Hvem er årets Brann-spiller?

bildeEtter sesongavslutningen i Stavanger kan det være vanskelig å tenke på spillere og trenere i et positivt lys. Den kampen var tross alt like pinlig som kampene mot Åtvidabergs FF. Men vi må ikke glemme at Brann har levert, alt i alt, en sine beste sesonger noensinne. Spesielt våren var meget imponerende.

Her på bloggen er det tid for å kåre årets Brann-spiller. Her er kandidatene:

Håkon Opdal. Keeperkjempen har tatt steget i fra å være syndebukk til å bli landslagsaktuell. Et sprang det står stor respekt av. Har vært en av Branns viktigste spiller i år. Senest mot Ham-Kam hadde han redning som Ivar Rønningen hadde sett langt etter. Stabil og god i hele år.

Kristjan Ørn Sigurdsson spilte glimrende i alle vårens kamper. Han viste duellstyrke, spenst og en vanvittig hurtighet. I høst har han, som resten av laget, ikke vært like god. Samlet sett har han likevel spilt overbevisende.

Martin Andresen er etter min mening Branns aller viktigste spiller. Han er limet og hjernen i laget. Når han ikke er med i startelleveren, som mot Tromsø og Viking, forvandles de andre spillerne til middelmådigheter. Til tross for minimal grunntrening de to siste årene, har han stått frem som en av Branns beste spillere. Og, hvis vi skal tro ryktene, er han også Mjeldes viktigste rådgiver.

Charlie Miller var en viktig brikke i Branns fremmarsj i vår. Da han surnet, kom også tapene. En del uheldige utenomsportslige saker har stjålet fokus denne høsten, og i enkelte kamper har han spilt under pari. Men han vil uansett bli husket som boksåpneren, spilleren som finner løsninger når spillet står i stampe, slik han gjorde forut for Branns andre scoring hjemme mot Molde. Og han vil bli husket som mannen bak eliteseriens vakreste mål.

Petter Vaagan Moen ble kjøpt fra Ham-Kam for ti millioner kroner, og har i hele år spilt med et enormt forventningspress på seg. At han har klart å leve opp til disse forventningene, er intet annet enn imponerende. Han har stor arbeidskapasitet. Han er like god defensivt som offensivt, han har fart og en meget god innleggsfot. En av få Brann-spillere som har vært bedre om høsten enn om våren.

Bjørn Dahl. Da Soma ville hjem til Rogaland fikk Brann Bjørn Dahl i retur. Hittil har det vist seg å være et utmerket byttehandel. Bjørn Dahl har vist back-spill som vi ikke har sett siden Helge Karlsens dager. Spesielt offensivt har han bidratt med gode raid og presise innlegg. Publikumsfavoritt i fra dag en av.

Hvem mener du er årets spiller? Du kan avgi din stemme her.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer