Bakke fra start?

bildeEt tap for Club Brügge er normalt til å leve med. Den gamle storklubben er det beste laget som har besøkt stadion i år. De var pasningssikre, smarte og løpssterke. Likevel er jeg skuffet over Brann, måten de taper på. Til tider virket de uinspirerte og tafatte, og da Martin Andresen og Thorstein Helstad ble byttet ut følte jeg meg lurt, lurt til å tro at Brann mente alvor.

Det er naivt å tro at man kan avansere i en europeisk storturnering uten de beste spillerne på banen, uten topp motivasjon og den rette innstillingen. Selvfølgelig er serien ytterst viktig, men jeg ser ikke helt motsetning, hvis det er det som er begrunnelsen for nedprioriteringen. Det hadde vel vært bedre å møte Odd med en seier i lommen, enn tap og flau smak i munnen?

Siden Brann tapte for Liverpool i 1997 har Brann og Europa vært som olje og vann. Av ubegripelige årsaker. En deltakelse i gruppespillet i Uefa-cupen må være noe av det aller største et lag fra Norge kan drømme om. Heldigvis er et en kamp igjen. Brann har muligheten til å rette opp inntrykket. Det er et spørsmål om ære.

Tapet til tross, det var flere lyspunkter å spore i går. Knut Walde gjorde en hederlig innsats som midtstopper og Erik Huseklepp imponerte nok en gang. Jeg gjentar: den gutten/mannen er på landslaget innen et år.

Eirik Bakke gjorde også en solid innsats da han kom innpå. Og jeg er ikke i tvil om at det er han som må spille ved siden av Andresen mot Odd. Hassan El Fakiri er en fantastisk fotballspiller, men i øyeblikket er Bakke bedre. Mener jeg. Hva mener du? Synes du at Bakke bør spille fra start mot Odd?

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer