VM-oppsummering

bildeVM er over. Det har vært en fin tid. Fotballkamper nesten hver eneste dag. Kamper til middag og kamper til kvelds. Et slags Nirvana for oss fotballinteresserte. Men selv om kvaliteten på spillet var langt høyere enn det vi vanligvis ser i vår hjemmelige liga, var det ikke alltid like spennende å se på. Nå gleder jeg meg til å se norsk fotball igjen. Jeg gleder meg til å se Brann. I helgen brukte jeg noen ledige VM-minutter til å se Sogndal – Bryne, og det var en sann fornøyelse. Pasningskvaliteten var kanskje ikke alltid den beste. Men ønsket om å score mål var stort. Selv da Sogndal ledet med to mål, stormet de i angrep.

For selv om vi under VM har sett verdens beste spillere i aksjon, har vi ikke alltid sett god fotball. Frykten for å tape har som regel vært større enn ønsket om å vinne. Det har vært for mye taktikk. Brasil, laget med de største teknikerne, skuffet stort. Selv med spillere som Kaka og Ronaldinho, lå de bakpå og spilte like feigt som da Norge deltok i EM. Nederland, en annen fotballstorhet, røk ut mens en av Europas største målscorere satt på benken, og England, laget som alle her til lands følger spesielt, var en lidelse å se på. På toppen av det hele endte VM opp i en ubegripelig voldshandling.

Etter å ha sett nesten like mange VM-kamper som Franz Beckenbauer, føler jeg meg en tanke misbrukt.

Heldigvis er fotballkamper som sex: selv om den er dårlig er den fortsatt ganske god.

Hva mener du om årets VM?

Svar på forrige quiz: I tredje runde i cupen i 2004 var det hele seks eliteserielag som røk ut. Det var Odd Grenland, Vålerenga, Molde, Fredrikstad, Viking og Sogndal. Det visste Gamlefar og Christian Bøe.

Når det gjelder ikke-europeiske spiller i Brann er Amadou Nije nevnt. Flere hevder at han har obligatoriske kamper for Brann. Er det noen som kan bekrefte?

Dagens quiz: I cupfinalen i 2004 fikk tre fra Branns reservebenk spille. Hvem?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer