Seier i Stavanger?

bildeBrann leder serien etter elleve serierunder, slik de gjorde det etter elleve serierunder i 2006. I fjor gikk de fleste av oss rundt i en lykkerus og håpet og tenkte på gull, både tidlig og sent. I år virker det som folk flest er litt mer avventende. Selv om Brann ruver på toppen av poengbarometeret vet vi i at det er ingen grunn til ta av ennå.

Det er flere årsaker til at mange Brann-supportere i år viser seg fra en mer nøktern side:

  • Vi vet alle hvordan sesongen endte i fjor. Selv om Brann lenge ledet med mange poeng, ble de til slutt innhentet av gamle spøkelser og Rosenborg.

  • Forventningene er høyere en noensinne. I motsetning til de fleste lag i eliteserien har Brann muligheten til å handle dyrt. På de to siste årene har Brann og Hardball kjøpt inn spillere for nærmere 40 millioner kroner. Stabæk har til sammenlikning brukt to millioner. Stallen til Brann er så og si komplett. Da forventes det ikke bare at Brann skal ligge i toppen, da kreves det.

  • Ujevne prestasjoner. Selv om resultatene til Brann har vært gode, kan vi ikke si det samme om spillet. Kvaliteten på spillet har svingt, og de har ofte kommet på etterskudd.

  • Tapet mot Lyn. En hel by ble gjort til latter.

Kanskje det er sunnhetstegn at mange går mellomfornøyd hjem fra Stadion etter seier over Aalesund? Gullsnakket er i hvert fall betydelig mindre i år (hvis vi ser bort i fra gullsangen «Gullet ska hem»). Mons Ivar Mjelde har lært en hel by opp til å tenke en kamp om gangen.

Neste kamp er mot Viking i Stavanger, og det er der Brann skal vise at det grusomme tapet i Oslo var et unntakstilfelle. Brann skal ikke bare revansjere 0-6, Brann skal også ha en oppreisning for det betente tapet (0-5) i fjorårets siste serierunde.

Men kan Brann klare det. Kan Brann vinne i Stavanger?

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer