Hvem skal overta?

Branns forrige trener.

Da Steinar Nilsen ble ansatt i Brann trodde jeg han skulle bli sittende ut kontraktstiden. Resultatene han hadde å vise til i Tromsø var lovende. Alt tydet på at vi hadde fått en dyktig og ambisiøs trener. Den første sesongen gikk ikke så hakkende gale heller. Han serverte riktignok relativ kjedelig fotball til et kravstort publikum, og Brann gikk på en den ene bortesmellen etter den andre, men han løftet Brann opp fra en åttende plass til en femte plass.

Derfor var det mange av oss som håpet på at svakhetstegnene som Brann-laget viste i fjor var startproblemer, de skulle bli luket vekk i år . Det skjedde ikke. I stedet gikk Brann fra det akseptable til det katastrofale. Denne sesongen har vært et sant mareritt, omtrent alt har gått på tverke for både ham og Brann.

Vi aksepterte lenge at Nilsen ikke hadde attraktiv og spennende angrepsfotball å by på. Det var tross alt det defensive han hadde greie på. Men da forsvarproblemene bare vokste, samtidig som den offensive delen gikk fullstendig i stå, var det slutt på tålmodigheten for mang en Brann-supporter.

Onsdag toppet det seg da Brann røk ut 1-0 for 3. divisjonslaget Fyllingen i cupen.

Det har også kommet frem i mediene det siste døgnet at Nilsen ikke hadde noen klar plan for hvordan Brann skulle spille. Han var dessuten en uberegnelig og autoritær leder. Det fungerer muligens i medgang, men i motgang får man omgivelsene i mot seg, og til slutt også spillerne. Nilsen mistet  garderoben, slik Mjelde gjorde det, og da var hans dager talte.

Jeg ønsker Nilsen lykke til videre på ferden.

Det store spørsmålet er: Hvem skal overta? Hvem skal lede Brann resten av sesongen?

Rune Skarsfjord?

Tom Nordli?

Kjetil Knutsen?

Arne Sandstø?

Uwe Rösler?

Knut Torbjørn Eggen?

Tags: , , , ,

Kommentarer