Er det riktig å slippe Fakiri?

bildeSom jeg skrev i forrige blogg, så trenger Brann forsterkninger, i særdeleshet i angrep der Brann var oppsiktsvekkende tannløse etter at Helstad dro sørover. Men våre midtbanespillere og forsvarspillere trenger også større konkurranse. Det eneste plassen jeg mener vi har god nok dekning på er keeperplassen. Brann har tre solide målvakter. Derfor forstår jeg ikke at Nilsen nå åpner opp for sin gamle favoritt Sead Ramovic. Utvilsomt en god keeper, men det er ikke der Brann bør bruke sine tilmålte ressurser. Vi får se hva som skjer, jeg regner med at Opdal snart er tilbake i full trening og stopper videre spekulasjoner.

Det som imidlertid er klart i dag er at Brann ikke vil legge hindringer i veien dersom Hassan El Fakiri ønsker å skifte klubb. 31-åringen får gå gratis fra klubben. Hvis man ikke hadde vært vitne til 2008-sesongen, ikke kjente til Branns vaklende økonomi og Fakiris høye lønn (2,8 mill), ville denne beslutningen vært sett på som, i beste fall, underlig. Men slik er det jo ikke. Vi så alle sammen at El Fakiri i år spilte langt under pari, i kamp etter kamp. El Fakiri var en årets største skuffelser.

Det betyr nødvendigvis ikke at dette er en riktig avgjørelse. Det er plausible årsaker til Hassan ikke spilte opp mot sitt beste. Skader gjorde at sesongoppkjøringen hans ble kraftig forringet.

– Hovedgrunnen til at sesongen ble som den ble er at jeg ikke fikk være med på oppkjøringen. Jeg hadde omkring ti dager med resten av laget i den perioden, har han selv uutalt.

Åpningskampen mot Fredrikstad kom kun noen dager etter at han ble friskmeldt.

Han sier selv at 2008 er hans svakeste sesong noensinne. Det er altså grunn til å forvente mer fra ham i årene som kommer. Det er det ikke sikkert at det er Brann som får nytte av.

Hva mener du? Er det riktig å la El Fakiri gå gratis? Trenger vi ham?

Tags: , , , ,

Kommentarer