«Baren rundt på 180 grader»

Fint spill i glatt ask

En av mange gode ting på nyåpnete Dr Wieseners Folkebad (Folkebar?!) i Sandviken, min nærbar kan jeg vel si, er bardisken. Et skue for øyet og et godt sted å være for en tørst manns albu. Jeg var så heldig å få være med i Grupo Grappa, designgruppen (arkitekter, byggmestere, landskapsarkitekter osv. . ) som møttes siden seint i mars for å diskutere overflater, farger, inventar, romdeling, møbler, gulvbelegg, belysning – alle saker og ting som må til på et spisested/en bar. Og for en så spesiell bygning med rund (rettere sagt åttekantet) form er det en del hensyn å ta. Hvordan skal bardisken være; tversover? Diagonal? Rund? Laget av glass? Plassert innenfor søylene? Osv osv. . .

Hvert bord slipes før liming

Bøy og press og tving og lim

Heldigvis fikk vi med Andreas Nygård, vår kjære byggmester/møbelsnekker/superhåndverker-kollega fra TidforHjem. Og når han fikk se på lokalet og tenke seg om en time-to, så kom han opp med en lur måte å lage en rund bardisk på.

Det ble skaffet en mengde (ca 350 meter) med askebord, 5 cm bred og 1 cm tykkelse. I flere omganger ble disse bordene limt sammen i en form som følger søylene. Kraftige «forskalingsbord» ble laget til på forhånd. For å holde det hele sammen brukte Andreas og laget hans en hel rekke med kraftige tvingerog limte med såkalt PU-lim, dette skal være det sterkeste til liming av treverk. Til slutt ble overflaten, 37 cm med askebord, høvlet jevnt. Og for ikke å forglemme; vår kjære snekkers høyt skattede båndsliper ga god gjenlyd i lokalet på Dr Wieseners. Når han var fornøyd med glattheten, ble disken satt inn med den beste olje, minst 9 omganger!!!

Så, om du skulle være på de trakter; vel verdt å hvile albuen på, det runde smykke av en askekomposisjon!

Mer om Wieseners etterhvert!

 

Alle tvinger tas i bruk

 

Andreas sørger for fiiin overflate – alltid!

Kommentarer