Tror du på seier?

bildeI en treningskamp i februar 2006 så jeg Sebastian Egurén spille i Brann-drakten. Både jeg og de andre som var i Vestlandshallen denne dagen, så at Egurén, selv om han ikke var i sin beste form, var en spiller med internasjonalt snitt. I går spilte han Mesterligakamp for Villareal mot Manchester United. Man kan trygt si at karrieren hans har hatt et solid oppsving etter 1-1 kampen mot Sogndal.

Den dagen det skal skrives en bok (bøker) om de mest utrolige Brann-historiene vil fortellingen om Lago og Eguréns Brann-opphold få sin naturlige plass. De to uruguayanerne var her i Bergen i en uke før overgangen kollapset.

– Jeg har kommet til Bergen for å ta gull, sa Egurén.

– Spillerne fikk en psykisk knekk. Når man får det, tar man gjerne litt irrasjonelle avgjørelser. Det er helt naturlig, sa agenten med den rosa skinnjakken Terje Liverød noen dager etterpå, og dermed var uruguayanske eventyret over.

Innsatsen som Egurén og de andre Villareal-spillerne la ned mot United bør i hvert fall inspirere Brann-spillerne. Det er langt i fra noen umulighet at Brann kan vinne over Deportivo. Hvis Brann unngår de personlige feilene, som gjerne dukker opp når motstanden er god, kan Brann klare dette. Brann har riktignok bare vunnet to av de siste tretten kampene, men vi kjenner alle til det potensial som Brann har, og mot i kampen mot Viking var det tegn til bedring. Dessuten er Austin kampklar, Huseklepp er omsider inne i Mjelde-varmen, og det loves offensive takter.

Brann kan overraske.

Eller hva tror du?

P.S. Har du hørt den nye Brann-sangen? Brann i 100. Skrevet og fremført av Øyvind Aasmul.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer