Satser Brann på lokale spillere?

DODDO-BLOGGEN: De lokale spillerne finner vi blant reservene.

Publisert: 22.08.2012 kl. 12:08 , endret: 22.08.2012 kl. 13:15

I forrige kamp satt det seks bergensere på benken til Brann, men det var kun én bergenser i startoppstillingen. Slik har det vært i hele år. De lokale spillerne finner vi blant reservene.

Det er to måter å se dette på:

1. At de lokale talentene blir nedprioritert av Rune Skarsfjord, at vi neppe kommer til å se flere bergensere i startoppstillingen med det første.

2. At det nærmer seg et hamskifte, snart vil bergenserne være i flertall, også på banen.

 

Jeg har lenge valgt å tro på alternativ to. Sportsklubben har de siste årene vært seriøse og flinke med talentsatsingen. De har bygget opp igjen en avdeling som lå brakk da Mjelde styrte skuten. Lars Bakkerud og hans medhjelpere har skapt oppsiktsvekkende gode resultater med de unge guttene, på kort tid. Flere av dem banker hardt på døren til A-laget.

Men det ser dessverre ikke ut til at Rune Skarsfjord hører den bankingen. Derfor har jeg begynt å helle mot alternativ én.

Det fikk vi et aldri så lite bevis på da Tomasz Sokolowski måtte ut med skade før det var gått ti minutter av første omgang i søndagens kvartfinale. Da kunne Skarsfjord valgt å sette inn på nitten år gamle Kristoffer Barmen, en spiller som tidligere har vist at har nivået inne, en mann som forhåpentlig representerer fremtiden i Brann. Han kunne også satt innpå Fredrik Haugen. Det er bare noen dager siden Skarsfjord signaliserte at han trengte ham på laget, at han fra nå av skulle få mer spilletid.

Skarsfjord valgte imidlertid å bruke Hassan El Fakiri. En mann som de fire siste årene stort sett har opptrådt som back, og som definitivt ikke representerer fremtiden i Brann. La meg presisere at Hassan er en mann jeg har den dypeste respekt for, han er en god back, en bra midtbanespiller, og en fornuftig kar – dette er ikke et angrep på ham, men på valget Rune Skarsfjord tok.

I forrige uke gikk BT gjennom eliteserieklubbens bruk av spillere i U-23 alder. Etter nitten serierunder var det kun Haugesund og Hønefoss som brukte færre unge spillere enn Brann. I fjor lå Brann nederst på denne listen.

Rune Skarsfjord og Brann signaliserer ikke hardt nok at de vil bruke de unge spillerne, verken med spilletiden de blir tildelt, med lønnsnivået, eller lengden på kontraktene.

Kristoffer Barmen og Kristoffer Larsen vet ikke per dags dato om de blir tilbudt ny kontrakt i 2013. Hva er det Brann venter på? At de skal plukket opp av andre klubber?

«Hvorfor drøyer Bård Finne med å signere proffkontrakt med Brann?»spurte jeg for få dager siden. Jeg trodde da at Finne hadde fått nykker og ikke så sitt eget beste.

Når jeg nå vet at både Molde og den nederlandske klubben Nijmegen har gitt Finne bedre tilbud enn Brann, begynner jeg så smått å lure på om det er en blanding av en CV-byggende trener og god gammeldags Brann-arroganse som ligger bak det hele.

Hva tror du?

Kommentarer