Midtbane og benk

bildeTatt i betraktning at Brann kjemper om gull, har bergensere flest vært forbausende rolig i høst. Det er som ikke alle tør å tro på det som skjer, at Brann virkelig kan hente hjem sitt første seriemesterskap siden 1963. Denne uken har det vært mer vante toner. Etter Tromsø-tapet var mange mer på hugget igjen.

– Det var det jeg visste, var det flere som sa. For det er jo det vi er vant med, at Brann svikter i avgjørende øyeblikk, spesielt hvis motstanderen ligger langt nede på tabellen.

Denne sesongen har imidlertid vært alt annet enn typisk. Brann har gjennom hele sesongen kjempet i toppen. De spilte 11 seriekamper på rad uten tap, og de forsterket stallen på den tiden da det motsatte pleier å skje.

Det utypiske startet egentlig før sesongen. Da var det nesten ingen som trodde at Brann ville bli en gullkandidat. Jeg vet bare om to som tippet gull til Brann: Torgeir, en kamerat av meg som overhodet ikke har peiling på fotball, og Martin Andresen.

Nettopp Martin Andresen gjør at jeg fortsatt, til tross for Rosenborg-fremmarsjen, mener at Brann kan klare det. Noen syns at jeg skryter vel mye av kapteinen vår, at han ikke er så viktig. Vel, dem om det. Statistikken taler for seg. Spillet hans taler for seg, og spillerne taler om hans viktighet for laget. Hvem er det Mjelde lener seg til når han trenger råd?

Selvfølgelig er det andre gode spillere på laget. To av dem må stå over mot Odd. Det bekymrer. Charlie har ikke uten grunn blitt kalt en boksåpner. Når Brann har slitt med å få en scoring, er det gjerne et uforutsigbart fremspill, eller et uventet skudd av Miller som har vippet kampen i Branns favør. Han var litt sur og gretten da overgangsvinduet var åpent. Nå er det stengt, og mannen er tilbake i slag. Han vil bli savnet på mandag, selv om det er på bortebane at Charlie har scoret nesten alle sine mål.

Uten Charlie på laget lurer jeg på hvordan Mjelde skal komponere midtbanen og benken. Blir det som forventet med Gashi på høyre, Andresen og Bakke i midten, Moen på venstre og Sæternes og Winters på topp? Bør Helge Haugen få en plass i midten? Hva med Martin Knudsen?

Hvem som sitter på benken kan bli like avgjørende. Hvis Brann sliter med å score bør innbyttene være gjennomtenkte. Hvis vi trenger mål foretrekker jeg en offensiv og driblesterk Huseklepp fremfor stabile Knudsen. Og bør Migen få sjansen igjen?

Midtbane og benk: Hvem bør spille på mandag? Og hvem bør være innbyttere?

P.S. Desperasjonen er i ferd med å ta mange av oss. Her på bloggen i går strekker en viss Nils seg langt for å hente gullet hjem. Han skriver: «NÅR (ikke hvis) Brann blir seriemester kan hvem som helst av førsteelleveren som eventuelt måtte ønske det få utnytte meg seksuelt. Så mye ofrer jeg for å få tilbake gullet der det hører hjemme: I Bergen». Han etterlater seg til og med e-mail adressen sin. Sprekt.

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer