Vinner Brann?

Endelig er ventetiden over. Endelig er det alvor igjen. Endelig skal Brann spille en kamp av betydning igjen; endelig skal de få lov til å revansjere fjorårets triste sesongavslutning. Endelig skal vi få noen reelle svar på hvor gode Brann er i år.

Aldri har Brann stilt til sesongstart med en slik gjeng av stjernespillere. Det er kvalitetsspillere i alle ledd, og nesten dobbel dekning på alle plasser. Men gode spillere utgjør nødvendigvis ikke et godt lag. Sesongoppkjøringen har ikke gitt oss noen klar pekepinn på hvilket nivå Brann holder. Brann har som vanlig svingt både i prestasjoner og resultater. For eksempel vant og imponerte de mot Rosenborg (i februar), for å så gå på et ytterst pinlig nederlag mot KR tre dager etterpå. Idet siste har Brann knapt spilt kamper. Landslagssamlinger, skader og dårlig planlegging har ført til manglende matchtrening. Kun to ganger på de siste førti dagene har Brann spilt kamp, kun en gang med de antatt beste tilgjengelig.

Men som vi erfarte i fjor, da Brann gikk i fra tidenes dårligste sesongoppkjøring til tidenes beste sesongstart, er trening og treningskamper en ting, seriekamper noe helt annet.

Med spillere som Helstad, Gashi, Moen, Sigurdsson, Opdal og Andresen skal Brann hevde seg i toppen av tabellen. Finner de flyten tidlig, slik de gjorde i 2006, kan Brann fort bli blandet inn i tetstriden. Hvis alt klaffer kan Brann gå hen og gjøre det umulige mulig: Brann kan bli seriemestere.

Jeg antar at det er vissheten om det, at Brann faktisk kan ta gull, som gjør meg unormalt oppstemt i dag. Det er derfor jeg er så uhyre spent på om Brann kan tukte Stabæk.

Stabæk er ingen enkel motstander. På topp har de Gunnarsson og Nannskog, fjorårets toppscorere. På midten har de ballfordeleren Stensersen og talentet Tchoyi (som Brann i sin tid var ute etter). På kantene har de brasilianeren Alanzinho og vår gamle helt: Petter Furuseth Olsen – vi vet alle hva han står for.

Men på den andre siden: Vi har scoringskåte Helstad, terrieren Gashi, dribleren Huseklepp, løpsmaskinen Solli, taklingssterke Sigurdsson og landslagskapteinen – slank, skadefri og i form.

Hva tror du? Hva kan vi forvente oss av Brann i dag? Tør vi håpe på en seier?

P.S. Nå pakker jeg sekken og kommer tilbake med en liten stemningsrapport fra Nadderud en liten stund før kampstart.

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer