Er Huseklepps lønn et problem?

bildeTil tross for at han bare startet noen få kamper, var Erik Huseklepp en av fjorårets mest omtalte spillere. Det at Bergens største talent siden Kniksen lenge var på vei til Stabæk, gjorde mange av oss opprørte. Det er teknikere og bergensere vi først og fremt ønsker å se på stadion, helst en som er begge deler. Når Brann endelig hadde en slik spiller, virket det fullstendig meningsløst å gi avkall på han.

Det synes også finansfrelserne våre i Hardball at det var. De slengte en solid sum på bordet, samtidig som gulltreneren, Stein på stein-mannen, lovet ham mer spilletid. Dermed ble Erik Huseklepp i Bergen, og takk og pris for det.

Men hans nye, lukrative kontrakt kan skape problemer for Brann når de skal fornye kontraktene til de andre spillerne på laget. Når Erik Huseklepp tjener over tre millioner kroner i året, er det svært sannsynlig at spillere som Thorstein Helstad og Erlend Hanstveit, vil forlange det samme. Minst. Sannsynligvis vil de forlange mer. Thorstein Helstad er landslagsmann og toppscorer. All logikk tilsier at han skal tjene mer enn Huseklepp.

Noen av agentene til de andre spillerne har allerede varslet at de vil bruke Huseklepps høye lønn som et argument i de kommende forhandlingene. Hanstveits far sier for eksempel:

  • – Vi vil bruke alt som er best for Erlend i kontraktforhandlinger med Brann. Husekleppsaken er bare ett av flere elementer. All informasjon som kommer gjennom media er noe vi agenter vil bruke.

Helstads rådgiver Stig Lillejord er enda tydeligere:

  • – Lønnen bør både gjenspeile, og stå i forhold til hva de andre i klubben tjener.

Lønnskravet som Martin Andresen stilte i fjor, og som gjorde halve byen sinte og opprørte, kan dermed bli dagligdags i Idrettsveien.

Selv utenforstående mener at Brann har satt seg selv i en unødvendig kattepine. Ståle Solbakken sier i dagens avis at Brann gjort seg selv en bjørnetjeneste med Erik Huseklepps lønnspakke.

Brann, som økonomisk sett lever på Hardballs nåde, har ikke den samme handlefriheten som for eksempel FC København har. Brann og Bruun-Hanssen står dermed overfor noen meget tøffe forhandlinger.

Roald Bruun-Hanssen har poengtert at Huseklepps lønn var et spesielt tilfelle, siden så mange klubber jaktet en populær og lokal profil. Jeg tviler imidlertid på at denne type argumentasjon biter på agenter som lever av en ting: skru lønnen til sine spillere høyest mulig opp.

Hva mener du? Er Huseklepps lønn et problem?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer