Hvordan vinne i Liverpool?

bildeTil tross for tapet mot Everton sist, viste Brann lovende takter. Det er foreløpig lite som tyder på at Brann skal bli svakere enn det de var i fjor. Faktisk kan det hende at de blir enda bedre. Laget er samspilt og strutter av selvtillit, og en skadefri Eirik Bakke har overtatt Martin Andresens rolle på en utmerket måte. Men hovedgrunnen til at Brann har gode forutsetninger til å heve seg enda et hakk er Demba Nyrèn. Jeg tror det er en klassespiss som kan matche nivået til Helstad. En slik kvalitetsspiss manglet vi i fjor. Våren 2007 var det en Sæternes som var Helstads makker. Hans prestasjoner var variable. Fra det fantastiske (fire mål mot Vif), til det høyst ordinære. Om høsten var det Winters og Karadas som delte på plassen. Winters var mye plaget av skader, mens Karadas, på grunn av lang tids sykdom, ikke kunne yte hundre prosent.

I forrige kamp mot Everton var det bare målene som manglet. Spillet og innsatsen var, spesielt med tanke på årstiden, imponerende. Med Demba på plass i laget kan Brann overraske i Liverpool. Men da er det selvfølgelig mye som skal klaffe. Solli må løpe like mye som sist. Moen må slå like presise innlegg som sist, Bakke på takle så det svir, Hassan El Fakiri må finne åpningene fram til Helstad, og spissene må være besluttsomme.

Vår nye hærfører Eirik Bakke har oppskriften klar: «Klarer vi å komme litt høyere i banen, og lykkes med overgangene våre, kan vi klare avansement.»

Jeg er optimist (det seriegullet har gjort et eller annet med meg).

Hva mener du? Hvordan skal Brann slå Everton?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer