Bruun-Hanssen versus Mjelde

bildeEn ny sesong står på trappene, og i morgen starter Brann fellestreningen. Troppen til Gran Canaria er tatt ut, og som forventet må skottene holde seg hjemme.

Bruun-Hanssen sin inntreden i Sportsklubben vil bli spesielt interessant å følge. For en gangs skyld har Brann ansatt en mann med erfaring, utdannelse og kompetanse. Jeg tror han kan heve Brann flere hakk. Og når vi også vet at Martin Andresen ikke vil signere ny kontrakt før han har hatt en lang prat med Bruun-Hanssen, følger jeg meg trygg på at den saken vil løse seg.

All den tid Bruun-Hanssen var sterkt ønsket av Mjelde som ny sportssjef, antar jeg også at det samarbeidet vil fungere. Men det ligger en kime til konflikt mellom Branns sterke ledere: Bruun-Hanssen har helt siden ansettelsen ble kjent, snakket varmt om lokale talenter og en lokal profil.

– For å nå målene som klubben har, må vi ha spillere av topp nasjonalt snitt. Men hovedfokuset blir å finne gode spillere i breddeklubbene, og prøve å utvikle dem til elitespillere. Vi ønsker å være gode i vårt nærområde og finne de rette talentene der, sa Roald Bruun-Hanssen til BT i november.

Mons Ivar Mjelde er ikke like tydelig på at Brann bør en lokal profil. Under hans ledelse har Brann heller søkt etter talenter i Afrika enn i Bergen. Lokale profiler som Tommy Knarvik og Alex Valencia, er solgt og har suksess andre steder, mens lokale talenter som Knut Walde, Arve Walde og Erlend Storesund er blitt løvemat.

De lokale (og billige) i troppen må ofte vike for Hardball-innkjøpte spillere. Vaagan-Moen fikk våren 2006 lov til å spille seg varm i Brann-trøyen. Det gjorde ikke Erik Huseklepp, og da Gashi og Bakke kom til klubben, måtte suksessen Helge Haugen umiddelbart vike.

Det skal bli spennende å se om Mjelde og Bruun-Hanssen klarer å samordne sine ulike krav og ønsker. Hadde for eksempel Hanstveit-erstatter Corrales blitt kjøpt hvis Bruun-Hanssen hadde vært på plass? Vil Mjelde satse på Huseklepp i år?

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer