Hvordan vil tabellen se ut 5. november?

bildeTil helgen starter eliteserien opp igjen, og her i Bergen står vi overfor tidens mest spennende høst. Erfaringsmessig viser det seg at det er noen lag som bruker sommeren grundig, de styrker stallen og trener godt. Andre lag utsettes for skader og mister flyten de hadde. I fjor var mange av de beste lagene om våren (Start, Brann og Vif), bemerkelsesverdig svake om høsten. Odd, som lå på sisteplass etter endt vårsesong, ble høstens beste lag.

Jeg tror at tabellen vil se annerledes ut etter sesongslutt enn det den gjør i øyeblikket. Tromsø, for eksempel, som i dag ligger på sisteplass, vil få en sterk høst. Med Rushfeldt på plass, tror jeg de vil de krype oppover tabellen. Lyn er et annet bunnlag som jeg har tro på. Hvis de unngår for mange skader kan de bli like sterke som de var i fjor høst. Odd og Sandefjord tror jeg har overprestert og kan fort falle nedover på tabellen.

Rosenborg og Vålerenga er to lag som har skuffet. Jeg er spent på om noen av dem har klart å justere laget i løpet av sommeren. De kan bli farlige utfordrere til Brann.

Men jeg tror ikke at Brann vil gå på den smellen de gjorde i fjor. Mjelde har kontroll, laget har selvtillit, det er få skader, Helstad er klar og Azar er på vei. Det blir medalje.
Det var noen av mine tanker om årets høstsesong. Kom med dine: hvordan vil høsten arte seg? Hvordan vil tabellen se ut 5. november?

Christian Bøe hadde lagd forrige quiz:
Hvem i dagens Brann-stall har spilt sammen i andre klubber?

Svar:
Cato Guntveit og Robbie Winters: Aberdeen
Martin Knudsen og Martin Andresen:Viking
Martin Knudsen og Bjørn Dahl: Viking
Christian Kalvenes og Helge Haugen: Åsane
Bengt Sæternes og Trond Fredrik Ludvigsen: Bodø/Glimt
Kristian Ystaas og Christian Kalvenes: Sogndal
Den quizen klarte Marius, Kopimannen og Georgie. Reklamemannen får også godkjent. Tenn Kjellfjord skal ha ære for forsøket. Hvor ble det av Fotballjenten, Change, Laglederen, cjt og Gamlefar?

Dagens quiz:
Hvilken dato og i hvilken kamp spilte Torstein Helstad sin siste kamp for Brann?

VM:
Det var deilig med Brasil-seier i går. Ronaldo ble historisk, og Ricardinho sitt gjennomspill i sluttminuttene, vil bli husket til evig tid. Storspillet lar likevel vente på seg. Det er kun i små perioder at Brasil glimter til. Carlos Alberto Parreira tenker først og fremst på det defensive, slik han gjorde i 1994. Den gangen var det også mange som klagde på spillet – helt til Dunga løftet Jules Rimet – trofeet. Da stilnet kritikken.

Hva Brasil står for får vi et endelig bevis på i kvartfinalen. Frankrike imponerte mot Spania. Jeg frykter det verste.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer