Stemningen på stadion

bildeLillestrøm klarte bare uavgjort mot Strømsgodset. Selv med en mann mer i store deler av kampen, og selv med en gavmild Espen Johnsen i Sif-buret, klarte de ikke bedre. Lillestrøm var direkte svake. Det var riktig så trivelig å se på.

Over til stemningen på stadion: Etter at den nye tribunen ble klar har det vært skrevet og sagt mye om det. I går var det blant annet mange innlegg om det temaet. Noen synes den var bra, andre synes at «vippene» på den nye tribunen var altfor stille.

Jeg synes stemningen var utmerket. Spesielt artig synes jeg «Gullet ska hem» var. Det tror jeg var den første nye supportersangen på nokså lang tid. Vakre ord, fin tone (Beach Boys), og lett å synge med på (sjekk You Tube-linken). Jeg fikk frysninger da den ljomet utover stadion:

Fra Nymark til Laksevåg
fra Nordnes til Loddefjord Torg
hele Bergen vet at gullet skal hem
gullet skal hem
gullet skal he-em
hem te Bergen
gullet skal hem

Stemningen på Hansa-tribunen var upåklagelig, rett og slett fantastisk. Etter at Store stå ble flyttet sammen med «Felt Z» har hele denne delen av Brann stadion blitt et mektig supportersted, en rød vegg.

Bt-tribunen synes jeg også var godt med. På langsidene var det ikke det samme trøkket.

Men er det ikke naturlig at det blir slik? De som liker å lage lyd, de som liker å synge, høyt, stolt og ubeskjedent, søker bevisst mot hverandre, mot likesinnede – til Hansasvingen. Folk som er litt mer stille av seg, men helt sikkert har det samme engasjementet – kanskje folk som har passert sin første ungdom – har valgt langsidene. Der er det heller ingen «dirigenter» som driver i gang syngingen.

Hav mener du? Er du fornøyd med stemningen på stadion? Kan det bli bedre?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer