Hvor blir det av de unge?

bildeTV2 Sporten hadde i går en liten gladnyhet: Siden i fjor har det vært en enorm økning på bruken av U21-spillere i Tippeligaen.

På TV2s sider kan vi lese mer om saken: «Etter åtte runder av Tippeligaen har klubbene brukt 52 norske spillere som holder U21-alder. Dette er mer enn en dobling fra i fjor, da det var 23 spillere i samme alderstrinn som hadde fått sjansen på samme tid. På samme tidspunkt i fjor hadde hver Tippeligaklubb i snitt hatt unggutter på banen i 54 minutter per kamp – nå har tallet økt til 109. Dette betyr en økning på formidable hundre prosent i bruken av spillere i denne aldersgruppen.»

Selv om årsaken til denne sterke økningen trolig skyldes finanskrisen, er det gledelig at norske klubber nå i større grad satser på unge, lokale og talentfulle spillere. Klubben som har vært aller flinkest er Aalesund. Seks unggutter har til sammen spilt 2123 minutter med tippeligafotball.

Fullt så gledelig er det ikke at Brann (sammen med Rosenborg) befinner seg i motsatt ende av denne statistikk-tabellen. Om den saken sier Nils Johan Semb:

  • – Det er urettferdig overfor Rosenborg som har fått frem Tettey og Skjelbred – som er ett år for gammel for denne statistikken. Når det gjelder Brann, så har ikke de gjort en god nok jobb.

Brann har bare brukt en spiller i U21-alder så langt denne sesongen. Cato Hansen har hatt to innhopp og har spilt i 44 minutter til sammen.

Brann er med andre ord dårligst i klassen.

Både Brann og Aalesund har ni poeng.

Hvorfor er det så få unge spillere som får sjansen i Brann?

Tags: , , , , ,

Kommentarer