen (f. 1947) som startet opp idrettslaget og var drivkraften fra begynnelsen av 60-årene og fem-seks år fremover. Om vinteren drev vi med skjøtekonkurranser på Nubben og Tveitevannet, hopp i Gryten på Slettebakken og når været var for ufyselig hadde vi nikkekonkurranser i Kjelleren til Reidar’en. Det var friidrett og løping som var favorittidretten til Riedar’en og det ble mange turer til Skansemyren. Selvsagt gikk vi begge veier. Og noen av oss meldte oss inn i Brann Friidrett. Så etter en sommerferie i 1966, tror jeg det var, var fotballbanen utvidet og løpebanen fjernet. Og det ble slutten på Brann Friidrett. I mange år etterpå hatet jeg derfor Brann. Styret besto stort sett av det vi så på som sosser fra Fana. Jeg var nok ikke alene om å forakte Brann da. Det var ikke få lovende friidrettsemner som la opp den høsten. Vi guttene opplevde det som et overgrep. Arrogant var det i hvert fall. Men Reidar’en var i manges øyne en lokal helt som sørget for sunne holdninger og positive aktiviteter for 40-50 guttunger i «Krisofferen» som gaten ble kalt. Reidaren laget «sportsavis» for idrettslaget Sporty. I et flyttelass forsvant alle avisene eller bladene mine. Er det noen som fortsatt har bladene så hadde undertegnede satt stor pris på å få anledning til å kopiere de. Det var utrolige historier der og ganske sikkert vil gamle minner bli børstet støv av. Helge Utkilen (mobil 92854643)