Kan Brann klare seg uten Martin?

bildeDet er noen som mener at jeg var vel negativ etter Brøndby-kampen, at jeg drev med svartmaling etc. La meg presisere at dette gjaldt innsatsen i den nevnte kampen, og det faktum at Brann har tapt og spilt elendig fotball fire kamper på rad. Det gjelder ikke troen på Brann som et av årets topplag. Den er fortsatt inntakt. Brann er tross alt, som mange har påpekt, ikke minst Mons Ivar Mjelde selv, akkurat nå inne i en knallhard treningsperiode. Beina er tunge, og motivasjonen er dårlig på denne tiden av året.

Årets eliteserie vil bli noe annet enn en nedprioritert Royal League og en ubetydelig La Manga-cup. I Tippeligaen vil Brann hevde seg i toppen, sammen med Rbk, Vif og Lsk. Med tanke på det spillermateriellet Brann har, vil alt annet enn en toppfire-plassering være en sensasjon.

Det som bekymrer meg i dag, 36 dager før bortekampen mot Stabæk, er ikke resultatene av de siste treningskampene. Det er det Martin Andresens skade som gjør. I moderne tid har nemlig Brann aldri hatt en viktigere spiller. Jeg tør påstå at Mons Ivar Mjelde har gjort seg totalt avhengig av ham. En ting er at Mjelde tar få fotballfaglige avgjørelser uten å konferere med Andresen, noe annet er den enorme betydning han har ute på banen. Der er det lite som skjer uten at han er involvert. Der er Andresen ballfordeleren og motivatoren.

Brann med og uten Andresen er som natt og dag, selv med det spinkle treningsgrunnlaget Andresen har hatt siden han kom til Bergen. De to siste årene har Brann spilt 12 seriekamper uten landslagskapteinen. Brann har kun vunnet en av dem. Det tror jeg ikke er tilfeldig. Derfor må vi virkelig håpe at den nye skaden ikke viser seg å være så alvorlig som jeg frykter at den kan være. Uten Andresen på laget kan alle forhåpninger om gull gravlegges.

Hva mener du? Kan Brann klare seg uten Martin?

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer