Klar til seriestart?

bildeBrann er en av årets store favoritter til å ta gullet, kanskje den aller største. Lag som Lillestrøm, Viking og Vålerenga har til gode å overbevise i treningskampene. Stabæk har omtrent samme tynne stall som i fjor og ingen vet hva vi kan forvente av Rosenborg. Alt ligger til rette for en ny og fantastisk sesong med Brann. Men da må seriestarten bli like god som i fjor. Da åpnet Brann med tre strake seirer. De fikk ikke bare ni poeng i kampene mot Stabæk, Sif og Vif, men vel så viktig, troen på seg selv. I år har Brann, på papiret, en lettere start. Brann åpner mot Fredrikstad hjemme før de møter Aalesund borte og Strømsgodset hjemme. Det er overkommelige motstandere.

Men er Brann like godt forberedt som i fjor? Det meste tyder på det. Brann har så langt hatt en meget god sesongoppkjøring, i følge Erlend Hanstveit den aller beste. Treningsforholdene har vært gode og Everton-kampene var inspirerende. Samholdet i spillergruppen er preget av humør og harmoni. Spillerne er stinne av selvtillit, og Mjelde har aldri hatt bedre arbeidsvilkår. Kritikken av ham har stilnet og spillerne som ikke hadde tillit til hans lederstil og trenerevner (Andresen, Gashi, Sæternes og Miller) er ryddet unna.

Men formen og skadene til enkelte spillere, er ikke betryggende. Det er mulig at sesongstarten kommer for tidlig for enkelte av dem. Tijan Jaiteh er ennå ikke klar for spill. Hassan El Fakiri sliter fortsatt med skade. Rapportene tyder på at Gylfi Einarsson er langt unna formen han hadde i 2004, da han storspilte for Lillestrøm, og Demba har ennå ikke fått vist hele sitt register. Samspillet mellom ham og Helstad halter. I tillegg er som kjent Erik Huseklepp langtidsskadet. Dessuten har ikke Thorstein Helstad funnet scoringsformen, og finner han ikke den snart kan det bli alvorlig. I fjor var han i en klasse for seg selv og scoret hele 22 mål i serien. Andremann på toppscorerlisten til Brann, puttet bare seks ganger (Martin Andresen, fem av dem på straffe). Brann er avhengig av Helstads scoringsteft.

Det er ennå 13 dager til første kamp. Brann har mange gode treningsøkter foran seg. Mye kan ennå skje. Dessuten vet vi at noen av spillerne, som for eksempel Robbie Winters, først viser seg frem når det virkelig gjelder, og det blir nok enklere for Helstad å forsere spillere som Bergdølmo og Piiroja, enn Lescott og Jagielka.

Brann tok ni poeng på de tre første kampene i 2007. Kan de gjenta den bedriften?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer