Blir det 4-2-3-1?

bildeDa Mons Ivar Mjelde overtok Brann i 2003 satset han og Steffensen hardt på 4-2-3-1 systemet. Den gangen var det ingen suksess. Først da de la om til 4-4-2 begynte Brann å vinne kamper igjen. Siden har Brann stort sett spilt 4-4-2, bortsett fra slutten av 2005-sesongen da 4-3-3 ble testet ut. Mot slutten av fjorårets eliteseriesesongen, og i Royal Leauge, har Mjelde imidlertid hentet opp den gamle oppskriften, som til tider kan minne mye om et 4-5-1-oppstilling. I motsetning til i 2003 har det denne gangen fungert brukbart. Gashi har funnet seg vel til rett i en fremskutt midtbanerolle, og Huseklepp har briljert på kanten.

At Mjelde driver og skifter mellom ulike systemer kan være et kvalitetsstempel. Det viser at han kan justere opplegget etter hvilke spillere han har til rådighet. Men det kan også være et tegn på at han famler litt i blinde. Etter fire år som Brann-trener burde han kanskje hatt en klar fotballfilosofi?

Jeg har på følelsen av at Mjelde vil satse på 4-2-3-1 i kommende sesong. Det har sine fordeler. Det blir da plass til Andresen, Gashi og Bakke sentralt, og kantene kan konsentrere seg mer om den offensive biten. Problemet er at det kan bli litt tynt på topp med bare en spiss, og hvem skal han i så tilfelle velge? Sæternes, Helstad, Ludvigsen eller Memelli?

Hvilket system mener du Brann skal spille? Det vante 4-4-2? Royal League-suksessen 4-2-3-1? Eller kanskje 4-3-3, oppskriften til vinnerlaget Rosenborg?

Tags: , ,

Kommentarer