Huseklepp eller Mjelde?

Bør Mjelde ta Branns straffer?

Mitt tips om en tredje plass til Brann i årets serie har gitt meg litt kritikk  den siste uken(spesielt blant venner og bekjente). Den avtok ikke i styrke etter lørdagens kamp. Det var ikke mestertakter over Branns spill mot Haugesund. Men spillet var likevel langt bedre enn det Brann viste i den første serierunde i 2009, da de ble rundspilt av Sandefjord. Senere skulle Brann gå på flere lignende smeller, pinlige nederlag der Brann aldri ga motstanderlaget reel kamp – som bortemøtene mot Odd (x 2), Aalesund og Molde. Jeg tviler på at noe lignende vil skje i år. For all del, Brann kommer til å tape kamper, men bunnivået til klubben er jeg temmelig sikker ligger høyere i år. Derfor tror jeg også at Brann kommer til å sanke flere poeng på bortebane i 2010.

Selvfølgelig klarer jeg ikke å tippe bare med hjernen når det gjelder Brann, men mitt tips om en tredjeplass er ikke bare basert på hjertet, Brann er et bedre fotballag i år, derfor tror jeg også de vil klatre ett hakk eller to på tabellen.

En av faktorene som må bli bedre er Branns straffespark. Det var ikke mye å rope hurra for i fjor. Olafur Örn Bjarnasons dobbeltmiss mot den tidligere Manchester City keeperen Árni Gautur Arnason, da den vanligvis så sikre islendingen fikk den store skjelven, huskes spesielt godt. Etter det overtok Huseklepp, uten suksess, før Bjarnason fikk forsøke seg på nytt, uten suksess.

Nå er det mye som tyder på at Huseklepp skal bli Branns faste straffeeksekutør. Det overrasker meg noe. Erik Mjelde har nemlig vært en trygg og god straffeskytter i de klubbene han har spilt.

I straffesparkkonkurransen mot FC Midtjylland (La Manga-cup) scoret både Huseklepp og Mjelde på straffene sine (mens Bjarnason bommet).

Hvem synes du bør ta straffene til Brann i år,  Huseklepp eller Mjelde?

[poll id=»7″]

Tags: , , ,

Kommentarer