Hvem har innfridd?

bildeEtter en bedagelig dag på jobb, er Brann videre i cupen. Som forventet kjempet Austevoll heroisk, mens Brann ytet akkurat nok til å vinne kampen. Brann stilte ikke med sitt beste lag, de var i feriemodus og kampen ble deretter.

Lørdagens kamp fortalte lite om årets Brann-lag. Onsdagens kamp mot Rosenborg viste mer tendensen i det Brann har vist denne våren, det vil si et lag som ikke imponerer spillemessig, men som likevel klarer å ta poeng, først og fremst på grunn av den notoriske måltjuven Thorstein Helstad.

Hvis Brann mener alvor og virkelig ønsker å gjenta fjorårets fantastiske bedrift, må spillet bli betraktelig bedre og taktikken må bli smartere. Og det er flere spillere som må vise seg fra sin beste side. Det er litt for mange av dem som ikke har prestert på forventet nivå. Håkon Opdal har for eksempel begått to store tabber og i enkelte kamper virket usikker og utilpass. Demba Nyrén har vært et hyggelig bekjentskap, men han har bare scoret ett mål så langt. Det er for lite, spesielt for en rutinert spiss som kostet Brann 9,5 millioner kroner. Robbie Winters har også bare scoret ett mål og er langt unna de kvalitetene han har vist tidligere år. Spørsmålet er om han noen gang vil de nå de høyder igjen.

Den største skuffelsen er imidlertid Jan Gunnar Solli. I fjor var han en av Branns mest betydningsfulle spiller. Det er han ikke i år. Pasningene treffer like ofte en motstander som en medspiller, overstegsfinten har mistet sin magi og løpene kommer ikke like ofte som før. Jeg håper han bruker sommeren godt. Vi trenger han i toppform.

Branns viktigste og beste spillere denne våren har vært Thorstein Helstad, Eirik Bakke og Azar Karadas. Jeg er spesielt imponert over Thorstein Helstad. Alle forsvarerne i landet er klar over hans kvaliteter og han blir markert spesielt nøye. Likevel klarer han gang på gang å rive seg løs. Det er fortsatt gulltakter over Helstad.

Hva mener du? Hvem har imponert deg mest denne våren? Hvem har vært den største skuffelsen?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer