Hvem tar han med seg?

bildeSteinar Nilsen har dratt på ferie, men jeg håper at han mobilen på. Brann trenger forsterkninger og jakten på nye spillere bør starte umiddelbart.

Bjørn Dahl har riktignok antydet at Brann ikke har en krone å handle for, men jeg håper at Hardball, med ny trener og ny giv, åpner pengesekken igjen. Det er heller ikke usannsynlig at Brann vil skaffe seg litt kapital ved å selge noen av sine spillere.

Men hvem er det Nilsen ønsker? Hver gang en trener skifter klubb vet vi at det er normalt at han tar med seg noen av sine favoritter fra gamleklubben. Jeg tipper at det også vil skje denne gangen.

Den heteste kandidaten er utvilsomt Morten Moldskred. Brann la inn bud på han da overgansvinduet var åpent forrige gang, men den overgangen ble det aldri noe av. Prislappen som Tromsø satte på Moldskred samsvarte ikke med spissen kvaliteter. Han er god, men ikke verd nærmere ti millioner kroner. Han har hatt en brokete karriere, det er først de siste to årene at han virkelig har markert seg, og han er ingen ungdom lenger, han fyller 29 år til sommeren.

Men siden Brann forsøkte å kjøpe Moldskred i sommer har mye skjedd: Finanskrisen har begynt å gjøre seg gjeldene også blant norske eliteserieklubber, Moldskred ønsker seg vekk fra Tromsø og Tromsøs gamle trener har blitt Branns nye. Og kjøp av ny spiss har fortsatt høyeste prioritet hos Branns sportslige ledelse.

To andre kandidater er de gamle heltene våre Tommy Knarvik og Helge Haugen. Begge hadde en god sesong, og begge var blant Nilsens mest betrodde menn. Knarviks fine pasningsfot og Haugens enorme løpskapasitet var i 2008 mer verd enn Bakke og El Fakiris rutine og stjernestatus.

Men er tiden moden for en retur?

En annen mann som det hadde vært hyggelig og sett i Brann-drakten er Blackburn-aktuelle Tore Reginiussen. Men det er mindre sannsynlig. Brann har jaktet på han før – i 2005 da han blant annet trente med Brann – med negativt resultat, og prisen på ham har siden den gangen gått til himmels.

Hvem kommer Nilsen til å hente noen av sine tidligere favoritter? Hva tror du?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer