Tveit eller Hanstveit?

bildeEtter to serierunder ser Tippeligaen ut til å bli rekordjevn. I motsetning til i fjor da både Lillestrøm og Brann hadde full pott etter to serierunder, er det ingen lag som står med to seirer. Det er heller ingen lag som har klart å vinne på bortebane. Det er det nok flere grunner til, en av dem heter kunstgress. I år er det fire lag som har kunstgress på hjemmearenaen. Brann har aldri taklet dette underlaget særlig bra, og gjorde det heller ikke forrige lørdag. Det lå nærmest i kortene at det ville bli slik når flere av våre profilerte spillere gang på gang har uttrykt misnøye med det underlaget. Forestillingen i Ålesund minnet mye om det som kalles selvoppfyllende profeti.

-Å skylde på kunstgress når det går dårlig nytter ikke. Det er bare å bli vant til å spille på et slikt dekke, sier TV2s fremste fotballekspert Nils Johan Semb.

Kunstgressdebatten skal jeg komme tilbake til siden det er meget sannsynlig at Brann selv velger dette dekket når ny matte skal legges. Men i dag er jeg mest opptatt av Branns sviktende forsvarspill. Brann har spilt fire obligatoriske kamper i 2008 og har til sammen sluppet inn 14 baklengsmål. Selv om det er landslagskeeperen som vokter målet vårt, renner ballene inn. Noe må gjøres, og det har Mjelde selv innsett. Denne uken har Brann fokus på det defensive.

Mot Strømsgodset vil Azar Karadas overta suspenderte Sigurdssons plass. Men det er mulig at det blir flere forandringer. Hanstveit er den som i første rekke står i fare for å havne på benken. Australske Thwaite står klar til å overta.

Uten at jeg helt vet hva Thwaite står for, tviler jeg på at det vil løse forsvarproblemene. Det er hele laget som sliter med det defensive, etter min mening, midtbanen spesielt. Selv om Erlend Hanstveit sviktet i markeringen ved en av Aalesund scoringer, mener jeg at han har gjort en solid jobb så langt i år. Som vanlig.

Hva mener du? Bør Thwaite erstatte Hanstveit?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer