Lars Arne Nilsen vet bedre enn de fleste at dagens Brann-stall ikke kan matche Rosenborg, Molde, og Strømsgodset på andre områder enn løpskraft og styrke. Når det gjelder samhandling, pasningskvalitet og teknikk, ligger Brann et hav bak de andre.

Ikke så rart egentlig når store deler av dagens Brann-stall er bygget opp av spillere som sjelden var god nok for den forrige klubben de spilte for. Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Erik Huseklepp, Sivert Heltne Nilsen og Mads Hvilsom har det til felles at alle slet med å få plass i førsteelleveren til sitt forrige lag. Nå spilte riktignok flere av disse for langt bedre klubber enn Brann, men likevel, det er ikke folk på toppen av karrierene sine Brann hentet.

Daniel Braaten blir med Brann på treningsleir

Andre spillere som Kristoffer Larsen, Jonas Grønner, Kasper Skaanes og Jakob Orlov har for øvrig det til felles at de sliter med å få plass på sitt nåværende lag.

Branns forrige trener la listen høyt. Brann skulle ikke bare vinne, men de skulle vinne med stil. Rikard Norling lovet oss ballbesittende, offensiv og vakker fotball. Vi fikk ingen av delene. Lars Arne Nilsen er smart nok til ikke å skru forventningen til værs. Listen er lagt lavt, omtrent der småklubber som Sogndal, Aalesund og Sarpsborg 08 ligger den.

Lars Arne Nilsen lover oss ikke annet enn blod, svette og høytrykksfotball.

Spillerne skal, når sesongen starter, løpe som gale. De skal stå høyt og presse motstanderne over hele banen. Når de angriper skal det være med mange folk, og med mange bevegelser, samtidig. Brann skal rett og slett løpe mer enn de andre, de skal løpe seg til poeng.

Det er bare å håpe at planen fungerer. Tiden da profilerte (og tatoverte) spillere kom rekende på en Trond Mohn-fjøl, ser ut til å være over. Brann må lete der ingen andre leter, og de må teste ut spillere som få andre er interessert i.

Brann-treneren nekter å vurdere sønnen i media

I morgen reiser Brann på treningsleir til Florida, og med på reisen er Daniel Braathen, Thomas Drage og Ulrik Flo. Ingen av dem kan skilte med nylig suksess. At de hele tatt får lov til å være med tyder på at Branns spillerjakt nå har gått over i den desperate fasen.

Er Lars Arne Nilsen en alkymist? Kan han lage gull av gråstein? Kommer Haugen, Huseklepp og Barmen tilbake fra USA som løpsmaskiner? Blir Braathen, Drage og Flo Brann-spillere? Og enda mer interessant, blir de forsterkninger?

Så mange spørsmål, så få umiddelbart positive svar.