Hva med Vif og Rbk?

Brann troner øverst på tabellen. Et fantastisk syn. Det er vi fordi Brann har blitt et bedre fotball-lag, men også fordi konkurrentene våre har blitt svakere.
Vålerenga, fjorårets seriemester, er en skygge av seg selv. Uten Steffen Iversen famler de i blinde. Start, som kom på andre plass i fjor, sliter enda mer. En vinter med krevende Royal League-kamper og mange skader, har tært på kreftene. I stedet for at de scorer avgjørende mål like før kampslutt – slik de gjorde mange ganger i fjor – slipper de i år inn avgjørende mål på overtid. Lyn som kom på tredjeplass i fjor har også fått en trøblete start, og Rosenborg, giganten i norsk fotball, er milevis unna nivået de holdt under Eggen og Hareide.

Så langt i sesongen er det kun Lillestrøm og Brann som har innfridd.

Men ting snur seg fort i norsk fotball. Det dårligste laget om våren kan plutselig bli det beste om høsten (Odd i fjor). Og de beste om våren kan plutselig bli blant de svakeste om høsten (Start, Vif og Brann i fjor). Det er derfor Bergen er et godt stykke unna gullfeber. Vi vet skader, salg og uforutsette hendelser kan snu opp ned på situasjonen.

Jeg tror ikke Brann sprekker i år. De er bedre trent. De er bedre organisert. De har bedre spillere. De har en trener som har lært av tidligere feil, og de har et medisinsk støtteapparat som er kraftig oppjustert.

Foreløpig er det Lillestrøm vi konkurrer mot. Men jeg er redd at noen av de andre storlagene vil begynne å vise gamle takter. Start tror jeg er hektet av. Vålerenga og Lyn er jeg usikker på. Rosenborg tror jeg vil våkne snart

Hva er dine synspunkter? Tror du noen av de andre storhetene i norsk fotball finner formen tidsnok til å utfordre Brann og Lillestrøm?

Svar på forrige quiz: Etter den 9. serierunde i 2005 lå Brann på tredjeplass. Singed og Christian Bøe hadde rett svar. Bøe skrev: Brann lå på 2. plass etter sin 9 seriekamp i fjor, men falt dagen etterpå til 3. plass med 16 poeng, da Vif gikk forbi med 17 poeng etter de hadde fullbyrdet den 9.serierunden med 1-1 hjemme mot Start.

Dagens quiz: I 2002 var Brann nær å rykke ned. Husker du hvilke to lag som var enda dårligere enn oss og rykket ned det året?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer