Hvem bør spille på topp?

bildeThorstein Helstad sin skade er ikke så alvorlig som antatt. Han blir ikke borte i seks uker, sannsynligvis blir det bare Aalesund-kampen han ikke rekker. Det er gode nyheter for et Brann-lag som har gjort seg svært avhengig av hans ekstreme kvaliteter. I følge Eirik Bakke er Brann med og uten Helstad som to forskjellige lag, og det fikk vi et lite bevis for på mandag.

De andre spissene er nemlig ikke i nærheten av å holde samme nivå som spiller nummer 22. Trond Fredrik Ludvigsen har spilt ytterst få kamper for Brann siden han kom i 2005. Mot Lyn var det lett å se. Han mangler kamptrening og er, dessuten, etter min oppfatning, ingen typisk spiss. Han er best som kantspiller i et 4-3-3-system.

Robbie Winters holder heller ikke forventet nivå. Hans karriere er på hell. Han beveger seg mindre, løpere saktere og scorer nesten aldri mål. Det gjør han ikke god nok for et lag som skal kjempe om gull. Men Winters er fortsatt en smart spiller som er flink til å gjøre andre gode. Han vet å slippe ballen i det rette øyeblikket.

I motsetning til Demba som roter det til for seg selv og sine medspillere. De få gangene han er vendt mot mål har han skylapper på og ser verken til høyre eller venstre. Han går for skudd i ni av ti tilfeller. Det pleier ikke å gå bra, blant annet fordi han som oftest er tretti meter unna mål. Demba har kvaliteter så det monner, men han får ikke tatt ut sitt potensial i Brann. Det er et mysterium.

Den eneste mannen, ved siden av Helstad, som i øyeblikket er god nok, som vet hvordan Brann skal spille, er Azar Karadas. Derfor håper jeg at han settes frem når Brann møter Aalesund. Mjelde løser samtidig et annet problem, hvem han skal utelate som midtstopper av Bjarnason, Sigurdsson og Karadas.

Hvis ikke Helstad, mot all formodning, blir klar mot Aalesund foreslår jeg Karadas og Winters som spisspar.

Hav mener du? Hvem bør spille på topp mot Aalesund?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer