Den rare klubben

Det er ikke første gang at det skjer ubegripelige ting rundt SK Brann. Farsen med The Latino Boys legger seg fint inn i rekken av rare hendelser. Nesten hvert eneste år oppstår det en eller flere sensajonelle saker i Idrettsveien.

Historien er full av underlige episoder. Soltvedt-saken ruver på førsteplass. Det kan det ikke være mye tvil om. At en klubb sparker sin beste spiller er og blir uforståelig.

Kvisviks overgang til FFK kommer på en fin andreplass. Har det tidligere skjedd at en spiller frivillig forlater en gullkandidat til fordel for en dumpekandidat midt i en sesong?

Da Odd Johnsen ble solgt til Strømsgodset glemte Brann, det vil si Arve Mokkelbost å sende regning. Brann fikk ikke en krone for den opprinnelige kostbare spissen.

I 1996 storspilte Birkir Kristinsson mot PSV Eindhoven i Europacupen. I løpet av vinteren ble han beklageligvis lånt ut til en engelsk klubb. Brann hadde glemt å sjekke regelverket og dermed fikk han ikke lov til spille kvartfinalen mot Liverpool.

Og da har jeg ikke nevnt økonomi, det medisinke støtteapparatet, afrikanere med solstikk, Mika Kottila eller Ivar Hoff.

Kanskje vi ikke vinner så ofte, men kjedelig blir det aldri. Kanskje det er alle disse hendelsene som gjør at jeg er så glad i klubben?

Hvilken hendelse husker du best? Hva er din favoritthistorie?

P.S. Da Petter Vaagan Moen spilte landskampen mot USA var det som Ham-Kam spiller. Overgangen til Brann var ikke formelt i orden. Lurer på om papirene er underskrevet nå?

Svar på forrige quiz: Åpningskampen på Brann stadion i 1919 var mot Landslaget. Brann tapte 2-6. cjt, Odd Christian, Bobbi Bubblemann og Gamlefar visste svaret.
Dagens quiz: Hvilket land møtte Norge den gangen Per-Ove spilte landskamp?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer