Hva er en god supporter?

bildeHva er en medgangssupporter? Er det en supporter som bare ser favorittlaget sitt hver gang det er i cupfinalen? Hver gang laget topper tabellen? Hver gang de spiller på hjemmebane? Hver gang de spiller på hjemmebane og på bortebane? Jeg vet ikke, det har blitt et utvannet begrep, for som regel brukes det om personer som uttrykker seg kritisk om klubben, spesielt hvis man uttrykker seg kritisk til trenerens disposisjoner.

Dette er langt fra noe bergensk fenomen. På Viking-bloggen til Stavanger Aftenblad er det etter Vikings skuffende sesong noen som mener at Uwe Rösler muligens ikke er den rette mannen for Stavanger stolthet. De som mener det blir umiddelbart av andre stemplet som medgangssupporter.

Nå skal ikke jeg begi meg ut på en definisjon av begrepet medgangssupporter, men jeg mener at en god supporter er en person som har et reflektert, analytisk og kritisk blikk på klubben sin, både i medgang i motgang, bortsett fra når han ser laget sitt spille, da bør han/hun støtte det på en positiv og lidenskapelig måte.

Uten en konstant evaluering av det arbeidet som klubben utfører vil utviklingen stoppe opp, slik det har gjort i år for Brann. Etter fjorårets fine sesong var det litt for mange som klappet hverandre på ryggen, det var litt for mye ros og litt for lite grunnleggende skepsis til valgene som ble tatt.

Kontrakten til Mons Ivar Mjelde ble for eksempel forlenget til tross for at svært mange satte spørsmålstegn ved hans kompetanse, blant andre hadde sentrale personer som Per Ove Ludvigsen og Martin Andresen forlatt klubben på grunn av ham.

Man trodde også at man skulle gjenta bedriften fra i fjor med en litt svakere stall.

Jeg må nok innrømme at jeg er blant dem har syndet, jeg har også vært for lite kritisk. Hva med deg?

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer