Er du enig med Huseklepp?

Er dette mannen som skal frelse oss?

Pessimismen har fått fotfeste i byen mellom de syv fjell. Det er ikke så rart. Helt siden Brann tok gull i 2007, har det gått nedover med Brann. Lenge trodde vi at nedturen skulle snu. Et gullag kan ikke bare forvitre og gå i oppløsning? tenkte vi, selvfølgelig tenkte vi det

Trenerskifter ga oss dessuten nytt håp. Nye spillere ga oss håp. Men fallet som startet, kort tid etter at Brann hadde sikret det etterlengtede seriemesterskapet, var  det ingen som klarte å stoppe. I 2008 var Brann 21 poeng bak seriemesterne. I 2009 var de 25 poeng bak, og i 2010 var de hele 34 poeng bak.

Samtidig med den sportslige nedturen, mistet klubben kontrollen på økonomien. De mistet kontrollen på publikum, og til slutt mistet de kontrollen på seg selv. En stund var det vikarer i alle de viktigste posisjonene.

Nå tror jeg imidlertid at vi har nådd bunnen. Nå tror jeg at det snur. Den nye økonomiske virkeligheten har tvunget Brann gjøre ting annerledes. I stedet for å kjøpe må de utvikle spillere – unge spillere, lokale spillere, sultne spillere. Og som vi vet, jobbes det hardt og godt i Brann med unge spillere. Flere nye talenter står på terskelen til et gjennombrudd på A-laget.

Den perfekte mannen til å lede dette ”nye” laget tror jeg er Rune Skarsfjord. Helt siden han overtok og umiddelbart gjorde flere vellykkede omrokeringer, har jeg hatt tillit til Branns trener .

Mons Ivar Mjelde fikk respekt og oppnådde resultater fordi han inkluderte og involverte spillerne. Steinar Nilsen fikk respekt fordi han var en tydelig leder. Men da motgangen meldte seg for de to nevnte trenerne, mistet de fort autoriteten. Mjelde fordi han stolte for mye på spillerne, Nilsen fordi han bare stolte på seg selv.

Dette tror jeg ikke vil skje med Rune Skarsfjord fordi hviler sin trenergjerning på høy fotballfaglig kompetanse. Rune kan sitt fag og oppnår respekt gjennom det.

Mindre tro på Skarsfjord får jeg ikke etter Huseklepps uttalelser om Branns muligheter denne sesongen. I Aftenposten kunne vi i går lese  blant annet dette i et intervjuet med Erik Huseklepp:

«- Jeg er sikker på at de vil gjøre det veldig bra, sier den gamle Brann-helten til Aftenposten.no.

Og, bare for å understreke poenget:

– Det er ikke bare noe jeg sier. Jeg mener det!

Grunnen er enkel. Den heter Rune Skarsfjord.

– Rune er en veldig dyktig trener. Han er ambisiøs, og får det beste ut av folk. Han har hjulpet meg mye, og gjort meg til en bedre spiller. Det vil han også gjøre de andre spillerne til.”

Hva mener du? Kan Skarsfjord løfte Brann til nye høyder?

Tags: , , ,

Kommentarer