Hvem skal bestemme?

bildeVi har diskutert kunstgress på Brann Stadion en del ganger tidligere her på denne bloggen. Nå er saken på ny aktuell, og vil antakeligvis være det helt til styret i Brann bestemmer seg for hvilket dekke som skal legges på stadion – kunstgress eller naturgress.

Et nytt moment i saken er spillernes holdning. Vi har lenge kjent til deres misnøye med det kunstige underlaget, men vi har ikke visst at dagens lag kan gå i oppløsning hvis spillerne ikke får viljen sin. Eirik Bakke, og andre spillere på laget, truer med å forlate Brann hvis styret velger kunstgress. Kontraktsforhandlingene med Bakke, Hanstveit og Helstad er utsatt til en avgjørelse er tatt.

Eirik Bakke legger med dette et betydelig press på styret. Men skal styret la seg diktere av spillerne? Kunstgress er i følge flere ledere i Norge fremtiden for Norge. Jostein Flo i Strømsgodset er for eksempel klar i sin tale for kunstgress:

  • – Kunstgress er fremtiden i norsk fotball. Skal vi kunne hevde oss i Europa, må vi ha gode baneforhold også gjennom vinteren. Vi ligger værutsatt til her i Norge. Vi må tenke økonomi. Skal vi vinne viktige europacupkamper i vinter, bør forholdene være gode.

Hans uttalelser står i sterk kontrast til Eirik Bakkes uttalelser:

– Jeg synes ikke vi skal hive oss ut på karusellen og ødelegge norsk fotball helt. Det må fortsatt være litt attraktivt å spille i eliteserien. Blir det flere kunstgressbaner nå, blir det ikke det. Da vil jeg selv vurdere hva jeg skal gjøre. Fotball skal spilles på gress.

Styret har mange faktorer å ta hensyn til. De må forholde seg til hva andre klubber velger å gjøre, til trenerens innspill, til grunnforholdene, og ikke minst økonomien i dette. Kunstgress er billigere å legge enn naturgress.

– Bruker vi mindre penger på gressmatten, vil det bli mer til sportslig satsing, sier Bruun-Hanssen.

Dette blir ikke noe enkelt valg for styret. Men jeg vet ikke om de trenger å ta truslene fra spillerne altfor seriøst. Den avgjørende faktoren i kontraktsforhandlingene er ikke gress, men penger. Eirik Bakke tjener 3,7 millioner kroner i året. I Norge er det vel bare Rosenborg som kan matche lønnsbudsjettet til Brann.

Hva mener du? Hvem skal bestemme? Styret eller spillerne?

I sakens anledning: Les også bloggen til Erik Thorstvedt og Ove Austgulens blogg: Derfor er kunstgress forsvarlig

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer