Hvordan skal Brann håndtere lønnskravene?

bildeRoald Bruun-Hanssen har prøvd å få alle til å forstå at Huseklepps lønn var et unikt tilfelle. Det har ikke gått så bra. De andre spillerne på laget har absolutt ingen forståelse for at Erik Huseklepp, benkesliter på Brann, skal være blant de best betalte i klubben. Spillerne som nå går inn i nye kontraktsforhandlinger med klubben forlanger en lønn som er i nærheten, helst bedre enn Erik Huseklepps lønn. Huseklepp skrev som kjent en treårsavtale med klubben som gir han nærmere ti millioner kroner. Det gir en årslønn på godt over tre millioner kroner.

Først mann ut var Thorstein Helstad. Han takket nei til en treårskontrakt til verdi av 11 millioner. Nå er det Erlend Hanstveit som har takket nei til et tilbud fra Brann som ville gitt han en ny årslønn på to millioner. Snart skal Bakke og Sigurdsson starte sine forhandlinger. Det virker opplagt at de og agentene deres, bruker Huseklepps lønn som forhandlingskort.

Roald Bruun-Hanssen har rett i at situasjonen rundt Erik Huseklepps lønn var unik. Huseklepps popularitet i hjembyen og Hardballs engasjement i saken skapte unike tilstander. Men vi skal huske at lønnen til Huseklepp først og fremst var markedsstyrt. I perioden før Huseklepp skrev under ny kontrakt for Brann var det reell interesse for ham fra andre klubber. Det var flere klubber inne i bildet, blant annet Stabæk, som var villig til å gi Huseklepp en solid lønnsøkning i forhold til den lønnen han på da hadde.

  • – Huseklepps tilfelle var ekstremt spesielt. Det var veldig mange klubber som var med i kampen, i tillegg er han en lokal profil, sa Roald Bruun-Hanssen.

Dessuten var han Bosmann-spiller. Lønnen/honoraret han fikk (fem millioner fra Hardball, resten fra Brann), må sees delvis som et sign-on fee. Dessuten hadde han frem til tidspunktet han skrev under ny kontrakt, vært kraftig underbetalt.

Paradokset oppe i dette er at Mjelde ikke anser Huseklepp som god nok for laget. Så lenge Moen og Solli er skadefri, vil Huseklepp bare unntaksvis få spilletid fra start. Men det er en annen historie som vi får komme tilbake ved en annen anledning.

Huseklepps situasjon er altså, etter min mening, ikke sammenliknbar med Helstad og Hanstveit. Men det hjelper lite at jeg mener, når Brann-spillernes agenter mener at den er sammenliknbar.

Brann har et problem. Spørsmålet er hvordan de skal løse det. Hva mener du? Hvordan skal Brann håndtere spillernes nye og høye lønnskrav?

Tags: , , , , ,

Kommentarer