Til det bedre?

Det var to viktige omrokeringer som ble gjort i Sportsklubben Brann i går. Jeg stiller meg i grunnen positiv til begge.  

Brann er en organisasjon som ikke har hatt kontroll på seg selv. Det var ille at budsjettet sprakk med nesten 25 millioner kroner, men det var nesten enda verre at ingen av de ansvarlige oppdaget det, at inntektene ikke stod i forhold til utgiftene, ikke før det var for sent. Alle beskyttet hverandre og ingen stod frem og tok på seg ansvaret. Styret så mot Bjørn Dahl uten å få svar. Dahl så mot controller Terje Marthinsen, og Marthinsen så mot Kristian Jæger. Men ingenting skjedde. Det hele ble forklart med generelle problemer i norsk fotball, konjunkturer og finanskrise. Først da Bjarne Berg holdt sin berømte tale på årsmøtet, begynte det å ulme, først og fremt hos supporterne. Presset mot styret, som frem til da hadde vært en mild bris, økte til orkans styrke. De ble bedt om å gå, men i stedet for å gå – hvilket hadde vært en feig og lite klok beslutning – valgte de å vise handlekraft. De fjernet mannen som absolutt burde visst at Branns økonomi var på vei utfor stupet.

For å være sikker på at noe lignende ikke skal skje igjen, har de opprettet en ny stilling, stillingen som operativ/strategisk controller. Lars Moldestad utdyper bakgrunnen for dette:

– Vi har store utfordringer i rapporteringen og innenfor markedssiden og økonomisiden. Vi er nødt til å få en bedre og mer profesjonell organisasjon.

Det er Roald Bruun-Hanssen som skal ta fatt på denne store oppgaven, og jeg tror at dette er et ansvar som vil passe ham godt.

Det andre som skjedde i går, at Steinar Nilsen fikk hele det sportslige ansvaret, kan også vise seg å være en klok bestemmelse. Spillere, og andre ansatte i Brann, har nå bare én mann å forholde seg til, én filosofi. Muldvarpene og splitt og hersk-folkene, går en hard tid i møte. Det er nemlig alltid mange som søker innflytelse på laget, det er alltid noen som sier at ting burde vært gjort annerledes. Spillere som sutrer, agenter som maser, og gamle helter som mener. Noen har gått til treneren, noen til lederen. Kanskje det blir mindre søl med bare én kokk igjen? Det er i hvert fall andre europeiske klubber som har hatt stor suksess med å gi en dyktig mann all makt.

Hva mener du? Er Steinar Nilsen dyktig nok?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer