Gratulerer med dagen!

bilde

Brann er 100 år i dag og jeg gratulerer klubben, deres ansatte, medlemmer og supportere med dagen.

På de hundre årene har det vært mange oppturer og mange nedturer. Det har alltid svingt mye av Bramm, spesielt det siste tiåret. Brann gikk fra å vinne sølv i år 2000 til nesten nedrykk og nesten konkurs i 2002. Uten klubbens unike posisjon i Bergen, tviler jeg på om Handelsbanken hadde slettet gjelden. Oppløsningen av Brann ASA ble starten på en ny æra der sponsorer (spesielt Sparebanken Vest) og investorselskap (Hardball) kom på banen og ga Brann det fundamentet de trengte for løfte klubben frem til fornyet eierskap av Stadion, nytt stadionanlegg, utvidet virksomhet og seriegull.

Støtten som klubben har blant publikum i Hordaland er sjelden sterk, i alle lag av samfunnet. Brann og Bergen er i mange sammenhenger synonymer. Klubbens supportere er både trofaste og engasjerte. De støtter laget i tykt og tynt, og med en slik posisjon i byen er det viktig at klubben håndterer sine supportere med varsomhet og ydmykhet. Brann må aldri ta støtten som noen selvfølge.

Til tider blir noen av de ansatte i klubben friskt debattert på denne bloggen, slik må det nesten bli når lidenskapen rundt klubben er så sterk. Det forstår også de involverte. Jeg har ved ulike anledninger møtt sentrale personer i klubben som for eksempel Bjørn Dahl, Roald Bruun-Hanssen, Mons Ivar Mjelde, Eirik Bakke og Håkon Opdal, og samtlige er positive til engasjementet som vises, også her på bloggen. Jeg benytter derfor denne anledningen til å takke de ansatte i Brann og for den raushet de viser overfor dette engasjementet, og for den fantastiske jobben de ellers gjør.

Det er tegn som tyder på at Brann på sin 100 års dag er friskere og sprekere enn noen gang. Resultatene har ikke gått vår vei i år, men selve grunnlaget, driften av klubben virker mer stødig enn noen gang.

Skriv inn dine gratulasjoner til klubben i våre hjerter.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer