Fortsetter fremgangen?

bildeI kampen mot Deportivo så vi Brann for første gang denne sesongen slik vi alltid håper å se dem spille. Det gnistret av dem. Det var fantastisk å se på og plutselig husket vi hvorfor vi er så glade i dette laget.

Noen mener at Mjelde svarte sine kritikere med det gode resultatet. Det er jeg imidlertid usikker på. Slik jeg ser det var det muligens det motsatte som skjedde. Huseklepp spilte for eksempel ikke spiss fordi Mjelde hadde så voldsomt tro på han. Som kjent uttalte Mjelde for en knapp måned siden at teknikeren ikke var smart nok til å spille på den plassen. Huseklepp som spiss var en nødløsning som tvang seg fram da Demba og Karadas ble skadet.

Men når det er sagt er det ingen tvil om Mjelde er ute etter å svare sine kritikere. Han virker mer engasjert enn på lenge og ser ut til å ha kommet seg over tapet av Steffensen. Og når Mjelde er ute etter å bevise noe, ja, så klarer han ofte det. Vi som husker han som fotballspiller vet det. Han store drøm var å bli proff i utlandet. Det var det få som trodde han ville klare, teknikken hans var ikke all verden, og da han valgte å gå til Bryne, ned en divisjon, etter sin første periode i Brann, virket han også en smule ambisjonsløs. Men, som vi vet, fikk han drømmen sin oppfylt. Valget av Bryne var ikke tilfeldig, der var nemlig en mann med navnet Rune Hauge ansatt.

Også som trener har han valgt sine samarbeidspartnere med omhu og oppnådd mer enn de fleste ville trodd i forkant. Nå er han på hugget igjen. Det betyr at hundreårsfeiring til Brann kan bli en langt hyggeligere affære enn antatt (Brann fyller 100 år på fredag – stor fest i Grieghallen). Men da må fremgangen fortsette. Da bør Brann vinne over Lillestrøm i kveld.

Men gjør de det? Lillestrøm kjemper med nebb og klør for å overleve, mens Brann på sin side ligger sist på formtabellen. For en ting er det å spille Europacup med flomlys og senkede skuldre. Det er noe ganske annet med knokkelkamp mot skadeskutte kanarifugler.

Hva tror du? Tar Brann poeng? Fortsetter fremgangen?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer