Hvorfor skal Mjelde bli?

Jeg registrer at det er flere som henger seg på kravet om at Mjelde må trekke seg etter sesongslutt, og bra er det. Fyren har ikke lenger noe å bidra med. Han har ingen plan A og ingen plan B. Kun en haug med floskler. Intensiteten på treningene er lav og fraværet av en tydelig spillestil bekymringsverdig.

Fremgangen Brann opplevde mellom sommeren 2003 og sommeren 2005 skyldes Kvisvik og andre dyre investeringer. Oppsvinget kom til tross for Mjelde, ikke på grunn av.

Teitur ga oss sølv i 2000. Det betydde ingenting da han to år etterpå ikke klarte å levere oss noe annet enn 12. plass. Da var hans dager talte. På samme måte kan ikke Mjelde leve på cupfinalen fra i fjor. Høstens fiasko må få konsekvenser.

Om treneren vår er fra Bergen, Osterøy eller Afghanistan; om han er ydmyk, jordnær eller en god drittsekk, gir jeg fullstendig blaffen i. Jeg vil ha en trener som klarer å ta ut det ytterste av sine spillere. Jeg vil ha en mann som har klare ideer om spillestil og spillere. Jeg vil ha en trener som ofrer alt for Brann, som ser andrelaget spillet, som ser andre lokallag spille, som abonnerer på canal plus og andre kanaler som viser fotball, som bruker dagene på treningsfeltet og nettene til videoanalyser, som vet alt om neste motstander og som gir talentene tillitt. Jeg vil ha en trener som tar ansvar når Brann taper og ikke legger skylden på dommeren, skader, uflaks eller spillerne. Jeg vil ha en mann som har autoritet og som ikke overlater ansvaret for treningene til Martin Andresen. Jeg vil ha en mann som fører oss til gull.

Brann har ikke en eneste gang i år klart å snu en fotballkamp når motstanderen har tatt føringen. Da Lillestrøm scoret visste jeg at kampen var kjørt. Smarte trenere, som for eksempel Roy Hodgson, trekker opp et ess av ermet når de ligger under. Han gjør noe, og han venter ikke til det gjenstår fem minutter med å gjøre det.

To ganger har Brann vunnet på bortebane i år. De poengene kom mot svake Aalesund og Fredrikstad. På de siste syv kampene har Brann vunnet en ynkelig liten gang. At Brann var det beste laget i andre omgang på søndag, da Lsk la seg bakpå for å trygge ledelsen, betyr nada. Brann er et lag i sportslig krise. Noe må gjøres. Det haster.

Dessverre tro jeg han blir sittende et år til. Mitt håp er at Martin Andresen snart forteller omverdenen hvor ille SKB blir styrt. Martin kom til Bergen for å vinne gull. Han må være fryktelig skuffet.

Sjeldent har Brann brukt så mye penger, sjeldent har vi fått så lite igjen.

Dagens quiz: Hva har Christian Grindheim, Alex Valencia, Toni Nhleko og Patrick Suffo til felles?

Finnes det egentlig argumenter for at Mjelde skal bli?

Svar på forrige quiz: Runar Normann fikk med seg 5 obligatoriske kamper for Brann før han forlot Bergen. Det visste

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer