I motbakke

bildeBrann går på et nytt tap. Kampen betydde lite, men det er lite kjekt på å lese at Brann ble rundspilt av OB. I følge rapportene var det lite som fungerte. At Brann tapte med kun ett mål var flatterende. Brann-spillerne slet med tunge bein og 4-2-3-1-systemet.

Suksessformasjonen fra Royal League i høst, ble igjen testet ut. Denne gangen med minimal suksess. Første omgang var spesielt svak. – Skal vi bruke 4-2-3-1 systemet i fremtiden, må vi også øve på det, forklarer Martin Andresen.

Slike uttalelser gjør meg usikker. Betyr det at Brann ikke har øvd på dette systemet i 2007? Det er underlig når Mjelde uttalte i januar: – Vi vil jobbe med 4-4-2 frem til og med Løv-Ham-kampen (02.02.07). Så vil vi begynne å øve inn 4-2-3-1.

I følge Andresen, slik jeg tolker det, har altså ikke det skjedd. Jeg antar at det likevel finnes en treningsplan for vinteren og at Mjelde har kontroll – og at Brann kan høste fruktene av dette arbeidet når serien starter – men mot OB ble 4-2-3-1 mer en tallkombinasjon enn en innøvd formasjon.

Brann har tapt tre kamper på rad. Prestasjonene har vært middelmådige og resultatene svake. Men kampprogrammet har vært tett, kampene har vært uten betydning og spillerne er stinne av trening. Det er derfor ingen grunn til å gå inn i noen vinterdepresjon (slik noen av oss gjorde i fjor).

Jeg er likevel blitt en tanke bekymret. Usikkerheten rår rundt spillere som Corrales, Monkam, Jaiteh og Misje; usikkerheten rår rundt formasjonsvalgene; det er mangel på midtstoppere og det er mangel på penger.

Bitte litt engstelig i dag. Men egentlig ingenting å bekymre seg for. Eller?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer